Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Qrdello napisał(a):

W sumie jest jeszcze jeden aspekt tego całego bajzlu.

Seria xx60 od lat była głównym wyborem dla low-endowych i mid-endowych PCtów , a polityka nV od serii 4xxx jest taka, że 60tki przestają się zupełnie opłacać.

Obecnie ceny są jakie są, ale w całokształcie 4060 na topie :E 

azIaoY0.png

I że ludzie dają radę na tych 8GB vram. Niepojęte :hihot:

Edit: podmieniłem screena, aby było więcej wyników wraz z 5060, też sobie nieźle radzi.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
14 minut temu, lukadd napisał(a):

Obecnie ceny są jakie są, ale w całokształcie 4060 na topie :E 

xe4HgA1.png

I że ludzie dają radę na tych 8GB vram. Niepojęte :hihot:

Ja to wiem. Kwestia tego co przed nami. Mam nieodparte wrażenie że swoimi "pro-konsumenckimi" praktykami kurteczka efektywnie próbuje zarżnąć rynek GPU low-mid tier.

Opublikowano (edytowane)

@Qrdello Ja tam się bardziej obawiam o rynek hi-end. Low end czy mid to masz jeszcze AMD, masz jakieś karty Intela, masz przenośne Steam Decki i inne tego typu urządzenia czy konsole. Rynek low-mid sobie poradzi, gorzej z tą wyższą półką GPU gdzie nvidia najbardziej limituje, podnosi ceny i najważniejsze nie ma konkurencji :E 

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, lukadd napisał(a):

Na wszystkim da się grać, kwestia tylko wyboru gier :E A gier jest setki tysięcy :E 

@Doamdor Mam jeszcze inne np. Steam Decka, Xbox 360 czy PSP. Dalej już nie będę wymieniał :E 

Można, jak najbardziej, lecz u mnie jak wleciał PCMR 4K RTX ON to już tak zostało. :E

4 minuty temu, lukadd napisał(a):

@Qrdello Ja tam się bardziej obawiam o rynek hi-end. Low end czy mid to masz jeszcze AMD, masz jakieś karty Intela, masz przenośne Steam Decki i inne tego typu urządzenia. Rynek low-mid sobie poradzi, gorzej z tą wyższą półką GPU :E 

Będzie tylko jedna dobra karta RTX 6090, a reszta będzie średnia. :E

Opublikowano

Oby wyszedł ten 6090 :E Bo mój 4090 czeka na konkretną zmianę :hihot:

1 minutę temu, Doamdor napisał(a):

Można, jak najbardziej, lecz u mnie jak wleciał PCMR 4K RTX ON to już tak zostało.

Ja tam nie koniecznie muszę grać i nie zawszę gram z tym RTX ON, ale ogólnie gram na PC w 98%, reszta sprzętu dla zabawy.