Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie myślę używam sprawdzone zasilacze od lat na kartach rtx 4090 teraz rtx5090 po co mam eksperymentować z nowymi markami kupuje to co mi działa bezawaryjnie po prostu 

2 minuty temu, IceMan napisał(a):

ale on chyba nie ma monitorowania poszczególnych pinów palącej się wtyczki

nie ma ale olałbym to monitorowanie 

Opublikowano (edytowane)

Corsair i MSI jadą na CWT w swoich głównych seriach, więc co nie weżmiesz będzie git. Różnice się sprowadzają do oferowanych ficzerów.

Nie słyszałem by CWT klepało buble. Nawet Be quiet sporą część flagowych modeli produkcję przerzucił z FSP na CWT.

Akurat modele msi mpg ai1300ts/ai1600ts mają monitoring złącza, któś na forum ma ten PSU i wrzucał screeny.

Widziałem że monitorowanie amperażu jest dostępne z hwifnfo, msi chyba wypada najlepiej póki co jeśli chodzi o możliwości diagnostyki tej felernej wtyczki.

Edytowane przez kamil039c
Opublikowano
32 minuty temu, Czarny_PLone napisał(a):

Nie myślę używam sprawdzone zasilacze od lat na kartach rtx 4090 teraz rtx5090 po co mam eksperymentować z nowymi markami kupuje to co mi działa bezawaryjnie po prostu 

nie ma ale olałbym to monitorowanie 

Corsairy wcale nie są takie bezawaryjne jak myślisz :E 

Akurat MSI z monitorowaniem pinów i zabezpieczeniem to jest panie zasilacz z górnej półki ;)

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, kamil039c napisał(a):

Akurat modele msi mpg ai1300ts/ai1600ts mają monitoring złącza

Tańsze MSI A1000PLS i A1200PLS też mają, tylko bez łączności z PC. Zasilacz zacznie piszczeć i się wyłączy po kilku minutach. 

Godzinę temu, Doamdor napisał(a):

Karta nielegalnie sprowadzona do Chin, to killswitch Jensena się aktywował :hihot:

• Upvote 1