wrobel_krk 1 025 Opublikowano 14 Sierpnia Opublikowano 14 Sierpnia Czyli póki biegasz to spoko zaczniesz się rozglądać to będziesz widzieć "śmieci" z tanich assetów copy-paste. Jak założysz lornetkę to będzie znów lipa:) To pewnie poczekam jak będzie za 50 dych - rewolucji nie widzę:) Trzeb an kolejne Metro czekać:) Patrząc na filmik to wygląda lepiej, ale jestem scepytczny, lepiej się pozytywnie zaskoczyć:)
PepePanDziobak 144 Opublikowano 14 Sierpnia Opublikowano 14 Sierpnia (edytowane) ostatnio kupiłem w promo ultimate, więc dodatek siłą rzeczy będzie za fryty Dla mnie tak odczuwalna zmiana w grafice w tej wersji 2.0 , jak grając za pierwszym razem w Clear Sky. Generalnie , fajnie że ten a-life już coś tam działa. W Wersji 1.9.1 już to działa zajebiście, grabiące zwłoki npc'ety . Poprzednio ogrywałem wersję 1.3.5 chyba ( nie pamiętam za dobrze), także przeskok spory . Zobaczymy jak to będzie wyglądało na żywo w dzień premiery . Odpalam i wbijam na wysypisko Edytowane 14 Sierpnia przez PepePanDziobak
sideband 3 386 Opublikowano 14 Sierpnia Opublikowano 14 Sierpnia 1 godzinę temu, Bardak napisał(a): Ciekawe czy poprawią wydajność na konsolach bo PS5 Pro to porażka. Jak poprawili od strony CPU to będzie lepiej bo ta gra leżała od strony CPU.
PepePanDziobak 144 Opublikowano 14 Sierpnia Opublikowano 14 Sierpnia optymalizacja gpu leżała najbardziej. Wtedy grałem na 4060 8gb vram momentami było bardzo kripi. Teraz przez 16h gry nie doświadczyłem żadnego dyskomfortu, oprócz atakujących pijawek
sideband 3 386 Opublikowano 14 Sierpnia Opublikowano 14 Sierpnia Nie bardzo jakbyś wsadził dużo mocniejsza kartę to byś się o tym przekonał gdzie najmocniejsze CPU na rynku nie zapewnia odpowiedniej wydajności i tylko FG ratuje w osadach. 3
Grolshek 1 365 Opublikowano 16 Sierpnia Opublikowano 16 Sierpnia W dniu 14.08.2026 o 22:08, PepePanDziobak napisał(a): optymalizacja gpu leżała najbardziej. Wtedy grałem na 4060 8gb vram momentami było bardzo kripi. Teraz przez 16h gry nie doświadczyłem żadnego dyskomfortu, oprócz atakujących pijawek Ja grałem na 4080S i chrupało nieziemsko w niektórych lokacjach. Optymalizacyjny koszmar.
Reddzik 4 317 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Działa o mega lepiej. Poza prockiem mam podobny sprzęt, z tego co widzę nie ma tragizmu, same plusy. Zostaje tylko A-Life, bugi, i sam gameplay, jeszcze jakość DLC. Jest szansa, że się pogra i w końcu przejdzie
bbandi 641 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Dziady z GP to usunęli a mam zrobione z 70% gry, wróciłbym ale płacić teraz pełną cene to się nie kalkuluje
tgolik 902 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 18 minut temu, bbandi napisał(a): Dziady z GP to usunęli a mam zrobione z 70% gry, wróciłbym ale płacić teraz pełną cene to się nie kalkuluje Dodatkowo może się okazać, że nie dasz rady odpalić gry np. na STEAMie z sejwami z GP.
Reddzik 4 317 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia (edytowane) Hm? 40fps? Edytowane 19 Sierpnia przez Reddzik 2
Bardak 65 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Matko boska, jest szansa, że w końcu ta grafika będzie czytelniejsza(będzie coś widać) w ciemnych miejscach.
PaVLo 1 444 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Nie podoba mi się ten żółty filtr i mam nadzieję, że będzie można to ograniczyć w jakimś pliku ini lub Reshade
Alek_M 267 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Szczerze, to UE 5.1 bardziej mi się podoba niż ten dziwny 5.5, który wygląda jakby ograniczyli w nim efekty RT.
Funky Koval 247 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Nie grałem bo do tej pory to był szrot jie gra. Teraz po paczu warto?
sideband 3 386 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Co ograniczyli? W stalkerze nie ma żadnego RT Możesz jedynie wymusić sprzętowy Lumen, który mordował wydajność na 5.1 dzięki czemu masz znacznie lepsze odbicia.
piet 49 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Kupiłem na premierę deluxe i zwróciłem. Festiwal bugów. Zwróciłem i wziąłem Indiane Jonesa. Nie załowałem, gre ukończyłem. Ale do Stalkera zawsze mnie coś ciągnie. Korzystając z urodzinowego kodu Steam ponownie zanabyłem tym razem ultimate. Drugie podejście - ostateczne. Nie podejdzie to więcej nie będę próbował - zwrot i kupuje jesienią nowe Gearsy. 1
Stjepan 2 944 Opublikowano 20 Sierpnia Autor Opublikowano 20 Sierpnia Ja dam szansę, dodatku jeszcze nie kupuje, ale ta wersja 2.0 jest obiecująca, akurat mam urlop to sobie sprawdzę.
Stjepan 2 944 Opublikowano 20 Sierpnia Autor Opublikowano 20 Sierpnia Idzie aktualizacja 117GB ma Steam, ale włączyłem na chwilę przed, już było lepiej, shadery w 5 min się skompilowały, no nic zobaczymy co się zmieni po aktualizacji.
Reddzik 4 317 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Cena samego DLC to 115zł, raczej nie kupię. Jeszcze nie ściągałem Stalkera 2, czekałem na patcha. Póki co rozszyfrował mi się Mortal Shell 2.
Stjepan 2 944 Opublikowano 20 Sierpnia Autor Opublikowano 20 Sierpnia 4 minuty temu, Reddzik napisał(a): Cena samego DLC to 115zł, raczej nie kupię. Jeszcze nie ściągałem Stalkera 2, czekałem na patcha. Póki co rozszyfrował mi się Mortal Shell 2. Ja DLC też nie kupię na razie, ale patch już jest dostępny. 1
PaVLo 1 444 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) Jak zapowiadałem Ale grę ściągam od nowa, a nie aktualizuję, bo przy takich zmianach i dodatku, wolę czystą instalację Dość nowa biblioteka DLSS, ale zaraz uaktualniam. Edytowane 20 Sierpnia przez PaVLo
Rekomendowane odpowiedzi