Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Zróbcie coś proszę, lud was wzywa. Ja rozumiem, że każdemu się zdarzają mniej lub bardziej wtórne posty ale ten przypadek jest wręcz krytyczny, jak też widać wiele userów podziela moje zdanie.

Easy - Mam nadzieje,że GPU @RTX5090 się nie zagotuje i ostygnie   -> Jeśli Hotspot będzie over 100C wiecie co robić - schłodzimy :D

Opublikowano
7 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Tu pytanie czy warto w używkę już po gwarancji za te 2k-2.5k czy w nową kartę za 2499... Jeszcze nie dali pokazu co ten ich nowy upscaler potrafi z mnożeniem klatek którego te 3080ti nie ma. Ta karta będzie konkurowała z 16gb vram z 5070 12gb a nie z 4 letnią kartą z 12gb... Brak rozsądku panowie. Miło że są.

Jakie "za te 2k-2.5k" jak podałem widełki cenowe z przykładem oferty :hmm:

Opublikowano (edytowane)

Taj patrzę na ten slajd z nowym nazewnictwem i pozycjonowaniem nowych kart i wiecie na co zwróciłem uwagę? Bloczek dla serii 9070 jest dłuższy, jakby jeszcze jedną kartę poniżej 9070 (GRE?) można było upchnąć. Tam jest jakby miejsce dla trzeciej strzałki. Przy serii 9060 ewidentnie zmieszczą się dwie, co sugeruje dwa modele. Spójrzcie: KLIK.

Wiem, mogli tak sobie to rozrysować, bo im tak pasowało po prostu.

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano
8 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Kto szuka okazji tam gdzie mało kto patrzy ten na pewno coś znajdzie. Taki uśmiech losu po tym es skylake :)

Dobra karta za świetne pieniądze

W sumie pamiętam jak kiedyś gdy GPU były drogie trafiłem na RX 5600(XT) od ASRocka za 666zł, karta się okazała takim hitem, że wszyscy się na nią rzucili, a ithardware nawet jej reckę zrobiło :)
Część ludzi pewnie do dzisiaj na nich siedzi.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, RTX5090 napisał(a):

No dobra - czyli jako jedyny miałem rację żę to będzie konferencja PORAŻKI 

Dziękujemy AMD :D 

Ile jeszcze razy to podkreślisz? nie wiem czy wiesz ale od jakiegoś czasu piszesz sam ze sobą bo większość ma cię w ignorowanych to jest dopiero przykre :E Sam właśnie "klikam" z czytających zostanie ci kadajo i pitt_34 xD 

Edytowane przez Send1N
  • Haha 3
Opublikowano
14 minut temu, Send1N napisał(a):

Ile jeszcze razy to podkreślisz? nie wiem czy wiesz ale od jakiegoś czasu piszesz sam ze sobą bo większość ma cię w ignorowanych to jest dopiero przykre :E Sam właśnie "klikam" z czytających zostanie ci kadajo i pitt_34 xD 

Ja ma go od dawna w ignorach ;-)

• Haha 1