Element Wojny 4 775 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Teraz, Gret napisał(a): Gorzej jak masz żonę i 3 dzieci Mam żonę i dwójkę dzieci, ale przecież zawsze mogę być dobrze zakamuflowanym gejem. 1 1
Keller 727 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 7 minut temu, hubio napisał(a): Sto chorób to raczej nikt nie ma... Masz mniej więcej podobne badania/wizyty do kandydata do służby zawodowej czyli: kardiolog i echo serca, okulista, neurolog itp. Napisałem wcześniej, że dokumentacja medyczna z cywila jest niepotrzebna, ale popełniłem błąd bo np.. w przypadku choroby nowotworowej należy dostarczyć i to z miejsca dostajesz kat. E. Nawiasem mówiąc kolejna głupota w WP bo mogłeś mieć 30 lat wcześniej, a teraz jesteś zdrowym bykiem i nie zmienisz nigdy E. Mam w rodzinie chłopaka zafascynowanego wojskiem, marzącego o służbie, w pełni zdrowego, wygląda jak model. Codziennie biega i ćwiczy, ale że miał w wieku 16 lat raka (dawno wyleczony) to w wojsku do usr. śmierci ma mieć E bez możliwości zmiany. Za to otyły 58 latek z wadą serca (poza wykazem z rozp.), otyłością IIst i problemami z kręgosłupem ma A. Nawet rwy kulszowe i skolioza kręgosłupa nie zmieni ci A. Musi być coś na grubo... Witamy w Wojsku Polskim.... Dlatego setki razy pisałem w tym temacie, że polskie rezerwy są na papierze. Neurolog nic nie zrobi poza badaniem podstawowym, okulista w miarę ok, do badań stawów i kości trzeba prześwietleń, więc też nic na już, a co z psychiką? Nawet jakby był psychiatra to nie stwierdzi nic na jednej rozmówce. 1
GordonLameman 8 436 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 3 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Czyli co, powołania tylko dla hetero? No to od jutra wszyscy jesteśmy gejami. Ale co wy w ogóle panikujecie Serio, Panowie - będą szkolenia i niewiele się w tej kwestii zmieni. i pamiętajcie że jedyną partią która chce powrotu zasadniczej służby wojskowej to Konfa
hubio 1 174 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 10 minut temu, ghostdog napisał(a): Nikt nie wprowadzi obowiązkowych ćwiczeń wojskowych, to polityczne samobójstwo, podobnie jak zabranie 800+ czy bonusowych emerytur. Pewnie Tusk chce zmontować coś na kształt WOT Z tego co dzisiaj wyczytałem ma być model szwajcarski czyli system zachęt finansowych.
lokiju 525 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Model szwajcarski nie zakłada, że w przypadku odmowy taka osoba ma płacić dodatkowy podatek na wojsko?
ghostdog 902 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Ludzie już kręcą aferę jak z tym informatykiem, co nigdy nie był w woju, a dostał bilet na szkolenie. Była afera a potem ucichło, nawet nie wiadomo czy rzeczywiście odbył to szkolenie.
lokiju 525 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Teraz, hwdp43 napisał(a): w razie w zmieniam plec Według Żukowskiej wystarczy zostać gejem. To mniej skomplikowana opcja
hubio 1 174 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Apropos gejów, Trumpa i putlera widzieliście to?
Element Wojny 4 775 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) 13 minut temu, GordonLameman napisał(a): Serio, Panowie - będą szkolenia i niewiele się w tej kwestii zmieni. Może tak, może nie. Byłem w wojsku, pamiętam jak mnie potem powołano na ćwiczenia rezerwy (7 dni picia wódki non-stop aż mi żołądek siadł), pamiętam też aferę sprzed jakichś 8-10 lat, kiedy groziło mi zatrzymanie przy wjeździe do Polski za unikanie "ćwiczeń rezerwy", pomimo tego iż w Polsce nie mieszkałem od 10 lat, i udowodniłem że moje interesy życiowe są poza Polską. Pisałem pisma do WKU, wnioski, żona pojechała do Polski i sama wizytowała WKU w mojej sprawie, ostatecznie odpuścili i dali list z potwierdzeniem, który mam zawsze ze sobą wozić przy wjeździe do Polski, jakby w razie ktoś się przywalił. Ja już swoje zrobiłem, a wiem że jak teraz Donaldinho zapoda temat, to znowu zacznie się nachodzenie moich rodziców "gdzie przebywa syn?". To są poe()ani ludzie na tych komisjach, z nimi nie da się normalnie pogadać, poszedłbyś na badanie z jedną nogą to by powiedzieli dasz radę bo masz nadal drugą. Edytowane 7 Marca przez Element Wojny
ghostdog 902 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) "W Szwajcarii, każdy mężczyzna między 18 a 30 rokiem życia zobowiązany jest do podstawowego szkolenia wojskowego, trwającego około 18 tygodni". "Wszyscy pełnoletni i zdrowi mężczyźni w Korei Południowej, muszą odbyć służbę wojskową, która trwa co najmniej 18 miesięcy. "The Korea Herald" przypomina, że osoby uchylające się od obowiązkowej służby bez uzasadnionej przyczyny podlegają karze do trzech lat więzienia". Pamiętam, że była afera z Son Heung-min (Tottenham Hotspur F.C.). Musiał się zgłosić ale skrócono mu służbę. Ciekawe jak są traktowane te wszystkie gwiazdy k-pop Edytowane 7 Marca przez ghostdog
Element Wojny 4 775 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 4 minuty temu, ghostdog napisał(a): Pamiętam, że była afera z Son Heung-min (Tottenham Hotspur F.C.). Musiał się zgłosić ale skrócono mu służbę. Ciekawe jak są traktowane te wszystkie gwiazdy k-pop W Korei Południowej nie ma zmiłuj, Sona mogło wtedy ocalić wygranie jakiegoś pucharu, ale go nie wygrał i ileś tam musiał odsłużyć. Tam jedynie osoby wygrywające międzynarodowe zawody/zdobywające największe trofea dla kraju, dostają w ramach podziękowania status "służba dla kraju odbyta".
lokiju 525 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 8 minut temu, ghostdog napisał(a): "W Szwajcarii, każdy mężczyzna między 18 a 30 rokiem życia zobowiązany jest do podstawowego szkolenia wojskowego, trwającego około 18 tygodni". U nas chyba pierwszy rocznik bez poboru ma teraz 34 czy tam 35 lat. Znając ich tempo to ci ludzie będą mieli po 40 za nim dostaną liścik z wezwaniem na ćwiczenia.
gotrunks 17 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Mnie mogą brać na szkolenie, byleby za ten okres płacili tyle ile obecnie płacą mi kontrahenci. Mam ciut przy dużo zobowiązań kredytowych 1
ghostdog 902 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 2 minuty temu, lokiju napisał(a): U nas chyba pierwszy rocznik bez poboru ma teraz 34 czy tam 35 lat. Znając ich tempo to ci ludzie będą mieli po 40 za nim dostaną liścik z wezwaniem na ćwiczenia. Takich "starych" nie będą brać . Może zrobią coś co przypomina dawny pobór, tylko z pewną modyfikacją. Zrobią szkolenia dla tych co się nie uczą, a studenci odbębnią szkolenia w czasie wakacji. 2
VRman 2 635 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 4 godziny temu, Oldman napisał(a): News z dzisiaj - w sumie to jestem zaskoczony, po ostatnich zachowaniach Trumpa taki wpis, (zeby nie było nie traktuje tego jako coś wiążącego, po prostu sie zdziwiłem samym wpisem) Przecież wklejałem to dwa posty wyżej... 1 godzinę temu, voltq napisał(a): bardzo dobra decyzja Możesz uzasadnić? Bo aplikując rozsądek i logikę nie potrafię rozszyfrować motywacji do napisania takiego posta 1
indexinfio 180 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Do wojska mi się nie spieszy, ale nie zamierzam się uchylać od takiego przeszkolenia jeśli będzie obowiązkowe. Mam trochę znajomych związanych z tą instytucją i innymi służbami mundurowymi. Niektórzy dosłużyli się wysokich stopni oficerskich i nadal są z wojskiem związani. 1 2
VRman 2 635 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Panowie, załóżcie sobie wątek WOJNA W POLSCE i tam sobie gadajcie o tym kto będzie walczył, a kto nie. O polityce jest wątek polityczny. O gejach nie wiem, jakiś na pewno jest, albo można sobie założyć. Robicie bajzel, że ciężko się przebić szukając wypowiedzi na temat wątka. 1
voltq 1 372 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) Ciekawe czy rząd bierze pod uwagę ze przeszkoleni ludzie w dużej ilości mogą łatwo przejąć państwo i zmienić rząd , chyba ze to szkolenie to pic jak wszystko w rzeczpospolitej przyjaciół polin państwie teoretycznym Edytowane 7 Marca przez voltq 5 1
Roman_PCMR 866 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Dla mnie to nie problem. A ty, pączusiu, co? Nie będziesz bronił swojego kraju? A, zapomniałem - Ty już uciekłeś. Czemu nie idziesz na jakieś forum UK sadzić te Twoje głupoty? Az cie odbokuje na jakis czas taki epicki moment. Jak juz bedziesz w okopach walczyl w rurkach i z teczowa flaga to wyslij jakas fote na forum lewaczku najdrozszy Zawsze mnie ciekawilo jak taki skrajny lewicowiec o tak skrajnych pogladach lewackich zareaguje na powolanie. Pozdrawiam serdecznie, sciskam bardzo mocno. Trzymaj sie tam w tych okopach 1
GordonLameman 8 436 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) 9 minut temu, Roman_PCMR napisał(a): Az cie odbokuje na jakis czas taki epicki moment. Jak juz bedziesz w okopach walczyl w rurkach i z teczowa flaga to wyslij jakas fote na forum lewaczku najdrozszy Zawsze mnie ciekawilo jak taki skrajny lewicowiec o tak skrajnych pogladach lewackich zareaguje na powolanie. Pozdrawiam serdecznie, sciskam bardzo mocno. Trzymaj sie tam w tych okopach Normalnie, nie jestem tchórzem jak Ty. Ja mam czego bronić w tym kraju - mojej rodziny. Na tym polega patriotyzm, pączuś. Coś o czymś słyszałeś, ale nigdy w sobie tego nie miałeś. P.S. bawi mnie jak co chwilę o mnie piszesz. Get a life, pączek. Edytowane 7 Marca przez GordonLameman 1 2
ghostdog 902 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Temat ćwiczeń to raczej ma na celu zbadanie nastrojów społecznych. Przed chwilą w tv poseł PO mówił o tym, że to mają być ćwiczenia dla ochotników, którzy będą w odpowiednim wieku i mieć odpowiedni poziom zdrowia. Choć koalicjant mówił, że to mają być ćwiczenia dla ochotniczek, a panowie zostaną "wybrani na ochotnika" 1
Roman_PCMR 866 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca @GordonLameman Nie cytuje sie pod postem. Musze cie niestety zglosic czego bardzo zaluje A tak na powaznie to teraz robie sobie jaja. Oby wojny nie bylo i oby nie musialbys popitalac po okopach. Obysmy mogli sie spokojnie klocic tu na forum Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi