Ukraina - Rosyjska inwazja 2022
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Mar_s · Opublikowano
@ibizpl @nozownikzberlina Po pierwsze wycieczki osobiste, po drugie zupełnie nie na temat. -
Przez Kadajo · Opublikowano
Mniejsze obroty wentylatorów to wyższe temperatury pamięci. -
Przez Pentium D · Opublikowano
Ale GN i Level1tech mają te procki na platformach testowych i próbują je upalić. GN nawet jakieś pomiary robił i wszystko wyglądało na cacy. U tech yes city dwa 9950x zjarane na asrocku x870, ale on "sledztwa" nie prowadził, ale chyba teraz celowo coś tam wsadzi i zobaczy czy trzeciego mu zjara. Delikatne opóźnienie wideo, ale to chyba wina edycji. -
Przez Johny72 · Opublikowano
Zrobiłem jeszcze ten test co Lameismyname w Quake 2 RTX początkowa lokacja po uruchomieniu gry i stoję tam nie ruszając się. UV [email protected] wentyle na auto, Oto wyniki: Różnice w temperaturze na GPU są niewielkie ale na pamięciach wynosi ona aż 14 °C. Moje pamięci to Samsung. Budowa kart jest ta sama patrząc na chłodzenie to skąd ta dużo wyższa temperatura ? Skorzystałem z AI (nie wiem na ile jest to wiarygodne ?) i taki przegląd otrzymałem: Charakterystyka producentów pamięci VRAM w nowej generacji kart graficznych (seria RTX 50 Blackwell) wskazuje na zróżnicowane podejście Samsunga i SK Hynix do produkcji kości GDDR7. Wyniki analiz sugerują, że chociaż oba typy pamięci spełniają surowe normy wydajnościowe NVIDII, różnią się między sobą efektywnością energetyczną i temperaturą pracy. GameGPU +1 Samsung (Pamięci GDDR7): Charakterystyka: Początkowo główny dostawca pamięci dla serii RTX 50, często stosowany w pierwszych wersjach kart. Temperatury: Z doniesień (często bazujących na wcześniejszych generacjach GDDR6/6X i wczesnych testach GDDR7) wynika, że pamięci te mogą pracować w wyższym zakresie temperatur, nierzadko odnotowując 75–85°C pod dużym obciążeniem. Specyfikacja: Pamięci te są zaprojektowane do pracy w wysokich temperaturach, często bezpiecznie działając nawet do 100–105°C. Reddit +4 SK Hynix (Pamięci GDDR7): Charakterystyka: Wprowadzany jako alternatywny dostawca dla serii RTX 50, m.in. RTX 5070, aby poprawić dostępność kart. Efektywność i temperatury: Niektóre doniesienia wskazują, że nowsze kości SK Hynix mogą wykazywać się wyższą efektywnością energetyczną (nowa technologia pakowania, 6 warstw), co może przekładać się na niższe temperatury robocze (często w okolicach 60–70°C) przy zachowaniu podobnej lub wyższej wydajności. Wydajność OC: Wczesne testy wskazują, że pamięci SK Hynix na kartach RTX 5070 Ti osiągają podobne wyniki podkręcania (OC) jak Samsung, osiągając stabilne 34 Gbps. Reddit +5
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi