Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Badalamann napisał(a):

I dalej Ukraina dziś "straszy" że jest w stanie szybko zbudować prymitywne bomby atomowe, tzw brudne bomby.

To nie jest żadne wyzwanie dla Ukrainy. Oni straszą uzyskaniem prawdziwych zdolności do produkcji broni atomowej. 

27 minut temu, Winter napisał(a):

I flaga LGBT. To jest tak pojechane grubo, że masakra :E .

No niestety. Oni są wstanie przyjąć nawet najgłupsze pomysły UE byle tylko ktoś im pomógł.

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano
3 minuty temu, Michaelred napisał(a):

To nie jest żadne wyzwanie dla Ukrainy. Oni straszą uzyskaniem prawdziwych zdolności do produkcji broni atomowej. 

No niestety. Oni są wstanie przyjąć nawet najgłupsze pomysły UE byle tylko ktoś im pomógł.

Ukraina naprawdę świetnie potrafi w PR. Trzeba im przyznać, że są lata świetlne przed nami.

Opublikowano
17 minut temu, Camis napisał(a):

Zobaczymy jak to się rozwinie. Finlandia jest nowym członkiem NATO, ale Finowie nie mają ani ochoty, ani czasu, a tym bardziej nie mają w swoich genach "malowania kredkami" i "wysyłania tłitów oburzenia". Zobaczymy co na powie np: Anglia, Francja czy Niemcy.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, adashi napisał(a):

Dlaczego? Nie będzie na 90% tym skutkował.

Odwet będzie konwencjonalny. NATO prawdopodobnie w pierwszych godzinach będzie w stanie zneutralizować arsenał nuklearny Rosji. Takie są playbooki NATO. A do historii przejdzie te JEDNO państwo za którym będzie się ciągnąć smród przez dekady.

14 minut temu, Badalamann napisał(a):

Tak, pierwsze duże trafienie w głąb Rosji. Duży magazyn z amunicją artyleryjska i bombami kierowanymi oberwał zachodnimi rakietami i efektownie eksplodował :D

Nic się nie stało przecież

image.png.636ed81c6b94d448c1c8c3464ae5352d.png

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, MaxaM napisał(a):

Odwet będzie konwencjonalny. NATO prawdopodobnie w pierwszych godzinach będzie w stanie zneutralizować arsenał nuklearny Rosji. Takie są playbooki NATO. A do historii przejdzie te JEDNO państwo za którym będzie się ciągnąć smród przez dekady.

Nie wiemy co zrobi NATO. Za Rosją będzie się owszem ciągnąć smród, ale popierany przez część Azji, całą Afrykę i część Ameryki Południej. W dużej mierze jako zemsta za lata kolonializmu.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, MaxaM napisał(a):

A do historii przejdzie te JEDNO państwo za którym będzie się ciągnąć smród przez dekady.

No na bank się tym przejmą:E

9 minut temu, Winter napisał(a):

Nie wiemy co zrobi NATO

Nato może faktycznie niewiele zrobić bo NATO nie ma takiego arsenału nuklearnego jak Rosja. Tzn ruskie mają więcej bombek atomowych z małymi głowicami i nie bardzo jest czym odpowiedzieć żeby było mniej więcej równo.

Ale widzę, że sianie paniki już się wkręca na obroty w temacie. Wcześniej straszyli Buczą, teraz będą straszyć atomówkami.

Opublikowano
30 minut temu, Michaelred napisał(a):

No na bank się tym przejmą:E

Nato może faktycznie niewiele zrobić bo NATO nie ma takiego arsenału nuklearnego jak Rosja. Tzn ruskie mają więcej bombek atomowych z małymi głowicami i nie bardzo jest czym odpowiedzieć żeby było mniej więcej równo.

Ale widzę, że sianie paniki już się wkręca na obroty w temacie. Wcześniej straszyli Buczą, teraz będą straszyć atomówkami.

To, że ruscy mają więcej to nic nie znaczy.

15 minut temu, adashi napisał(a):

To jest flaga Kupiańska, nie elgiebecka. :)

Niech zmienią flagę.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Winter napisał(a):

To, że ruscy mają więcej to nic nie znaczy.

No właśnie dużo znaczy. NATO nie bardzo ma jak odpowiedzieć na taki atak przy użyciu małej głowicy. Chyba tylko francuzi mają coś z analogicznie małym ładunkiem atomowym. Ruski arsenał atomowy jest bardziej skalowalny niż Natowski.
Wszyscy tu pewnie mają w głowach atak z użyciem jakiegoś ICBM wylatującego z silosa:rotfl: a to nie tak będzie wyglądało jak rosja będzie chciała zrobić tą "prowokację nuklearną"

https://pl.wikipedia.org/wiki/ASMP

Opublikowano
49 minut temu, Winter napisał(a):

Nie wiemy co zrobi NATO.

Nie wiemy, pewnie będzie to zależało od tzw. nastroju chwili oraz miejsca gdzie nastąpi ewentualne uderzenie. Możemy jednak obstawiać bardziej i mniej prawdopodobne scenariusze. Ja obstawiam taki: wyrazy skrajnego zaniepokojenia, wezwania do opamiętania się, młodzież na ulicach z różnobarwnymi flagami.

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, hwdp43 napisał(a):

No podobno tylko kilka % ruskich atomowek dziala , reszta to zlom ktory po odpaleniu moze sie rozleciec . A do tego czesc tych rakiet zuzyli juz na ukrainie :E

No dokładnie, a putin już umarł na 4 raka w tym roku.:E Akurat wosjka atomowe ruskie mają w dużo lepszym stanie niż resztę. Można to zobaczyć chociażby po tym ile było modernizacji i ile $ przez ostatnie lata na to wydawali.

3 minuty temu, adashi napisał(a):

młodzież na ulicach z różnobarwnymi flagami.

Ruskie się już po tym nie podniosąxD

Opublikowano
15 minut temu, Michaelred napisał(a):

No właśnie dużo znaczy. NATO nie bardzo ma jak odpowiedzieć na taki atak przy użyciu małej głowicy. Chyba tylko francuzi mają coś z analogicznie małym ładunkiem atomowym. Ruski arsenał atomowy jest bardziej skalowalny niż Natowski.
Wszyscy tu pewnie mają w głowach atak z użyciem jakiegoś ICBM wylatującego z silosa:rotfl: a to nie tak będzie wyglądało jak rosja będzie chciała zrobić tą "prowokację nuklearną"

https://pl.wikipedia.org/wiki/ASMP

Ciągle wydajesz się mocno przestraszony. Mam w dupie, czy ruscy mają atomówki. Jeśli świat ma się skończyć to wolę umierać z myślą, że jestem na froncie próbując zmienić ten świat niż siedzieć przed monitorem udając, że wszystko jest w porządku.

Opublikowano (edytowane)

Ciągle wydajesz się mocno przestraszony

No nie. Przecież ja pisze wręcz odwrotnie. Nie boje się ruskiej broni atomowej bo w razie użycia będzie to broń taktyczna a nie strategiczna. Do tego odwet nato najprawdopodobniej będzie z udziałem broni konwencjonalnej więc ryzyko eskalacji jest małe. 

Jeśli świat ma się skończyć to wolę umierać z myślą, że jestem na froncie próbując zmienić ten świat niż siedzieć przed monitorem udając, że wszystko jest w porządku.

To jest oznaka strachu właśnie. Żaden świat się nie skończy po użyciu broni atomowej. Ja się o to nie boje... bo rozumiem, że użycie broni atomowej nie oznacza używania broni strategicznej ICBM itd.
P.S I niech mi ktoś teraz powie, że odstraszanie atomowe nie działa :)

Opublikowano
1 minutę temu, Michaelred napisał(a):

No nie. Przecież ja pisze wręcz odwrotnie. Nie boje się ruskiej broni atomowej bo w razie użycia będzie to broń taktyczna a nie strategiczna. Do tego odwet nato najprawdopodobniej będzie z udziałem broni konwencjonalnej więc ryzyko eskalacji jest małe. 

To jest oznaka strachu właśnie. Ja się o to nie boje. Użycie broni atomowej nie oznacza używania broni strategicznej ICBM itd.

Boisz się. Przecież widać, że Rosja jest słaba po ataku na Ukrainę. Jeśli te k przecinają kable telekomunikacyjne to mamy obowiązek je naprawić i odpowiedzieć. Jeśli jakiś kacap strzela rakietą na terytorium Polski to mamy obowiązek reagować. Wiesz dlaczego? Bo jesteśmy mocniejszy jako NATO i trzeba to tym ruskim k* ciągle demonstrować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• ja wiem od kogo wy sa  owszem, stare metody politykow olewam wiec pisalem ze tracisz czas usprawiedliwiajac dokrecanie sruby. nie moge sie doczekac jak bedziesz robil to samo w czasie rzadow pisu    podwyzki sa nieakceptowalne ale od dekady (albo i zawsze) to czesc zycia w kraju rzadzonym przez nasze partie
    • x870e zdecydowanie lepsza. tylko cena też wyższa. Ale u nas ceny są w zł.😊
    • Bmw obecnie to jest żart, jeżeli patrzymy na relację ceny do wykonania.  Problem jednak jest powszechny i jak widzę gdzieś na konsoli środkowej (albo tunelu) piano black to z góry wiem, że będzie trzeszczeć   Tak w ogóle, już pomijając jakość materiałów foteli, plastików to generalnie jakość wykonania elementów, których nie widać (podwozie) też zakrawa na kpinę.    Ostatnio to mnie położyło na łopatki: https://youtu.be/JBdGyUwvydU?si=NPMS6_LUa6nMKAuX   Cudowne jest zwłaszcza to jedno łączenie blach z kilku centymetrową dziurą. Przyspieszona (w trybie turbo) biodegradacja w pakiecie 😉.   
    • True prawaczku, true. Jesteście tacy sami i stąd poparcie dla rosji, a poniekąd i islamu - patriarchat. Organizm podtrzymywany jest mądrością geniuszy. Ale rozumiem macie się za takich, spoko. Zbawcy świata, ale bez osiągnięć i bez partnerek z którymi umieją budować związki. No chyba że państwo im nakaże być tradycyjnymi, to będą obrońcami i rycerzami i utrzymywać. Jasna sprawa. Że też nie chcą wbrew wam tego wprowadzić, chcą doprowadzić do zagłady. A zaczęli od covidu  potem feminizm i incel się stworzył który chce kochać kobietę, a nie może. Szkoda że miłość utożsamia albo z seksem albo z byciem niewolnicą dla niego. Miłość jak po psie. Niestety dla was powtórzę, statystyki są nieubłagane, 80% mężczyzn jest w związkach, 10% się bawi i ma w dupie to, a reszta to samotnicy bo mają swój problem do którego nie chcą się przyznać i zwalają to na kobiety. Już mówiłem, łatki z czapy mnie nie interesują. Ani nie jestem tolerancyjny dla wszystkich jak wmawia się lewakom (np. dla pedofili może jeszcze im klaskać?), ani empatycznym liberałem dla wszystkich - to głupota empatyzowac np z przemocowcami albo odbierajacymi prawa. Również nie interesuje mnie skrajny postęp typu drag kłin w szkołach. Gdybym napisał że oni są super to się odnieś do tego, ale zamiast do moich słów się odnosić to lepiej mi przypisać że ja to pochwalam. Nie, reforma edukacji moim zdaniem ma być totalnie naukowa, ale z nauką psychologii, by uczyć również żyć w związkach i między ludźmi. A nie tylko 2+2 ile jest. Więc ja nie jestem ani za patriarchatem co jest domeną skrajnej prawicy (chyba?) ani za tymi skrajnymi lewakami. W centrum masz to co pisałem, prawa człowieka, edukację nie ideologiczną, naukowość, wolność do protestów, równość szans dla płci i tak dalej. Drag kłin mogą reprezentować max artystów jakiegoś tam gatunku, ale nie w szkołach bo to nic nie wnosi. Jak chcieli uczyć tolerancji dla homo to na pewno nie tak. Ale też nie każdy drag to homo, więc to też się nie spina. Dla mnie to prowokacyjność. Tolerancję dla homo wyraża Trzaskowski - mówił że oni są jak my, tylko mają inne preferencje. Jeden lubi rybki, a ktoś inny lwy. Nie należy tępić tych którzy nie krzywdzą innych a są w mniejszości. Daj żyć innym - taka dewiza jest ok.
    • Ja nie mam nic do PVP, ale nie lubię pomieszanego pvp z pve, tak samo jak we World of Warcraft, gdzie są mapy właśnie pvpve, jak chcę PVP to wchodzę w odpowiednie tryby jak arenka itd. Tutaj ten pomysł z flagą pvp, albo osobne serwery dla pvp. Wtedy kupię gierkę, na razie czekam na rozwój wydarzeń, co twórcy zaoferują na dłuższą metę(rozwój).  Dlatego w cod/bf wolę te zwykłe tryby aniżeli tzw Warzone.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...