Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Badalamann napisał(a):

I dalej Ukraina dziś "straszy" że jest w stanie szybko zbudować prymitywne bomby atomowe, tzw brudne bomby.

To nie jest żadne wyzwanie dla Ukrainy. Oni straszą uzyskaniem prawdziwych zdolności do produkcji broni atomowej. 

27 minut temu, Winter napisał(a):

I flaga LGBT. To jest tak pojechane grubo, że masakra :E .

No niestety. Oni są wstanie przyjąć nawet najgłupsze pomysły UE byle tylko ktoś im pomógł.

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano
3 minuty temu, Michaelred napisał(a):

To nie jest żadne wyzwanie dla Ukrainy. Oni straszą uzyskaniem prawdziwych zdolności do produkcji broni atomowej. 

No niestety. Oni są wstanie przyjąć nawet najgłupsze pomysły UE byle tylko ktoś im pomógł.

Ukraina naprawdę świetnie potrafi w PR. Trzeba im przyznać, że są lata świetlne przed nami.

Opublikowano
17 minut temu, Camis napisał(a):

Zobaczymy jak to się rozwinie. Finlandia jest nowym członkiem NATO, ale Finowie nie mają ani ochoty, ani czasu, a tym bardziej nie mają w swoich genach "malowania kredkami" i "wysyłania tłitów oburzenia". Zobaczymy co na powie np: Anglia, Francja czy Niemcy.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, areczek1987 napisał(a):

No patrz, nie walą w budynki mieszkalne, nie terroryzują cywili? Niemożliwe, kto by się spodziewał.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, adashi napisał(a):

Dlaczego? Nie będzie na 90% tym skutkował.

Odwet będzie konwencjonalny. NATO prawdopodobnie w pierwszych godzinach będzie w stanie zneutralizować arsenał nuklearny Rosji. Takie są playbooki NATO. A do historii przejdzie te JEDNO państwo za którym będzie się ciągnąć smród przez dekady.

14 minut temu, Badalamann napisał(a):

Tak, pierwsze duże trafienie w głąb Rosji. Duży magazyn z amunicją artyleryjska i bombami kierowanymi oberwał zachodnimi rakietami i efektownie eksplodował :D

Nic się nie stało przecież

image.png.636ed81c6b94d448c1c8c3464ae5352d.png

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, MaxaM napisał(a):

Odwet będzie konwencjonalny. NATO prawdopodobnie w pierwszych godzinach będzie w stanie zneutralizować arsenał nuklearny Rosji. Takie są playbooki NATO. A do historii przejdzie te JEDNO państwo za którym będzie się ciągnąć smród przez dekady.

Nie wiemy co zrobi NATO. Za Rosją będzie się owszem ciągnąć smród, ale popierany przez część Azji, całą Afrykę i część Ameryki Południej. W dużej mierze jako zemsta za lata kolonializmu.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, MaxaM napisał(a):

A do historii przejdzie te JEDNO państwo za którym będzie się ciągnąć smród przez dekady.

No na bank się tym przejmą:E

9 minut temu, Winter napisał(a):

Nie wiemy co zrobi NATO

Nato może faktycznie niewiele zrobić bo NATO nie ma takiego arsenału nuklearnego jak Rosja. Tzn ruskie mają więcej bombek atomowych z małymi głowicami i nie bardzo jest czym odpowiedzieć żeby było mniej więcej równo.

Ale widzę, że sianie paniki już się wkręca na obroty w temacie. Wcześniej straszyli Buczą, teraz będą straszyć atomówkami.

Opublikowano
30 minut temu, Michaelred napisał(a):

No na bank się tym przejmą:E

Nato może faktycznie niewiele zrobić bo NATO nie ma takiego arsenału nuklearnego jak Rosja. Tzn ruskie mają więcej bombek atomowych z małymi głowicami i nie bardzo jest czym odpowiedzieć żeby było mniej więcej równo.

Ale widzę, że sianie paniki już się wkręca na obroty w temacie. Wcześniej straszyli Buczą, teraz będą straszyć atomówkami.

To, że ruscy mają więcej to nic nie znaczy.

15 minut temu, adashi napisał(a):

To jest flaga Kupiańska, nie elgiebecka. :)

Niech zmienią flagę.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Winter napisał(a):

To, że ruscy mają więcej to nic nie znaczy.

No właśnie dużo znaczy. NATO nie bardzo ma jak odpowiedzieć na taki atak przy użyciu małej głowicy. Chyba tylko francuzi mają coś z analogicznie małym ładunkiem atomowym. Ruski arsenał atomowy jest bardziej skalowalny niż Natowski.
Wszyscy tu pewnie mają w głowach atak z użyciem jakiegoś ICBM wylatującego z silosa:rotfl: a to nie tak będzie wyglądało jak rosja będzie chciała zrobić tą "prowokację nuklearną"

https://pl.wikipedia.org/wiki/ASMP

Opublikowano
49 minut temu, Winter napisał(a):

Nie wiemy co zrobi NATO.

Nie wiemy, pewnie będzie to zależało od tzw. nastroju chwili oraz miejsca gdzie nastąpi ewentualne uderzenie. Możemy jednak obstawiać bardziej i mniej prawdopodobne scenariusze. Ja obstawiam taki: wyrazy skrajnego zaniepokojenia, wezwania do opamiętania się, młodzież na ulicach z różnobarwnymi flagami.

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, hwdp43 napisał(a):

No podobno tylko kilka % ruskich atomowek dziala , reszta to zlom ktory po odpaleniu moze sie rozleciec . A do tego czesc tych rakiet zuzyli juz na ukrainie :E

No dokładnie, a putin już umarł na 4 raka w tym roku.:E Akurat wosjka atomowe ruskie mają w dużo lepszym stanie niż resztę. Można to zobaczyć chociażby po tym ile było modernizacji i ile $ przez ostatnie lata na to wydawali.

3 minuty temu, adashi napisał(a):

młodzież na ulicach z różnobarwnymi flagami.

Ruskie się już po tym nie podniosąxD

Opublikowano
15 minut temu, Michaelred napisał(a):

No właśnie dużo znaczy. NATO nie bardzo ma jak odpowiedzieć na taki atak przy użyciu małej głowicy. Chyba tylko francuzi mają coś z analogicznie małym ładunkiem atomowym. Ruski arsenał atomowy jest bardziej skalowalny niż Natowski.
Wszyscy tu pewnie mają w głowach atak z użyciem jakiegoś ICBM wylatującego z silosa:rotfl: a to nie tak będzie wyglądało jak rosja będzie chciała zrobić tą "prowokację nuklearną"

https://pl.wikipedia.org/wiki/ASMP

Ciągle wydajesz się mocno przestraszony. Mam w dupie, czy ruscy mają atomówki. Jeśli świat ma się skończyć to wolę umierać z myślą, że jestem na froncie próbując zmienić ten świat niż siedzieć przed monitorem udając, że wszystko jest w porządku.

Opublikowano (edytowane)

Ciągle wydajesz się mocno przestraszony

No nie. Przecież ja pisze wręcz odwrotnie. Nie boje się ruskiej broni atomowej bo w razie użycia będzie to broń taktyczna a nie strategiczna. Do tego odwet nato najprawdopodobniej będzie z udziałem broni konwencjonalnej więc ryzyko eskalacji jest małe. 

Jeśli świat ma się skończyć to wolę umierać z myślą, że jestem na froncie próbując zmienić ten świat niż siedzieć przed monitorem udając, że wszystko jest w porządku.

To jest oznaka strachu właśnie. Żaden świat się nie skończy po użyciu broni atomowej. Ja się o to nie boje... bo rozumiem, że użycie broni atomowej nie oznacza używania broni strategicznej ICBM itd.
P.S I niech mi ktoś teraz powie, że odstraszanie atomowe nie działa :)

Opublikowano
1 minutę temu, Michaelred napisał(a):

No nie. Przecież ja pisze wręcz odwrotnie. Nie boje się ruskiej broni atomowej bo w razie użycia będzie to broń taktyczna a nie strategiczna. Do tego odwet nato najprawdopodobniej będzie z udziałem broni konwencjonalnej więc ryzyko eskalacji jest małe. 

To jest oznaka strachu właśnie. Ja się o to nie boje. Użycie broni atomowej nie oznacza używania broni strategicznej ICBM itd.

Boisz się. Przecież widać, że Rosja jest słaba po ataku na Ukrainę. Jeśli te k przecinają kable telekomunikacyjne to mamy obowiązek je naprawić i odpowiedzieć. Jeśli jakiś kacap strzela rakietą na terytorium Polski to mamy obowiązek reagować. Wiesz dlaczego? Bo jesteśmy mocniejszy jako NATO i trzeba to tym ruskim k* ciągle demonstrować.

• Upvote 1