Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, crush napisał(a):

Tylko, że ona mówi o konflikcie obustronnym, a nie grozi.

"Ale" mam do dwóch wypowiedzi.

To niech wyp...ada do kraju z którego jest dumna. Bezużyteczni ludzie tacy jak ona nie są nam tu potrzebni.

Takiego wała. Putin też chciał reprezentacji mniejszości rosyjskiej na Ukrainie.

Mówię od lat, że oni z ruskimi to z jednej gliny. Nie przypominam sobie, żeby Polacy w UK, czy innym kraju wysuwali jakieś żądania lub chcieli swojej reprezentacji. Oni natomiast z powodu wojny się tu pojawili i już chcą Polskę urządzać.

Opublikowano
5 godzin temu, Winter napisał(a):

Ciemno widzę przyszłość Ukrainy. Demograficznie jest padaka, a teraz jeszcze ktoś obcy pcha łapy po surowce, które przydałyby im się przy odbudowie.

Niezależna Ukrainu znika z planszy i raczej nikt oprócz demisterów nie rozważa innych scenariuszy. Pewnie zostanie jednak jakaś Pozostałość. Ciekawe czy Europa jakoś da radę ogarnąć tę Pozostałość dla swoich korzyści czy też klasycznie nie-da-się i swoje łapy na niej położy USA.

• Like 1
Opublikowano

Te surowce dla USA to wcale nie musi być taka złą sprawa dla Ukrainy. Po pierwsze USA będzie miało tam swoje interesy, więc będzie czerwona linia dla ruskich. Po drugie co to znaczy że USA dostanie dostęp do tych złóż? Po prostu je sobie weźmie, czy będą mieli wyłączność na wydobycie, ale sam surowiec będą musieli kupić? Nawet gdyby to było na preferencyjnych warunkach, to Ukraina zaczęłaby spieniężać zasoby, których sama bardzo długo jeszcze nie byłaby wstanie spieniężyć. Do tego jest stały i pewny partner.

No i wreszcie Trump będzie mógł wyjść z twarzą kontynuując pomoc dla Ukrainy. W sumie USA w blasku fleszy zabierze to co i tak miała zabrać.

• Upvote 3
Opublikowano

Na kanale Prawdziwe Historie na YT jest filmik o początku wojny i z jakiej strony by nie patrzeć to była i jest brutalna napaść większego na mniejszego. Jakby zdemoralizowany 8klasista napadł na dziecko z 1 klasy. rosjanie mieli tak wyprane głowy od propagandy, że zastanawiali się dlaczego Ukraińska armia do nich strzela :) Bo ruscy myśleli, że Ukraińcy przywitają ich kwiatami, ciastkami i lodami :) Co to k. za naród, że oni ciągle myślą, że kogoś muszą od czegoś wyzwalać!? Weźcie k. wyzwólcie swoje łby od imperializmu i myślenia o sobie jako kimś lepszym i od kompleksów, które tak naprawdę od zawsze mieliście.

• Upvote 2
Opublikowano

@hubio To efekty długotrwałej propagandy o mitycznych nazistach. Bo tylko naziści są wrodzy wobec Rosji!

W wielu państwach/kulturach, dla prymitywniejszej części społeczeństwa to Zachód jest złem, degenertami, nazistami, szatanem(tak sa określane USA wśród głęboko wierzących muzułmanów).

Próbkę możesz zobaczyć u nas w treściach od konfederuskich a nawet pisowców(choć tu na temat samej UE a nie USA).

• Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Te surowce dla USA to wcale nie musi być taka złą sprawa dla Ukrainy. Po pierwsze USA będzie miało tam swoje interesy, więc będzie czerwona linia dla ruskich. Po drugie co to znaczy że USA dostanie dostęp do tych złóż? Po prostu je sobie weźmie, czy będą mieli wyłączność na wydobycie, ale sam surowiec będą musieli kupić?

Dla Ukrainy może to nie być złym rozwiązaniem, bo ona ma mało opcji do wyboru. Jeśli zostanie to sensownie zorganizowane. Szkoda by tylko było gdyby kolonizacja Pozostałości Ukrainu nastąpiła przez USA. Bo ten sam manewr mogłaby wykonać UE. Z korzyścią m.in. dla Polski.

• Like 1
Opublikowano

Zalenski w rozmowie z Macronem po prostu błagał go, żeby porozmawiał z Bidenem i resztą, żeby ubłagali putlera, żeby wycofał się z tej inwazji. Na pytanie Macrona czy jest gotów iść na ustępstwa wobec rosji, powiedział, że oczywiście tak. Ale putlera nic nie obchodziło. On po prostu miał już od dawna plan zajęcia Ukrainy. Przy okazji warto obejrzeć ten film bo mamy unikalną możliwość posłuchania jak naprawdę te osoby decyzyjne na najwyższym poziomie rozmawiają ze sobą. Jest to dalekie od przekazów oficjalnych.

• Upvote 1
Opublikowano

Zesrać to się możesz w kiblu a nie na forum dyskusyjnym. Miło robić jakieś reakcje i zdobywać numerki ale tu jednak nic śmiesznego wedle siebie nie wrzuciłem stąd te pytanie. Jakieś opinie trafniejsze bądź mniej można wysłuchiwać a tu chodzi tylko o jakiś pogląd co się dzieje, bardziej oficjalne. Mogę coś innego wrzucać dla tych co nie mają czasu czytać...

Coś więcej bądź trafniej proponujesz tu wrzucać? Bardziej zbliżone do twojego poglądu na ten cały bajzel?

Opublikowano
3 godziny temu, Oldman napisał(a):

offtop: jak ktoś wrzuca film Wolskiego to mi się przypomina głowny bohater filmu Kurczak Mały (Chicken Little) z 2005 roku, zabawne podobieństwo :hihot:

Haha xD Bingo! Od dawna wiedziałem, że kogoś mi mega przypomina i to jest to:hihot:

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
W dniu 5.02.2025 o 14:49, hubio napisał(a):

Zalenski w rozmowie z Macronem po prostu błagał go, żeby porozmawiał z Bidenem i resztą, żeby ubłagali putlera, żeby wycofał się z tej inwazji. Na pytanie Macrona czy jest gotów iść na ustępstwa wobec rosji, powiedział, że oczywiście tak. Ale putlera nic nie obchodziło. On po prostu miał już od dawna plan zajęcia Ukrainy. Przy okazji warto obejrzeć ten film bo mamy unikalną możliwość posłuchania jak naprawdę te osoby decyzyjne na najwyższym poziomie rozmawiają ze sobą. Jest to dalekie od przekazów oficjalnych.

Moim zdaniem sytuacja jeszcze nie dojrzała do pokoju. Rosjanie chca przepalić stary sprzęt z czasów ZSRR. Maja go jeszcze sporo, wiec chcą go wykorzystać. Może za rok obie strony będa maiły dość i podpiszą zawieszenie broni. Nikt traktatu pokojowego nie podpisze.

Opublikowano (edytowane)

A kacapy będą płonąć... się jedni jak i drudzy będą pastwić nad sobą...już się pastwią, ale to przechodzi co jakiś czas na wyższy poziom.

dzisiaj pooglądałem trochę hardkorowych filmików i to co się tam wyprawia to jest to przerażające, nie wiem czy takie treści można wrzucać, na wiadomym portalu jest cały topic na ten temat, ale ostrzegam tego się nie odzobaczy... rotten to był/jest pikuś przy tym...

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)

To już bylo z rok temu, zrzucanie termitu z drona, mnie bardziej interesuje, na jakim poziomie wdrożenia jest Ukrainski laserowy system antydronowy, moga na tym polu uzyskac przewage jesli wprowadza to szybko i masowo. Co do Mirage 2000 to zależny z jakim uzbrojeniem dostana te samoloty, F 16 maja z okolo 50% mozliwosci bojowych w porownaniu z naszymi, wszystko z dalszym zasiegiem zostalo obciete, oby z Mirage bylo lepiej. 

Dobre wykorzystanie Steam Deck

Edytowane przez 8V32 PcLab
Opublikowano
W dniu 5.02.2025 o 04:33, hubio napisał(a):

Na kanale Prawdziwe Historie na YT jest filmik o początku wojny i z jakiej strony by nie patrzeć to była i jest brutalna napaść większego na mniejszego. Jakby zdemoralizowany 8klasista napadł na dziecko z 1 klasy. rosjanie mieli tak wyprane głowy od propagandy, że zastanawiali się dlaczego Ukraińska armia do nich strzela :) Bo ruscy myśleli, że Ukraińcy przywitają ich kwiatami, ciastkami i lodami :) Co to k. za naród, że oni ciągle myślą, że kogoś muszą od czegoś wyzwalać!? Weźcie k. wyzwólcie swoje łby od imperializmu i myślenia o sobie jako kimś lepszym i od kompleksów, które tak naprawdę od zawsze mieliście.

Nie ogladalem filmiku ale jak z kolega romawialem w 2014 roku (pochodzenia ukrainiec). To powiedzial w tedy tak. Ukraina jest krajem 5 miezykow i jest strasznie podzielona regionalnie. Zakazali jezyka rosyjskiego nauczania i w urzedach. To doprowadzi do wojny. Chlopak sie nie mylil. Sa dwie strony medalu i kazdy patrzy na swoja korzysc.

• Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...