Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak na serio to jutro na PC LAB, tzn. sorry ITHardware, Mar_s i reszta mają wjazd na chatę o 6 rano SKW i ABW... :rotfl:Nie no... wróć... przecież oni nie banują poglądów zbieżnych z tymi jakie wyraża Prezydent największego mocarstwa na świecie - USA, poglądów jednego z najbogatszych ludzi świata i połowy administracji amerykańskiej... ;D

Panowie co tutaj rzucacie "ruskimi onucami" na lewo i prawo - Halo, Halo - od stycznia dużo się zmieniło... Takie poglądy są prezentowane przez naszego największego sojusznika w NATO.... :D

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, Norrberrto napisał(a):

Myślę, że minie jeszcze min. 10 lat zanim zadebiutuje lepsza klasa polityczna, która nie była wychowana w starym systemie powiązań i zależności i będzie miała świeże spojrzenie zarówno na względy bezpieczeństwa jak i potrzeby Polski i obywateli.

To samo mówiono powszechnie w roku 1995, 2005, czy 2015. I wiesz co? To wtedy było lepiej 8:E. Do polityki idą albo najgorsi i najbardziej chciwi, albo nabuzowani skrajną ideologią i kompleksem Boga. 

A my zmieniliśmy się na gorsze. Wtedy takie akcje jakie wyprawiał przez 8 lat PiS by po prostu nie przeszły, dziś to dla wielu normalna partia polityczna, a dla Mentzena przyszły koalicjant.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jestem za zamknięciem, będzie o jedną sowiecką szczujnię mniej, a voltq będzie musiał poszukać nowego miejsca do siania putinowskiej propagandy. Zresztą nie robisz nam łaski tym, że temat jest otwarty. Jeśli by to ode mnie zależało, to bym zamknął ten bajzel. 

Jest różnica między dyskusją ludzi o różnych poglądach a włażeniem w tyłek Putinowi. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Jestem za zamknięciem, będzie o jedną sowiecką szczujnię mniej, a voltq będzie musiał poszukać nowego miejsca do siania putinowskiej propagandy. Zresztą nie robisz mam łaski tym, że temat jest otwarty. Jeśli by to ode mnie zależało, to bym zamknął ten bajzel. 

Już nie tylko atakujecie moja skromną osobę ale już moderacja wam nie pasuje , bo popierają wolność słowa? Straszna zbrodnia wg was , celowo pisze w liczbie mnogiej chodzi o wasze wzajemne kółko adoracji 

Zamknąć temat byle ten zły voltq nie pisał faktów i nie przedstawił prawdy bo jeszcze wejdzie ktoś inny spoza kółka adoracji zobaczy logikę i fakty i poprze jego poglądy, straszna zbrodnia

Edytowane przez voltq
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, tomcug napisał(a):

Widzę, że tutaj dalej wesoło %-) Więc tylko powtórzę to, co pisałem ostatnio. Jak się nie podoba linia moderacji, to zamykamy temat całkowicie i będzie z Wami spokój :)

Nic nowego na pclab było to samo tam też domagali się banowania tych którzy się znimi nie zgadzają, tylko tam mieli więcej kontrrozmòwcòw 

4 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nie pasuje mi moderacja ignorująca ruską propagandę. 

Stwierdzenie faktu że Ukraina przegrywa i wklejenie linku z wp że ma masę dezerterów to ruska propaganda?

Edytowane przez voltq
Opublikowano
5 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Jeśli by to ode mnie zależało, to bym zamknął ten bajzel.

Ale to nie od Ciebie zależy :) Tekstów o "ruskiej szczujni" na absolutnie niszowym forum o komputerach już z litości nie skomentuję :)

Ustalcie wspólny front, czy chcecie, żeby temat poleciał do kosza, czy nauczycie się korzystać z opcji ignorowania, jak to wielokrotnie zostało zasugerowane, żeby czynić. Zmiany linii moderacji nie wymusicie, przykro mi.

• Like 2
Opublikowano

Ignorowanie tego sowieckiego ścieku nie sprawi, że ten zniknie. Nie próbuję niczego wymusić, wiem, że nic z tym nie zrobisz i tematu nie zamkniesz, bo czerpiesz przyjemność z czytania ukrainofobicznych postów, z daleka widać, że albo jesteś prorosyjski albo konfiarz, chociaż w sumie różnica między tymi dwoma jest niewielka. Litość zachowaj dla kogoś innego, bo ja jej na pewno nie potrzebuję :) 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@Henryk Nowak

A to już jest zwykła podpucha. Jak komuś się nie podobają jakieś treści to niech nie czyta, albo dodaje do ignora. Nie decyduj za innych z kim powinni prowadzić dyskusję a z kim nie, i to jeszcze przez próbę zmanipulowania "czerwonego". Kółka wzajemnej adoracji to najgorsze koła dyskusyjne, bo realnie nie ma z kim gadać, jak cała dyskusja polega na klepaniu się po plecach i wymyślenie coraz ciekawszych argumentów popierających tezę z którą wszyscy w kółku się zgadzają.

Mam dla ciebie propozycję. Jak Ci się tu nie podoba, to zrób ragequita jak Winter, a nie proponuj jako rozwiązanie TWOJEGO problemu cenzury.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Henryk Nowak

No widzisz. Tylko problem w tym, że część propagandy wynika z rzeczywistości. Tak jak stereotypy nie biorą się z niczego.

A dla was praktycznie każda krytyka Ukrainy czy Ukraińców wpisuje się w powielanie propagandy fiutina. Gdzie już przed wojną był to naród o wiele bardziej kulawy od nas.

Czas pozytywnego zrywu już minął. Teraz jest szara rzeczywistość.

Edytowane przez crush
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
29 minut temu, Suchy211 napisał(a):

@Henryk Nowak

(...)

Mam dla ciebie propozycję. Jak Ci się tu nie podoba, to zrób ragequita jak Winter, a nie proponuj jako rozwiązanie TWOJEGO problemu cenzury.

To nie jest mój problem, ja umiem rozpoznać czerwoną propagandę :)

27 minut temu, crush napisał(a):

@Henryk Nowak

No widzisz. Tylko problem w tym, że część propagandy wynika z rzeczywistości. Tak jak stereotypy nie biorą się z niczego.

A dla was praktycznie każda krytyka Ukrainy czy Ukraińców wpisuje się w powielanie propagandy fiutina. Gdzie już przed wojną był to naród o wiele bardziej kulawy od nas.

Czas pozytywnego zrywu już minął. Teraz jest szara rzeczywistość.

Ależ można krytykować, byle nie szerzyć propagandy. Mam znajomą z Czernichowa, ma tam rodzinę, wiem jakie okropieństwa się tam dzieją. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, hwdp43 napisał(a):

nie zamykajcie . dlaczego przez kilku dzbanow kazdy ma byc poszkodowany ? :boink:

dokładnie. Robienie jednostronnego przekazu mimo wszystko nie jest dobre, trzeba po prostu każde kłamstwo od razu wyjaśniać by ludzie wiedzieli z kim/czym mają do czynienia -a że na tak różnorodnym forum zawsze znajdzie się ktoś z foliową czapką, onucą na stopach czy inną tęczą na majtkach, to trudno, taki mamy klimat.

Edytowane przez huudyy
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, crush napisał(a):

A dla was praktycznie każda krytyka Ukrainy czy Ukraińców wpisuje się w powielanie propagandy fiutina.

Taa :hahaha:

Jak taką krytyką postuje ruski trol i 100% z niej to ruska propaganda, to faktycznie można potem odnieść wrażenie, że ludzie widzą w niej.. ruską propagandę.

Natomiast jakby się bliżej przyjrzeć, bo się okazuje, że my, ci ludzie wytykający oczywistą propagandę z kremla, sami nie raz krytykujemy Ukrainę. Ja osobiście jestem za odebraniem wszystkich praw, które należą się Polakom, a nie obcokrajowcom, tylko dlatego, ze jacyś polityce uznali, że za te wydane na nich pieniądze, kupią sobie trochę poparcia wśród Polaków, bo "patrzcie jakie my politycy partii XYZ mamy dobre serca"

Godzinę temu, crush napisał(a):

A co z tymi co zmyślają sukcesy Ukrainy?

Oni są niereformowalni od czasów Laba. Niech sobie piszą jak 2 lata temu, że ruskim już się kończą lufy i za góra 2 tygodnie nie będą mieli artylerii wcale, a poza tym to najmocniejszy zachodni sprzęt to nadal stoi gdzieś tam poukrywany i ta kontrofensywa z 2023r. to zaraz się uda. 

Róznica jest taka, że tego typu wpisy nie są szkodliwe dla nas wszystkich. Nie mają na celu wywołania anty-ukraińskich nastrojów, albo zaszczepienie w umysłach przekazu, że "no w sumie to Rosja chyba nie powinna atakować, ale tak naprawdę to obie strony są prawie tak samo winne bo blablabla".

Powiedz mi co robi w temacie O WOJNIE taki wysryw (tu dam dwa realne przykłady zachowania Voltq'a)

1. Wklejenie tweeta ruskiego propagandysty. Zero komentarza. Tylko lajk ewentualnie. Ruska propaganda. Czysta. Gęsta. To ma być wolność słowa? To jest uczestnictwo w dyskusji?

2. Wklejenie posta o tym, że jakiś Ukrainiec w Polsce narozrabiał np. rozjechał kogoś na ulicy po pijaku. Co to ma wspólnego z tematem WOJNY na Ukrainie?

To są tylko dwa. Tego jest więcej. Koleś wali tu takie wrzuty, a nikt nie reaguje i to my jesteśmy problemem, bo nam się nie podoba przyzwolenie na działalność takiego typa. 

Nikt nie wnioskuje o bana za poglądy. Nikt nie zabrania mieć poglądów będących skutkiem nasłuchania się kłamstw. Ale gość musiałby być kompletnym idiotą, żeby niewinnie łykać i powtarzać tyle bredni idących prosto z kremla, a nie pisze jak idiota. Nie wierzę, że może to tłumaczyć tylko brak krytycznego myślenia przy słuchaniu przekazu z kremla. Żeby jeszcze nie wrzucał wszystkiego co anty-ukraińskie, bez względu na to, czy to jest na temat wątka, czy nie na temat. Żeby chciał podejmować dyskusję jak go grzecznie zapytać czemu dał lajka postowi bez treści poza wklejonym tweetem ruskiego propagandysty.

Sam jestem od lat wielkim przeciwnikiem lewackiej cenzury i nawet jestem przeciwnikiem nadużywania karty" to ruski trol" tylko dlatego, że ktoś mówi coś, co się lewakowi nie podoba. Jestem za wolnością słowa.

Ale jest rok 2025.

Ruskie wykorzystali już "wolność słowa" w USA, Węgrzech, Słowacji, w Rumunii (tu im nie pykło) i najwyższy czas zdać sobie sprawę z tego, jak groźna jest sieć ruskich trolowni.

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@VRman przypominam ze dzieki działanią uśmiechniętej koalicji w kolejnych wyborach PIS będzie mial większość a PIS zrobi to co każe trump , a trump wg was jest ruskim "agentem" , wiec koło się zamknie , a i może trzaskowski przegra , wystarczy ze pis poprze mentzena , tak się kończy życie w bance 

Wrzucałem chocby film z 2014 roku przemówienie Żyrinowskiego żeby ostrzec was jak myśli i co planuje Rosja ale wg ciebie wrzucam tylko anty ukraińskie posty 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Mam znajomą z Czernichowa, ma tam rodzinę, wiem jakie okropieństwa się tam dzieją. 

I co - woli do krwi ostatniej bronić Ukrainy z narażeniem życia swojego i swoich dzieci jak Załenski czy woli/wolała aby oddać już zajętą część rosji, rozpisać wybory i zrzec się aspiracji do NATO?

Żeby mnie znów który nie nazwał ruską onucą - wiem, że te okropieństwa to wina putina, ale można tak w koło pisać i złorzeczyć temu dyktatorowi co nie zmienia postaci rzeczy, że codziennie giną ludzie... albo może jednak jakoś się z nim dogadać, nawet na fatalnych warunkach? Ja wiem, że ten kremlowski bandyta nie ceni życia swoich obywateli i mu wszystko jedną ilu jeszcze zginie żołnierzy i cywili. Zresztą ma 4x większe społeczeństwo niż Ukraina. Ale Załenski w duchu prozachodnim chyba ceni każde życie ludzkie swojego Narodu? Giną od 3 lat codziennie ludzie.

• Like 1
Opublikowano

Powinniście już zrozumieć że moderacja nie będzie się tu babrać w analizę treści postów ani ich kasowanie, chyba że za jakies pojazdy osobiste.

I nic w tym dziwnego, to offtop forum komputerowego a nie jakieś forum polityczne.

Do tego niestety ale na dziś, kacapska propaganda nie jest w Polsce w żaden sposów zakazana prawnie i tylko od właściela/moderacji danego medium zależy czy jest akceptowana czy nie.

Dodajcie proruskich użyszkodników do ignorowanych i tyle. To najskuteczniejsza metoda na nich, z dostępnych tutaj.

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

@Badalamann skoro Prezydent USA stwierdził, że Załenski jest dyktatorem, a Ukraina zaczęła wojnę co już chyba najbardziej mieści się w terminie "kacapska propaganda", a przyklasnął mu jeden z najbogatszych ludzi świata - niejaki Elon Musk to, na jakiej podstawie moderacja miałaby kasować o wiele łagodniejsze posty tutaj? Bo chyba nikt tutaj łącznie z @voltq nie pisał o tym, że to Ukraina zaczęła wojnę, a Załenski jest dyktatorem...

No i poproszę o jakiś pkt Regulaminu forum zakazujący "kacapskiej propagandy"....

Ja powiem więcej - na podstawie Regulamu Forum to bany tutaj, łącznie ze mnę powinno dostać 90% za: obrażanie Narodu Rosyjskiego (teraz celowo z dużej :) ), za obrażanie Prezydenta Federacji Rosyjskiej (też teraz celowo z dużej) bo są zapisy o nie nawoływaniu do nienawiści na tle narodowościowym... Chcesz stosować regulamin Forum to zbanuj wszystkich co jadą ostro po Putinie i Rosjanach :) 

Edytowane przez hubio
  • Like 1
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...