sideband 1 772 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca (edytowane) PS to już na texturach 4k także wygląda lepiej jak oryginał, ale poprawki nie obejmują wszystkich obiektów. Physx to lata na CPU. Edytowane 3 Marca przez sideband
Bardak 40 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Godzinę temu, Pawelek6 napisał(a): Zamek - dawne czasy. Droga/most z płyt kamiennych są za to dopieszczone chyba przez jakąś pradawną technikę wyrobu tychże płyt, która przepadła przed wiekami. Do dzisiaj nigdy nie chodziłem po takich lustrach. Dawna inteligencja, która przeminęła na wieki Żadna pradawna technika. Toć to się na obcej planecie dzieje. Raczej kosmiczna technika.
bbandi 452 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca 4 godziny temu, Pawelek6 napisał(a): Droga/most z płyt kamiennych są za to dopieszczone chyba przez jakąś pradawną technikę wyrobu tychże płyt, która przepadła przed wiekami A teraz jak w grze jest podobny efekt odbić z ray tracingiem to ludzie pieją z zachwytu oooo jakie photony padajo
Pawelek6 252 Opublikowano 3 Marca Autor Opublikowano 3 Marca Oj, ja się po prostu śmiałem, że zwykły kamień (nie jakiś marmur) został zrobiony niczym lusterko. Nawet nie spodziewałem się, że podłapiecie tutaj techniki generowania odbić.
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca I ta straszna opowieść stała się faktem pół żartem, pół serio, może czas bym znalazł, ale gier wartych tego czasu nie ma 3 1
Kris194 4 714 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca (edytowane) W dniu 26.02.2025 o 23:02, crush napisał(a): Same dobre wiadomości ostatnio. 😁 W jaki sposób coś co nie oferuje jakiejkolwiek wartości dodanej miałoby się utrzymać na tak konkurencyjnym rynku? Niech giną, świat nic nie straci. To co jest faktycznie coś warte trzyma się dość dobrze. Edytowane 3 Marca przez Kris194
galakty 3 312 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca 12 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): pół żartem, pół serio, może czas bym znalazł, ale gier wartych tego czasu nie ma Ja mam trochę dwie sytuacje. Jak znajdę fajną grę to faktycznie brakuje czasu, swoją drogą ogrywałem Squad codziennie po 2-3h, nabiłem łącznie w sieci 1200 godzin, brakowało czasu. KCD2 też ostatnio ogrywam i też mało czasu, ciągle mi się chciało odpalać. Przeszedłem KCD2 i w sumie teraz nie mam za bardzo w co grać Wychodzi tak mało fajnych gier, że te odstępy między "brak czasu" do "nie ma w co grać" są ostatnio spore u mnie. I żeby nie było, nie gram we wszystko jak niektórzy, pluję na kolejne Assasyny, Far Cry itp - szkoda mi czasu na kiepskie i powtarzalne gry. 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca To i tak masz dużo czasu 😁 ile temu KCD2 wyszło miecha temu? Ile masz godzin? U mnie tak to wygląda że w listopadzie/grudniu zacząłem ER na dzień dzisiejszy mam ponad 70h a gram można powiedzieć że codziennie po te 1-2h wyłączając weekendy. U mnie akurat to się fajnie łączy, kończę grę to zaczynam następną i od początku 2024 mam taki okres growy że ostatnio tak grałem chyba ze 15 lat temu 😁 a wsumie przeszedłem 3 TRZY gry 🙂 1
galakty 3 312 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca 50h, akurat miałem luźniej w pracy i moja wyjeżdżała na weekend to praktycznie od rana do wieczora mogłem cisnąć Z reguły 1-2h dziennie mam na granie. Póki dziecka nie ma to korzystam 1
Pawelek6 252 Opublikowano 5 Marca Autor Opublikowano 5 Marca Ogólnie to ciężko dzisiaj o merytoryczną stronę internetową czy kanał YT. A ze względu iż jesteśmy na forum IT w dziale growym, to z ciekawości macie coś wartego do czytania/oglądania?
Lypton 953 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca A po co o grach czytać czy oglądać? Lepiej samemu w nie grać. 1
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca (edytowane) 26 minut temu, Pawelek6 napisał(a): Ogólnie to ciężko dzisiaj o merytoryczną stronę internetową czy kanał YT. A ze względu iż jesteśmy na forum IT w dziale growym, to z ciekawości macie coś wartego do czytania/oglądania? Ja używam czytnika RSS, do którego mam zapięte chyba wszystko na rynku. Widzę grafikę i 1 zdanie zajawki. Interesuje klikam. Jak nie, to przejrzenie dnia gamingu w pl wszystkich serwisów na scrollu zajmuje mi max 120 sek. Edytowane 5 Marca przez JeRRyF3D
Pawelek6 252 Opublikowano 5 Marca Autor Opublikowano 5 Marca 6 minut temu, Lypton napisał(a): A po co o grach czytać czy oglądać? Lepiej samemu w nie grać. Czasem coś merytorycznego i treściwego jest miło poczytać. Pamiętam jak dawniej kupowałem od czasu do czasu CD-A, bo np. było kilka ciekawych artykułów dla mnie. Mam jeszcze zachomikowane ich stare wydania.
Lypton 953 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca @Pawelek6 Inną kwestią jest czytanie o zjawiskach okołogrowych. Dlatego kupowałem magazyn PIXEL, bo samych recenzji było tam z 10% objętości pisma, reszta to felietony/retro/ludologia. A do oglądania materiały Kacpra Pitali z jego pobytu w TVgry, też o grach na około.
GordonLameman 8 432 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca 21 minut temu, Pawelek6 napisał(a): Czasem coś merytorycznego i treściwego jest miło poczytać. Pamiętam jak dawniej kupowałem od czasu do czasu CD-A, bo np. było kilka ciekawych artykułów dla mnie. Mam jeszcze zachomikowane ich stare wydania. Ja wciąż kupuję, ale już nawet nie czytam
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca (edytowane) Ja mało co już czytam, tzn. recenzji, jak coś mnie interesuje to wtedy zagłębiam temat. Ostatnio było wydanie specjalnie CD-A o Soulsach to sobie zakupiłem i tak odkryłem bez/schematu, gość przynajmniej o soulsach dobrze gada, a jego przechodzenie DS2 to jest czasem niezła brechta a w szczególności jak go dziubią włócznią moment od 25 śmierci Jeszcze co do CD-A i ich wydań specjalnych, miałem zamiar jeszcze zakupić świeże wydanie o Smoczych Kulach, ale po tym co mi odwalali, a raczej olewali z Soulsami to odpuszczam, może w jakimś empiku czy czym pdoobnym zakupię, ale preordera od nich już w życiu nie wezmę. Edytowane 5 Marca przez AndrzejTrg
Sheenek 330 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca 6 godzin temu, bbandi napisał(a): Wow, zagral bym w taki remake
cyborg 13 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca jak ustawic by w kazdej grze nie przekraczalo 165fps beez wlaczania synchronizacji pionowej lub freesync bo daja opoznienie a gram w fps
Rekomendowane odpowiedzi