tomcug 3 998 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia @Keleris Wczytaj zapis z załącznika i zrób przelot jak na filmie od 16 sekundy. Powinno wyjść wyraźnie mniej niż tak, jak teraz biegasz. Może jakiś posiadacz X3D na AM4 się zlituje i zrobi analogiczny przebieg. 2026-08-04 10-50-46.mp4 G1R-007.sav 1
CavieZ 110 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia (edytowane) Warto było poczekać. Teraz gra śmiga na trybie jakości w 120fps na PS5 Pro Czasami można odczuć lekkie spadki ale jest niemal idealnie. Ja ktoś ma LG CX to polecam wyłączyć w konsoli VRR.. Jest znacznie lepiej. Edytowane 6 Sierpnia przez CavieZ 1 1
sideband 3 101 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia 120Hz stałe odświeżanie, a nie 120fps 2
j4z 1 873 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Ja się niedawno dowiedziałem, że Soni dopiero w tej generacji wprowadziło wparcie dla 120hz.
Suchy211 1 425 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia W dniu 1.08.2026 o 16:16, Necronom napisał(a): Nie jest tak. Tu nie jest problemem orientacja, bo gra tłumaczy albo masz to zapisane. Tylko od cholery jest latania w tę i z powrotem. I to męczy. A to, że gra nie prowadzi za rączkę jest zbyt idealizowane. A w jakim otwartym świecie nie łazisz w tą i z powrotem? Pod tym względem Gothic i tak jest dużo lepszy niż większość popularnych sandboksów. Ale to faktycznie jest wada. Podczas "powrotów" mogłoby być więcej aktywności po drodze. Nowa grupa potworów czy nowe krótkie zadanie.
ODIN85 4 926 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia W innych grach tego typu masz masę teleportów a nie jak tu parę.
Reddzik 3 899 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia (edytowane) Żeby dodać to i owo, trzeba by było odejść od oryginału, a Remake nie zawsze musi być rewolucją, która zmieni grę nie do poznania. Teleporty były ale od pewnego momentu w grze, momentu fabularnego(aktu). Sama mapa nie jest za duża by było źle ją zwiedzać, i łazić po niej w tam i nazad. Nie chcieli psuć poznawania oryginału dla nowych graczy, jak i nie psuć odbioru starym graczom zaznajomionym z oryginałem. Edytowane 6 Sierpnia przez Reddzik 3
ODIN85 4 926 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Ale teleporty są zawsze opcjonalne. Jak ktoś chce to niech wali z buta.
Reddzik 3 899 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Wiadomo ale tutaj Gothic tego nie posiadał, dopiero pod koniec gry. Więc żeby to dodać we wcześniejszym czasie, to trzeba zmienić filary rozgrywki, bo to zmienia co by nie powiedzieć rzutowanie na odczucie "oryginału". Gothic zapewne modami można sobie samemu dopasować pod współczesnego gracza. Nie bronię takiego systemu, ta gra tak miała. Tak dobrze, że nie okroili gry jak w RE3 czy RE3 gdzie wycięli kilka miejscówek i skrócili grę, ale główny filar w postaci Nemezisa, który goni nas pozostał nietknięty.
galakty 5 169 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Ja niby rozumiem że mapa mała, ale tutaj naprawdę po 50 razy się biega w to samo miejsce, może jak ktoś zna oryginał to mu szybko pójdzie, ale ja miałem już dość tego latania bez teleportów. Dlatego przy drugim podejściu kiedyś tam od razu sobie dodam kamienie. 1
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Przecież dodali ścierwojada jeździeckiego, aby szybciej poruszać się po mapie. Wyobraźcie sobie, że 20 lat temu nie było ścierwojada, nie było skryptów Uniona (więc nie dało się przyspieszyć biegania o 400%), a mimo to przechodziło się jedynkę po 10 razy.
Reddzik 3 899 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Dawne czasy, dawny gracz vs współczesne czasy/gracz. Zapewne tu też wchodzi przyzwyczajenie się do nowych gier, do nowych upodobań jak teleporty czy inne ułatwienia. Niektórym ciężko się przyzwyczaić do takich gier, dlatego zazwyczaj są one niszowymi, bo mało graczy po nie sięga. Poza tymi 500 tyś sprzedanych kopii, nie wiadomo ile się na ogół sprzedało. Gra trafia do specyficznego grona- nie mam na myśli obrażania siebie czy innego gracza. Jeśli będzie Gothic 2NK Remake to będzie to samo co z jedynką, dwójka jest lepsza, większa i nadal sporo biegania. Nie pamiętam kiedy można dostać teleporty, szczególnie, że na początku będąc słabeuszem daleko nie zajdziemy w plądrowaniu świata w okół Khorinis.
galakty 5 169 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia 15 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Przecież dodali ścierwojada jeździeckiego, aby szybciej poruszać się po mapie. Wyobraźcie sobie, że 20 lat temu nie było ścierwojada, nie było skryptów Uniona (więc nie dało się przyspieszyć biegania o 400%), a mimo to przechodziło się jedynkę po 10 razy. Jak miałem 16 lat to mogłem biegać i 100h, dziś chcę GRAĆ 1
bleidd 1 320 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Ano coś w tym jest. Teraz jak człowiek czasu ma niewiele i siądzie na 30 minut do gry to by chciał coś w tej grze zrobić a nie dobiec z obozu do obozu, zapisać grę i wyłączyć 2 2
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Soundtrack odtwarzany podczas walki na terenie zrujnowanego Obozu Bractwa w Gothic Sequel
Reddzik 3 899 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Gothic 1 Remake - Version 1.0.4 - Hotfix We’ve just released a hotfix for all platforms that solves the following issues: Milten not appearing in the Lighthouse meeting; Second ring's bonus does not apply when equipped; Quest items cannot be looted from decomposed corpses (for example Varrags, Ulu-Mulu components). 1 1
Grolshek 1 272 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia (edytowane) W dniu 4.08.2026 o 11:22, Keleris napisał(a): Piątek/sobota będę przed pc i sprawdzę. Jestem dziś przed 5500X3D do 16:00. Mam tylko demo Gothica. Potrzebujesz coś sprawdzić? Edytowane 7 Sierpnia przez Grolshek 1
Keleris 774 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Nie będzie to stary obóz ale zawsze będzie punkt odniesienia. Jeżeli chcesz poświęcić czas to zrób zwykłe przejście - po pierwszej rozmowie włącz pomiar w MSI afterburner i zrób zejście na sam dół gdzie jest zawalone przejście i tam koniec pomiaru. Ustawienia Gothic 720p - myślę że w tych ustawieniach karta nie powinna być ograniczeniem. Z góry dziękuję.
Grolshek 1 272 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia (edytowane) 4 minuty temu, Keleris napisał(a): Nie będzie to stary obóz ale zawsze będzie punkt odniesienia. Jeżeli chcesz poświęcić czas to zrób zwykłe przejście - po pierwszej rozmowie włącz pomiar w MSI afterburner i zrób zejście na sam dół gdzie jest zawalone przejście i tam koniec pomiaru. Ustawienia Gothic 720p - myślę że w tych ustawieniach karta nie powinna być ograniczeniem. Z góry dziękuję. A jak ten pomiar w MSI włącza się? Gemini mi coś podpowiada. Edytowane 7 Sierpnia przez Grolshek
Keleris 774 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia MSI afterburner musisz wejść w ustawienia -> zakładka benchmark i tam musisz ustalić przycisk rozpoczynający i zakańczający. Osobiście jeszcze w monitoringu mam ustawione wskaźniki 1% low itp. na graph. Później w samej grze uruchamiasz pomiar ustawiony przez siebie klawiszem.
Grolshek 1 272 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia (edytowane) 14 minut temu, Keleris napisał(a): MSI afterburner musisz wejść w ustawienia -> zakładka benchmark i tam musisz ustalić przycisk rozpoczynający i zakańczający. Osobiście jeszcze w monitoringu mam ustawione wskaźniki 1% low itp. na graph. Później w samej grze uruchamiasz pomiar ustawiony przez siebie klawiszem. Przeszedłem od rozmowy do kopiącego Kirgo. 07-08-2026, 10:14:48 G1R-Win64-Shipping.exe benchmark completed, 11725 frames rendered in 101.719 s Average framerate : 115.2 FPS Minimum framerate : 95.7 FPS Maximum framerate : 127.8 FPS 1% low framerate : 77.0 FPS 0.1% low framerate : 67.2 FPS Edytowane 7 Sierpnia przez Grolshek 2
Keleris 774 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia (edytowane) Ja otwieram zapis z zakładki benchmark klikając na dole pokaż. Edycja: Dziękuję bardzo, karta nie ograniczyła? Edytowane 7 Sierpnia przez Keleris
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez azgan,
2 reakcje
Pokaż odpowiedź