Skocz do zawartości

AMD ZEN 4 (SERIA RYZEN 7xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, bourne2008 napisał(a):

Obaj panowie to jest klasyczny przykład marketingu szeptanego.

Oj zepsułeś całą zabawę. Po co te maski ściągać jak można dalej się trochę podroczyć :) 
To chyba szept z przeziębioną krtanią, który zwróciłby na siebie uwagę nawet przy zatłoczonej ulicy w godzinach szczytu.

30 minut temu, wallec napisał(a):

O czym Ty piszesz?

Wyrobiona śrubka - wina AMD

Wina za mocno przykręconej śrubki w fabryce.
Problemy z dźwiękówką - wina AMD

Wina podkręcania ramu na 6600 1:1 i wyłączeniu/wykrzaczeniu się usługi audio w systemie.
Wybrany specyficzny scenariusz aby 7500F wypadł źle na tle 245K - wina AMD

To tylko porównie wydajności wykręconego 7500F vs wykręcony 245K - to wina różnicy w wydajności obu procesorów.
Uceglony radeon przy wgrywaniu biosu - wina AMD

To efekt wgrywania biosu kilkukrotnie dla zabawy - pamiętaj, że Ciebie bolało to, że dałem 300zł za wgranie biosu w serwisie.
Problemy z USB - wina AMD

To chyba nie do mnie.

Ach jak ja lubię tą Twoją kreatywność :) Aż mi się cieplej na sercu robi. 
W sumie generowanie nietypowych problemów na AMD to Twoja specjalność. 
Od lat potrafisz w tej materii zaskakiwać. Tutaj też kreatywność aż emanuje.

31 minut temu, wallec napisał(a):

Ogólnie, nudzi Ci się, że takie dziwne posty piszesz?

Przez tydzień nikt, nic nie odpisał na zapytanie, rozwiązałem sobie sam temat formatem i luzik a wyskoczyłes ze złotą łopatą i jakimiś znowu swoimi domysłami i mówieniu gdzie powinienem posta napisać ;)

Ps. Jakby procek obsłużył 6600 tak jak Intel to by się system nie wysypał! <--- a masz fatality :D

A dlaczego dziwne. Normalne. 
Domysłami? Operujemy na konkretnych przykładach. 
Jakimś dziwnym trafem problem z kartą dźwiękową jako kolejny znowu miał rykoszetem zaczepić o procesor.
Tyle lat siedzisz na forum i nie pamiętasz, że problemy z kartą dźwiękową opisuje się w dziale audio? No prośba.

A to 6600 to Ci tyle realnego przyrostu wydajności dało (szczególnie w 1440p/4K), że ho ho.

Opublikowano
11 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Ucięło mu dźwięk na am5. Miałem am5 i też mi znikał dźwięk i USB więc napisałem co ja zrobiłem.

Bredzisz. On sobie wysadził system niestabilnym OC RAM, a Ty piszesz o zupełnie innym problemie, jeszcze kwitując, że "trwałe rozwiązanie problemu to zmiana na Intela". Naprawdę weź sobie moją radę do serca i nie testuj już więcej mojej cierpliwości.

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Sidr napisał(a):

że t okawał

Co robił? Miałem różne zenki i płyty do nich i to taki mix uczuć. Nie będę się tu rozpisywał na temat każdego i każdej płyty. Czekam na zen 6 i marketing jaki to on ma super 1% low względem poprzednich generacji 3D vcache (⁠◍⁠•⁠ᴗ⁠•⁠◍⁠)

Opublikowano
1 minutę temu, Pentium D napisał(a):

@Lameismyname rozumiesz tekst pisany? 

Tak tak, rozumiem tekst pisany i wasze zasłony dymne. Odsiewając szum informacyjny trafiamy do klucza.

W dniu 3.10.2026 o 03:25, Pentium D napisał(a):

Sprzedaj to i weź Intela.

Tu chyba mój komentarz jest zbędny i każdy wyciągnie wnioski sam.

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, Pentium D napisał(a):

rozumiesz tekst pisany? 

A Ty?

4 godziny temu, tomcug napisał(a):

Naprawdę weź sobie moją radę do serca i nie testuj już więcej mojej cierpliwości.

Mój limit się już skończył na dziś - nie musisz dziękować :) 

• Haha 3
Opublikowano
W dniu 27.09.2026 o 09:09, wallec napisał(a):

Windows nie może uruchomić usługi audio.

Sterowniki widoczne.

Miał ktoś coś takiego?

image.thumb.png.352f671580b6cce30dc501c35f1d5004.png

Panowie, sprawa jest poważna.

Nie wiem czy Wy tego nie widzicie, czy po prostu wasza uwaga została skupiona na pentium, ale na moje, normalnie zadane pytanie z dokumentacją print screen, po tygodniu od jego zadania została wywołana „pato dyskusja” na bazie domysłów i wielokrotnych domniemań i przypuszczeń użytkownika @Lameismyname , w którą następnie Pentium został świadomie bądź nieświadomie wciągnięty.

Nie wiem dlaczego @Lameismyname doszukuje się drugiego i trzeciego dna pod postami, ale wnioskuję o wyczyszczenie tematu i odbanowanie Pentium.

Opublikowano
Godzinę temu, wallec napisał(a):

Nie wiem dlaczego @Lameismyname doszukuje się drugiego i trzeciego dna pod postami, ale wnioskuję o wyczyszczenie tematu i odbanowanie Pentium

Tęsknisz za Pentium? 😄 OK, da się to pogodzić! Kimże ja jestem, żeby Was rozdzielać 😉

• Upvote 1
Opublikowano

Żarty, żartami, ale @Pentium D i @wallec dostali jakiegos bana? Za co? Za odmienne zdanie niż większość? Może nie śledze jakoś dokładnie forum i tych użytkownikó, ale kojarze ich jako stałych bywalcó wypowiadających się w kulturalny sposób i często z sensem. W ogóle takie tytuły, to oni sobie sami wybrali?