Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

Sankcje USA na prokuratora MTK za ściganie izraelskich zbrodniarzy

Zablokowane zostały jego konta e-mail i bankowe, a 900 pracowników MTK nie może wjechać do USA. Rząd USA ostrzega, że osoby i firmy wspierające Khana mogą zostać ukarane. Dwie organizacje praw człowieka zakończyły współpracę z ICC.

https://www.pbs.org/newshour/world/trumps-sanctions-on-iccs-chief-prosecutor-have-halted-tribunals-work-officials-and-lawyers-say

XD

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj słuchałem "eskpertów", którzy mówią, że Trump zacznie cisnąć Rosję, bo wszystko u siebie mu nie idzie i potrzebuje sukcesu.

A dziś w onecie widzę news o tytule:"liderzy Europy w szoku na widok ustaleń Putin-Trump! Trump nie jest gotowy do wywarcia nacisku na Rosję!"

Taa..

A jakoś ja nie jestem ani w szoku ani nawet w zdziwieniu.

Niektórzy nadal myślą, że milion "przypadków" niczego nie dowodzi i wcale Fiutin Trumpowi nie mówi co ma robić.

Powiązania trumpowego "negocjatora" ze złapanymi agentami służby ruskiego wywiadu nadal nie dały do myślenia "ekspertom" i oni nadal myślą, że Trump nagle zmieni kurs i zacznie naciskać na rosję zamiast na Ukrainę. :boink:

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

Od początku 2022 roku niemal 30 tysięcy osób zatrzymano podczas prób ucieczki z Ukrainy, a kolejne 44,9 tysiąca przekroczyło granicę nielegalnie. Tymczasowa Komisja Śledcza ostrzega: skala zjawiska rośnie, a system jest pełen luk i nadużyć.

https://wiadomosci.wp.pl/nieszczelna-granica-tylu-mezczyzn-ucieklo-z-ukrainy-7158786543475424a

https://wiadomosci.wp.pl/zdezerterowal-caly-korpus-uciekaja-przed-wojna-7158807102814976a

Edytowane przez hubio
Opublikowano
10 godzin temu, VRman napisał(a):

Wczoraj słuchałem "eskpertów", którzy mówią, że Trump zacznie cisnąć Rosję, bo wszystko u siebie mu nie idzie i potrzebuje sukcesu.

A dziś w onecie widzę news o tytule:"liderzy Europy w szoku na widok ustaleń Putin-Trump! Trump nie jest gotowy do wywarcia nacisku na Rosję!"

Taa..

A jakoś ja nie jestem ani w szoku ani nawet w zdziwieniu.

Niektórzy nadal myślą, że milion "przypadków" niczego nie dowodzi i wcale Fiutin Trumpowi nie mówi co ma robić.

Powiązania trumpowego "negocjatora" ze złapanymi agentami służby ruskiego wywiadu nadal nie dały do myślenia "ekspertom" i oni nadal myślą, że Trump nagle zmieni kurs i zacznie naciskać na rosję zamiast na Ukrainę. :boink:

Nadzieja umiera ostatnia. Teraz możemy już mieć pewność, że Trump nie wywrze realnego nacisku na Putina. Powstaje, a właściwie to już dawno powstało pytanie co dalej. Jak na razie zakładam, że ta wojna może jeszcze potrwać kilka lat, o ile front się nie załamie.

Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś z europejskich liderów sądził, że uda się wymusić oddanie Krymu, wejście UKR do NATO i wycofanie ruskich to pomylił chyba negocjowanie z życzeniami :) 

Dla mnie sukcesem będzie jak Trump zmusi rosję aby np. zgodziła się na jakieś 2 zajęte regiony zamiast 4 i wprowadzenie na teren Ukrainy wojsk europejskich i amerykańskich.

Chciało się mu koniecznie wojaczki to lepiej jakby pomógł Ukrainie, a tymczasem: :) 

Czech pojechał do Rosji. Teraz błaga o pomoc

https://wiadomosci.wp.pl/czech-wstapil-w-szeregi-armii-putina-rozpaczliwie-blaga-o-pomoc-7158862055848736a

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Ponieważ zakończenie tej wojny nie niesie rosji żadnych wymiernych* korzyści, może skończyć się tak, że za jakiś czas będziemy mówili o sukcesie jeśli Ukraina względnie niezależna (z naciskiem na względnie) w jakiejś kadłubkowej formie będzie w ogóle istniała.

*zanim ktoś mu tu zacznie wymieniać wymierne korzyści, niech sobie najpierw wbije do głowy, ze one mają być wymierne z punktu widzenia rosjanina a nie prawdziwego człowieka.

Opublikowano

Czy moglibyście sobie darować posty na temat opinii zwykłych ludzi i tego co ktoś na ten temat uważa, a zostać przy wpisach, z których można się dowiedzieć czegoś na temat wątka? 

Głupie wypowiedzi i propaganda się znajdą po każdej ze stron. Po co to?

Opublikowano

Dobra, to trzeba teraz obstawiać kiedy:

- ruskie trole zaczną to powtarzać

- trump i MAGA zacznie to powtarzać

Stawiam wiadro kartofli i cztery prawie jeszcze dobre i tylko lekko zgniłe onuce, że jedno z tych w ciągu miesiąca, a oba w tym roku.