Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie tyle ponad możliwości, co jest to taki duży straszak. Prawie na pewno nie zostanie to użyte póki Rosja nie zacznie wojny z państwami europejskimi.

Póki co najwyżej są zajmowane odsetki od tych aktywow, co w skali kilku lat powoduje spadek wartości ze względu na inflację.

Jest to też taka akcja w stylu prętem po kratach, bo z tych zajętych odsetek jest np finansowana broń dla Ukrainy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie ma to jak wiarygodne źródło :hihot:

Czekam na jakieś konkrety na co ta kasa została wydana. Bo mówi się o ty od początku wojny i na gadce się kończy.

Można wyszukać, że łaskawie przekazują Ukrainie % z zysków. Samych aktywów ruszyć się boją.

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano (edytowane)

Gdzieś czytałem że już każda rafineria do 1000 km została trafiona. Teraz flamingi mają zapewnić że żadna do 3000 km nie będzie działała. Pozostanie głęboki Ural do zaopatrzeń. 

Te uderzenia Rosjan bardzo bolą dlatego ostatnie dni to ponad 120 rakiet i 1200 dronów ktore spadły na Ukrainę, głównie cele miejskie i cywilne. 

Edytowane przez TheMr.
  • Like 1
Opublikowano

Ciekawe, że ktoś kto publicznie krytykuje rosyjskie władze i podobno siedzi w więzieniu ma dostęp do Internetu i może zamieszczać swoje komentarze. 

Nie wypadł z okna, nie popełnił samobójstwa w inny sposób, nawet go nie zastrzelili.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, indexinfio napisał(a):

Ciekawe, że ktoś kto publicznie krytykuje rosyjskie władze i podobno siedzi w więzieniu ma dostęp do Internetu i może zamieszczać swoje komentarze. 

Nie wypadł z okna, nie popełnił samobójstwa w inny sposób, nawet go nie zastrzelili.

Na Kremlinka Show o tym dyskutowali. Gość chyba ma wtyki. W więzieniu ma ponoć hotel a nie więzienne warunki.

2 godziny temu, areczek1987 napisał(a):

Czego się spodziewacie?

Jak to czego? Tego co zawsze

1. Z dużej chmury mały deszcz. Te przemówienie nie będzie zawierało niczego konkretnego. Jakieś pozory aby Trump mógł próbować zachować twarz, nic na tyle dużego, aby można choćby wykluczyć, że te "dowalenie rosji"  było zaproponowane przez samą rosję, która więcej zyskuje mając swojego niewolnika w Białym Domu niż straci na jakichś śmiesznych pierdołach typu strata kilkuset milionów dolarów na czymś czy nawet miliarda. Nie jestem ekspertem ani ekonomistą, ale moim zdaniem pomoc Trumpa dla Rosji, w tym co robi i czego nie robi, warta jest już grubo ponad 10mld. Może i 50mld. Na miejscu fiutina bym tak sterował tą pacynką, żeby utrzymać pozory, że pomarańczowy debil nie ma przyczepionych do garnituru sznurków.

2. Onety i inni debile na YT i na portalach będą pisać i mówić, że "no teraz to Trump się wkurzył i dowali Rosji"

3. A potem znowu się okaże, że nic z tego i że Trump nadal ledwo wystaje fiutinowi z... :dupa:

edit: ja nie piję, ale dla pijących proponuję

- kielich za każdym razem jak powie, że to wojna przez Bidena

- szklanka jak coś zarzuci Zelenskiemu, że nie chciał się zgodzić na "warunki" rusków. (szklanka bo raczej zrobi to tylko raz)

- kielich za każdym razem jak będzie pierdzielił że go tak strasznie martwi to, że w tej wojnie giną ludzie

- pięć szklanek jeśli powie to w sposób choćby w pobliżu "przekonujący" i "seems legit" 

;)

Edytowane przez VRman
  • Upvote 3
Opublikowano

@VRman Zgadzam się, ale to będzie woda :E Trump się obsra niż wygłosi ultimatum, prędzej wycofa się z negocjacji w stylu “widzicie rozumiecie, próbowaliśmy, oba państwa nie potrafią w pokój”. Oczywiście więcej winy da Ukrainie niż Rosji, ale to już szczegół. 

Trump myśli że sprzedaż tych 3350 rakiet dalekiego zasięgu miało być znakiem dla Putina, ale Putin nic sobie z tego nie robi. Chociaż ataki na infrastrukturę bolą. Podoba mi się że Ukraińcy w końcu uzyskują przewagę na niektórych wybranych odcinkach frontu i udaje się sporo kontr. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, kubikolos napisał(a):

ewakuacja mlodych mezczyzn z ukrainy to jest wlasnie zapowiedz tego co przed nami ;)

jakby było tak źle to czy właśnie nie powinni zacieśniać granic i obniżać wieku poboru? Przecież to nie ma sensu jeśli miałby się front załamać. Co by im dała ta niby "ewakuacja"? Uważam, że jest zupełnie odwrotnie, poluzowanie jest związane z "niezłą" sytuacją na froncie.

Godzinę temu, TheMr. napisał(a):

Trump się obsra niż wygłosi ultimatum, prędzej wycofa się z negocjacji w stylu “widzicie rozumiecie, próbowaliśmy, oba państwa nie potrafią w pokój”. Oczywiście więcej winy da Ukrainie niż Rosji, ale to już szczegół. 

+1. A Ukry teraz dobrze przędą, letnia ofensywa ruskich gówno im dała, tymczasem SBU ma nowe rakiety od USA, własne Flamingi, Long Neptune, do tego nowe samoloty, gdy w Rosji bieda coraz większa, inflacja paliw rośnie, a rafinerie płoną.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano

ukry zipia bo USA chce zeby sie nie zalamali, zreszta USA ma jedna i ta sama taktyke od poczatku wojny i dlatego nie bedzie zadnego ultimatum a nie dlatego ze ktos sie obsra XD

18 minut temu, huudyy napisał(a):

jakby było tak źle to czy właśnie nie powinni zacieśniać granic i obniżać wieku poboru? Przecież to nie ma sensu jeśli miałby się front załamać. Co by im dała ta niby "ewakuacja"? Uważam, że jest zupełnie odwrotnie, poluzowanie jest związane z "niezłą" sytuacją na froncie.

poluzowanie to (teraz hipoteza) odpowiedz na (nieudane) naciski zewnetrzne w sprawie obnizenia wieku poborowego (tu fakt), to jednoznacznie wyklucza "niezna sytuacje na froncie" a dalej mozna gdybac, zapewne jak zwykle powody sa zlozone (sytuacja wewnetrzna, front, negocjacje)

jedna z ciekawych teorii mowi ze ewakuacja ludnosci moze miec zwiazek ze slabymi perspektywami na wygrana (front/negocjacje) = ewakuacja mlodych mezczyzn zachowuje ludnosc na zewnatrz (przed wcieleniem ich do strony rosyjskiej w pozniejszym ataku na kolejne panstwo)

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, VRman napisał(a):

edit: ja nie piję, ale dla pijących proponuję

- kielich za każdym razem jak powie, że to wojna przez Bidena

- szklanka jak coś zarzuci Zelenskiemu, że nie chciał się zgodzić na "warunki" rusków. (szklanka bo raczej zrobi to tylko raz)

- kielich za każdym razem jak będzie pierdzielił że go tak strasznie martwi to, że w tej wojnie giną ludzie

- pięć szklanek jeśli powie to w sposób choćby w pobliżu "przekonujący" i "seems legit" 

;)

90% najbardziej uzależnionych wylądowałoby w lodówce po zastosowaniu się do propozycji

W telewizji tego nie pokazują, ale podobno Vance po każdej konferencji pudla, szuka jego jaj pod stołem i w okolicy, a te wiszą na żyłce przywiązanej do palca putina.

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano
W dniu 1.09.2025 o 11:59, VRman napisał(a):

Tną nam kable na Bałtyku. Wysadzają magazyny. Robią podpalenia. 

Nic.

No ja pierdzielę. Nie minęła nawet doba od momentu gdy to napisałem i

https://www.onet.pl/informacje/onetlublin/ogromny-pozar-bazy-transportowej-na-lubelszczyznie/medneqf,79cfc278

i co? I znowu nic. Poudajemy, że deszcz pada. Znowu za kilka miesięcy się dowiemy, że owszem, to ruscy nam to podpalili. 

I namalujemy kredą wyrazy oburzenia.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, VRman napisał(a):

No ja pierdzielę. Nie minęła nawet doba od momentu gdy to napisałem i

https://www.onet.pl/informacje/onetlublin/ogromny-pozar-bazy-transportowej-na-lubelszczyznie/medneqf,79cfc278

i co? I znowu nic. Poudajemy, że deszcz pada. Znowu za kilka miesięcy się dowiemy, że owszem, to ruscy nam to podpalili. 

I namalujemy kredą wyrazy oburzenia.

A co chcesz żeby zrobili?

zaatakowali Moskwę bo spłonęła prywatna baza transportowa? 

Opublikowano

Nie wiem czy spłonęła sama czy nie sama.

Ale jeśli (liczby przykładowe, nie liczyłem, nie śledzę)  na poprzednie 20 takich pożarów u nas i nie tylko w Polsce, potem wychodzi że w 15-19 tropy prowadzą do rusków, o czym często nawet oficjalnie władze informują, to oceniam szanse, że to znowu ruscy na 80+%. 

Co powinny władze zrobić nie wiem. Nie jestem ministrem w rządzie. Nie jestem człowiekiem który się na tym powinien znać. Pytanie mnie w ten sposób jest bez sensu i służyło tylko do tego aby komuś dowalić. Jak to często w twoim przypadku - na oślep i zanim pomyślisz.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, VRman napisał(a):

Nie wiem czy spłonęła sama czy nie sama.

Ale jeśli (liczby przykładowe, nie liczyłem, nie śledzę)  na poprzednie 20 takich pożarów u nas i nie tylko w Polsce, potem wychodzi że w 15-19 tropy prowadzą do rusków, o czym często nawet oficjalnie władze informują, to oceniam szanse, że to znowu ruscy na 80+%. 

Co powinny władze zrobić nie wiem. Nie jestem ministrem w rządzie. Nie jestem człowiekiem który się na tym powinien znać. Pytanie mnie w ten sposób jest bez sensu i służyło tylko do tego aby komuś dowalić. Jak to często w twoim przypadku - na oślep i zanim pomyślisz.

Założyłem, że to co robisz to  konstruktywna krytyka. I skoro uważasz że to co robią jest niewystarczające to masz wiedzę i pomysl na to co powinni zrobić. 

Myliłem się?

Bo ja np nie widzę co można więcej zrobić bez wywołania wojny. Dlatego nie krytykuje tego aspektu. 

ps. Gdzie w moim poście widzisz jakiekolwiek dowalanie się? 

Edytowane przez GordonLameman