Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co ciekawe jak zaznaczam opcję że nie mam dostępu do tych adresów, numerów, to klucz produktu przychodzi na zastępczy mail, mam go w domenie Interii. Na Gmaila nie przychodzi, może Gmail ma jakieś zabezpieczenia i z Microsoftu maile nie przychodzą?

Edytowane przez MarioDee
Opublikowano
6 godzin temu, Pawelek6 napisał(a):

Wystarczy, że się zalogujesz w samym sklepie MS Store, wystarczy sama aplikacja, nie musisz dodawać do systemu, może zostać konto lokalne tak jak jest i z automatu powinno przypisać do twojego konta.

Nie przypisuje licencji po zalogowaniu do samego Sklepu...

Opublikowano

Sprawdzałeś po zalogowaniu się normalnie na stronę MS przez przeglądarkę, czy tam nie został dodany produkt?

Ogólnie klucz jest zaszyty w UEFI (czyli w biosie), więc nawet jak sformatujesz czy wymienisz dysk, to i tak się sam aktywuje z automatu przy pierwszym połączeniu z internetem. Nic nie trzeba robić. Tak więc, ogólnie zignorowałbym temat, bo nawet jak ci padnie płyta, to w zasadzie tak jakby cały ten mini komputerek.

Osobiście postawiłbym sobie system i tak od nowa, jeśli tyle co kupiłeś ten komputer. Rufusem zrobić obraz po swojemu bez wymaganego konta MS i mieć pewność, że jest czysty system.

Opublikowano
W dniu 30.01.2025 o 17:25, Send1N napisał(a):

Wgraj sobie wersję 24h2 IoT LTSC oficjalna, ruszy bez kombinowania w dodatku jest to najbardziej responsywna wersja oczyszczona z reklam,telemetrii zbędnych apek i wszelkich zbędnych śmieci, dogrywasz sobie we własnym zakresie tylko to co potrzebujesz https://massgrave.dev/windows_ltsc_links jedyne nieudogodnienie to to że trzeba dograć język polski ręcznie.

A tutaj nie jest już z PL ?

Przechwytywanie.JPG

Opublikowano (edytowane)

@maras2574 to jest "Enterprise LTSC", natomiast "IoT Enterprise LTSC" masz wyżej tylko ang.

@MarioDee nie. System został tylko aktywowany. Jak jedno z drugim nigdy się nie widziało, tzn. klucz z kontem, to logicznym jest, że raczej się nie powiąże.

@leven najlepiej mieć po prostu wersję BOX, a nie OEM i wtedy masz spokój, robisz co chcesz.

Edytowane przez Pawelek6
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

To przy zmianie sprzętu wklepuje tylko klucz i powinno się aktywować? Bo już pisałem w innym temacie że kiedyś już miałem problem przy zmianie na obecną platformę i musiałem rozmawiać z botem MS, gdzie podawał mi jakiś ciąg cyfr.

Opublikowano

Przy zmianie sprzętu jak masz oem to nie zawsze się aktywuje i trzeba męczyć MS, z wersją box nie ma takiego problemu. Jak jesteś na koncie lokalnym to masz info aktywowany cyfrowo, jak się przełączasz na konto MS to ta informacja trochę inaczej wygląda ale ale jest ok.

Opublikowano

No ja mam wersje BOX, ale Windowsa 10, którego zaktualizowałem później do Windows 11. Czyli po zmianie platformy mógłbym instalować już od razu Windows 11 i kod z 10 wpisać? Czy można wpisać ten kod który mam w rejestrze Windows w kluczu BackupProduktKeyDefault?

Opublikowano
3 godziny temu, Send1N napisał(a):

Nie masz wersji IoT w języku PL to samo jest z win11 tylko angielski ;)

A skąd później pobrać PL do tej wersji ?

3 godziny temu, Send1N napisał(a):

zwykła wersja enterprise ma wsparcie na 5 lat, IoT na 10

Tak, doczytałem :) 

Opublikowano

Zauważcie że Fabio testował to względem najbardziej znienawidzonej wersji 11 24H2 :E i nawet 3 razy na filmie mówi że tam gdzie liczy się bardziej wydajność graficzna tam linux zaczyna przegrywac a tam gdzie cpu to winda dostaje baty a jak wiadomo 24h2 od strony procka do najszybszych nie należy ;) 

• Like 1
Opublikowano
17 godzin temu, Send1N napisał(a):

@maras2574Wystarczy dodać język w ustawieniach jaki nas interesuje będąc już pod windowsem i zainstalować pakiet ;) 

:E 

lipa, ze nie ma rowniez porowniania do Win 10 .

Swoja droga zaczynam powoli sklaniac sie ku upgrade'owi do Win11 z Win 10, a czemu, w robocie zaczeli zmieniac maszyny na takie z Win11 i mysle skoro firma takiego czy innego kalibru zaczyna wymieniac maszyny to moze byc to dobry pomysl aby i mojej gejmingowej maszynie zafundowac cos takiego, teraz pytanie, jakie POZYTYWNE skutki odczuje, oraz na  jakie NEGATYWNE powinienem byc przygotowany, prosze o wasze osobiste odczucia, wiem ze internet jest pelen tego, internet nie jest Wami. well, po czesci jest, ale Wam odrobine bardziej ufam niz jezusowi powyzej, Jezus jest tylko jeden!

Opublikowano
W dniu 12.02.2025 o 08:54, Pavel87 napisał(a):

To może zamiast upgrade'u sprzętu, po prostu zainstalować Linuxa :E 

Może bym przeszedł, ale Linux nie wspiera Game Passa. Miałem też problemy z dodaniem pada Xbox One S. Po kilku godzinach wpisywania komend najlepszym rozwiązaniem okazała się aktualizacja firmware’u spod Windowsa. :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, samsung70 napisał(a):

Swoja droga zaczynam powoli sklaniac sie ku upgrade'owi do Win11 z Win 10, a czemu, w robocie zaczeli zmieniac maszyny na takie z Win11 i mysle skoro firma takiego czy innego kalibru zaczyna wymieniac maszyny

Tak ale wiesz dlaczego? 

1) Część starszego sprzętu jest niekompatybilna z Windows 11

2) W październiku kończy się bezpłatne wsparcie dla Windows 10

U mnie jest to samo ale z radości nikt nie skacze z tego powodu :E

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
18 minut temu, Kris194 napisał(a):

Tak ale wiesz dlaczego? 

1) Część starszego sprzętu jest niekompatybilna z Windows 11

2) W październiku kończy się bezpłatne wsparcie dla Windows 10

U mnie jest to samo ale z radości nikt nie skacze z tego powodu :E

tak wiem dlaczego. 

nikt nie skacze bo ludzie nie lubia zmian i tyle, polowa ludzi na pamiec wyczula sie co i jak ronic na Win10 i nie bedzie wiedziala jak analogicznie ogarnac te same rzeczy na Win 11 bo , troche sie pewne elementy roznia a zamiast uzywac mozgownicy wszystko uczone bylo na pamiec 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Aktualizacja z WIN10 do WIN11, nawet aktualizcje w tym potoku  też u mnie powodowała problemy (brak notatnika, paint,itd) czysta instalacja WIN11 to inna bajka. Wszystko działa.

Edytowane przez leven
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, samsung70 napisał(a):

tak wiem dlaczego. 

nikt nie skacze bo ludzie nie lubia zmian i tyle, polowa ludzi na pamiec wyczula sie co i jak ronic na Win10 i nie bedzie wiedziala jak analogicznie ogarnac te same rzeczy na Win 11 bo , troche sie pewne elementy roznia a zamiast uzywac mozgownicy wszystko uczone bylo na pamiec 

Nie o to chodzi, po prostu z punktu widzenia działu IT to spore przedsięwzięcie (trzeba dopasować Zasady grupy itd.) i do tego nie do końca wiadomo czego się spodziewać w przeciwieństwie do Windows 10, który obecnie jest dość stabilnym środowiskiem. Nie bez powodu firmy zmieniają system dopiero jak stary traci wsparcie ;)

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
27 minut temu, nachwilee napisał(a):

Może ktoś pokazać screena jak wygląda i gdzie na koncie Microsoft, że jest dodany klucz cyfrowy do tego konta?

Prawdopodobnie tego tam nie będzie. Na koncie MS w przypadku pojedynczych licencji detalicznych nie sprawdzisz klucza. Ale jeżeli system jest aktywowany prawidłowo, zalogowałeś się w nim kontem MS i jest to pierwsze zalogowane konto MS na tym komputerze, to sam fakt wyświetlenia danych komputera na Twoim koncie MS, świadczy o przypisaniu licencji.