Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, j4z napisał(a):

Baba Gowem... A myślałem, że żartował tu ktoś, jak to tym wspominał. Walka nawet spoko wygląda. Lubię tę aktorkę. Pomyśli się może kiedyś. Od Ragnaroka odbiłem, był zbyt podobny do poprzedniej gry. 

Totalne odcinanie kuponów jak babę już dali do GOWa, dalej niczym to się nie będzie różnić. 

Ragnaroka też nie ograłem, nawet się za niego nie zabierałem poza jakimś krótkim testem bo już w okolicy premiery z dostępnych materiałów było wiadome, że to będzie odcinanie kuponów to co wcześniej i bardzo podobne.

Opublikowano

Gdyby wyciągnęli wnioski i się wzorowali na Stellar Blade to babka w GOWie nie była by problemem.

Ogólnie całe State of Play to wyszło nudne, wtórne i woke. Może to i dobrze że sony nie będzie wypuszczać gier na PC. Mniej shovelware na Steam pójdzie xD 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

3 godziny temu, Kadajo napisał(a):

I oni się faktycznie z PC zabrali czy jednak nadal będą na niego wydawać swoje gry ?

Chodzą takie ploty a jak naprawdę to tylko Sony wie ;)

Edytowane przez Elvis79
Opublikowano

Najlepsze gry na pokazie Sony nie był od Sony, tak na moje. Wolverine wydaje się generyczny do bólu, żadnego efektu "WOW". God of War Laufey nie skreślam, to może być serio całkiem dobra produkcja. Problem tylko w tym, że nie powinna nazywać się God of War. Tomb Raider: Legacy of Atlantis, Stuntman: Hollywood czy Rayman Legends Retold - wolę z tej prezentacji zapamiętać choćby te produkcje niż gadającą galaretkę.

Opublikowano

Dla mnie PS5 to najgorsza generacja konsoli. Pamiętam jak z wypiekami na twarzy śledziłem co to będzie, co to będzie. Później ogromne problemy z zamówieniem tej konsoli. Po latach uważam że konsola Sony (PS5) nie ma tej magii, który towarzyszyła przy okazji premiery PS2 czy PS3. Coś w Sony pękło. Tyle szumnych zapowiedzi świetnych gier na tą maszynkę, a wyszło jedno wielkie gówno. Dla mnie Sony skończyło się jak BioWare.

• Confused 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.05.2026 o 11:47, Kszyrztow napisał(a):

Może nie tyle Marathon, co samo Bungie. Przecież to studio miało być ekipą "na szpicy" jeśli chodzi o gry-usługi Sony. Jak się swego czasu zafiksowali na GaaS-ach, to ich nie bolało wydać na nich 3,6 mld dolarów. Marzyła im się pewnie jakaś dojna krowa taka jak Fortnite czy inny Warzone. Pieniądze wywalone najzwyczajniej w błoto. Przejęcie to rok 2022, Marathon zapowiedzieli w 2023, w tym roku odbyła się premiera. Problem w tym, że takie produkcje bazują często na różnych trendach i czynnikach, które nie do końca da się przewidzieć czy uwzględnić. Kliknie albo nie. Już w Sony boom na te sieciowe wynalazki przemija, a Bungie jest w tej chwili dla nich kulą u nogi. Kosztują dużo przy tym na siebie odpowiednio nie zarabiając. Wprost powiedzieli (Sony) jakiś czas temu przy okazji raportów finansowych, że Destiny 2 nie spełniło ich finansowych oczekiwań, z Marathonem jest jeszcze gorzej. Nie mogą ich wiecznie restrukturyzować i liczyć na cud. Obstawiam, że próbą ratunku będzie jeszcze przejście na model F2P, a jeśli i wtedy nic nie ruszy, to gasimy światło. Nie takie ekipy Sony potrafiło zamykać. 

🙄👍

https://ithardware.pl/aktualnosci/sony_zwolnienia_bungie_halo_destiny_marathon-52054.html

Opublikowano

Ale oni zakończą produkcję swoich gier na płytach, tak? Czy to przez upały czegoś nie wychwyciłem. Wychodzi nowa Fifka czy tam inny tytuł AAA i na Xboxa będzie płytka, a na PS nie, bo im Sony zabroni wydawać wersji na nośniku? %-)

Opublikowano (edytowane)

"Consumer preferance" - bezczelni :E

Za 10 lat wypożczasz grę na 1 rok w cenie premierowej. Pózniej trzeba dopłacić żeby "utrzymać serwery starszych gier, bo prąd jest drogi i potrzebny do AI a nie starych gierek" - zakład?

Może project Helix się obroni dzięki płytkom? ;) 

3 minuty temu, Geble napisał(a):

Ale oni zakończą produkcję swoich gier na płytach, tak? Czy to przez upały czegoś nie wychwyciłem. Wychodzi nowa Fifka czy tam inny tytuł AAA i na Xboxa będzie płytka, a na PS nie, bo im Sony zabroni wydawać wersji na nośniku? %-)

PS6 będzie bez nośnika płyt więc po co ci płyta? :D A w praktyce sony zakaże bo powie albo robicie tak albo nie macie od nas wsparcia

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
2 minuty temu, Fatality napisał(a):

PS6 będzie bez nośnika płyt więc po co ci płyta? :D A w praktyce sony zakaże bo powie albo robicie tak albo nie macie od nas wsparcia

No dobra, ale przecież gierki na PS5 będą chyba wychodzić dłużej niż do 2028 :wariat:

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Fatality napisał(a):

"Consumer preferance" - bezczelni :E

Za 10 lat wypożczasz grę na 1 rok w cenie premierowej. Pózniej trzeba dopłacić żeby "utrzymać serwery starszych gier, bo prąd jest drogi i potrzebny do AI a nie starych gierek" - zakład?

Może project Helix się obroni dzięki płytkom? ;) 

Nie wszyscy od razu mogą powiązać ze sobą te fakty ale oni w zasadzie potwierdzili na swój sposób, że PS6 wyjdzie pod koniec przyszłego roku :E

A ten ich bełkot znaczy dla mnie tyle - tworzymy takie guano, że szkoda to tłoczyć. 

Edytowane przez Kris194