Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nie mowie ze nie ma promocji, tylko ze może akurat nie być to raz, dwa nie wiadomo czy raczej wiadomo co się stanie jak Sony będzie miało 100% kontroli.

Fakt jet taki, że jak jak jest promocja na cyfrę to się bardziej zwykle opłaca cyfra, jak nie ma promocji na cyfrę to na 90% bardziej było opłacalne pudełko :E 

W realu i tak 90% gier wygodniej i taniej wychodzi w cyfrze.

Opublikowano

Na PC na pewno :E

Wystarczy spojrzeć na Nintendo jako system który jest zamknięty i nie kupujesz gry od nikogo innego niż Nintendo. Tam promocje sa raz na sto lat i tak jest drogo.

Śmiem twierdzić ze w ta sama stronę pójdzie Sony, wreszcie po to to robi aby zmaksymalizować zyski. Jak odetnie swoich graczy od używek a ci nie będą mieli alternatywy to może śpiewać jakie ceny chce, no i raczej wydaje mi się oczywiste ze niskie one nie będą.

Podobno akcje Sony poszły do góry, niewiele ale jednak wiec nastroje powiedzmy pozytywne :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jakby dało się kupić tylko akcje na Sony Playstation to brałbym od razu po tym ich ruchu bo wiadomo, że zyski będą większe dla playstation po przejściu na 100% cyfrę przynajmniej na te najbliższe lata :E 

A tak w całokształcie to nie, w Sony bym nie zainwestował :hihot: 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
25 minut temu, Kadajo napisał(a):

Wystarczy spojrzeć na Nintendo jako system który jest zamknięty i nie kupujesz gry od nikogo innego niż Nintendo. Tam promocje sa raz na sto lat i tak jest drogo.

Śmiem twierdzić ze w ta sama stronę pójdzie Sony, wreszcie po to to robi aby zmaksymalizować zyski.

W Eshopie co chwile są wyprzedaże, ceny zdarzają się nawet lepsze niż na PC. Dla chętnych bezproblemową zmiana regionu.

Gry first party są drogie i trzymają cenę, ale to norma dla uznanych wydawców (na PC masz to samo np. gry od FromSoftware czy Larian).

Sony już dawno poszło w tym samym kierunku tj. nie ma programu PlayStation Hits.

Opublikowano

Ten płacz użytkownik PS trochę przypomina bojkot CoD MW2. Pamiętam jak się okazało, że kolejna część MW ma być na Steam oraz będzie matchmaking zamiast dedykowanych serwerów. Sam egzemplarza nie kupiłem, ale wiadomo jak ten cały bojkot się skończył. Teraz też pokrzyczą, a jak pojawi się pierwsze ogłoszenie o PS6 to ludki rzucą się na preordery gadzie konsola będzie sprzedawana z pierdylardem dodatków oraz kodami na gry (bo już pudełek nie będzie).

Opublikowano
10 godzin temu, ghostdog napisał(a):

Pamiętam jak się okazało, że kolejna część MW ma być na Steam oraz będzie matchmaking zamiast dedykowanych serwerów. Sam egzemplarza nie kupiłem, ale wiadomo jak ten cały bojkot się skończył.

Pewnie piszesz o MW2, no płacz był srogi po super MW1 i serwerach dedykowanych + Promod, ale mimo wszystko MW2 była bardzo dobrą grą, więc ludzie kupowali i grali. 

To trochę co innego niż zabranie napędu i opcji zakupowej. 

Opublikowano

Ja bym zaakceptował brak płyty gdyby były tanie klucze jak na PC. Wtedy OK, idziemy do przodu, świat się rozwija, świat węglowy, nie robimy płyt blablabla, ale macie skepy z kluczykami i sobie kupujecie taniej. Ale skoro nie będzie, to hatfu na nich i tyle :E 

Opublikowano
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Ja bym zaakceptował brak płyty gdyby były tanie klucze jak na PC. Wtedy OK, idziemy do przodu, świat się rozwija, świat węglowy, nie robimy płyt blablabla, ale macie skepy z kluczykami i sobie kupujecie taniej. Ale skoro nie będzie, to hatfu na nich i tyle :E 

Ja bym wzamian abo za multi wywalił.

Opublikowano
14 godzin temu, lukadd napisał(a):

Fakt jet taki, że jak jak jest promocja na cyfrę to się bardziej zwykle opłaca cyfra, jak nie ma promocji na cyfrę to na 90% bardziej było opłacalne pudełko :E 

W realu i tak 90% gier wygodniej i taniej wychodzi w cyfrze.

Wygodniej? Tak. Ale czy taniej? Nie do końca. Nadal możesz tę samą używkę opchnąć komuś dalej, tracąc zaledwie kilkanaście lub kilkadziesiąt złotych - zależnie od tego, jak bardzo zależy Ci na szybkiej sprzedaży. Jak miałem Plejkę, wrzucałem ogłoszenie na OLX i po 20 minutach gra była już sprzedana. Skok do paczkomatu 50 metrów dalej i po 2-3 dniach pieniążki na koncie. I tak to się kręciło. ;) 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Nie brałem tego pod uwagę bo nigdy ani jednej gry nie odsprzedałem na PS :E 

Jedynie raz jak pożyczyłem to nie wróciły do mnie już dwa pudła z Uncharted :E 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Cóż rzec? Sam mam wywalone jajca na płyty, bo od lat kupuję już tylko cyfrę, ale nie zmienia to faktu, że od dawna mierzi mnie zachowanie Sony oraz ich podejście do wielu kwestii, w związku z czym wypisałem się z tego cyrku na rzecz innego sprzętu do grania, który również świetnie spisuje się jako „konsola” — zarówno stacjonarnie, w salonie, podpięty z tyłu do TV, jak i jako mobilny sprzęt do cyfrowej rozrywki.

1703051236.jpg

Vector-16-and-17-HX-info.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, slafec napisał(a):

W Eshopie co chwile są wyprzedaże, ceny zdarzają się nawet lepsze niż na PC. Dla chętnych bezproblemową zmiana regionu.

Tak, są, ale 8-letnich gier od Nintendo za mniej niż 160 zł raczej się nie znajdzie. :E  Nie powiedziałbym też, że promocje pojawiają się tam często - przynajmniej nie w przypadku tytułów first-party. Z kolei gry od zewnętrznych wydawców i indie faktycznie regularnie trafiają na przeceny.

Super Mario Odyssey - gra z 2017, a ostania promocja ponad rok temu. :E 

Screenshot-2026-07-04-at-09-05-09-Super-

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano

Już obecna (i powoli się kończąca) generacja pod względem gier to jest jakaś degrengolada. Dostaliśmy naprawdę udane konsole jeśli chodzi o wydajność i sam sprzęt, tylko same gierki jakoś za tym nie nadążyły. PS5 nie kupiłem i nie mam zamiaru kupować. Mógłbym to zrobić w sumie tylko jedynie dla Astro Bota. Dla jednego tytułu, tyle się tego nazbierało przez te prawie 6 lat od debiutu tego sprzętu. PS6 i ogólnie PlayStation więc olewam, jakoś sobie poradzę bez tych akcyjniaków wycinanych z szablonu, nie ma tutaj nic dla mnie. Nie zbudowałem żadnej cyfrowej biblioteki na PS5, a w produkcje z PS4 nie mam zamiaru grać po raz setny tylko w lepszej jakości.

Zostanie Switch 2 z namiastką fizycznych nośników i substytutem jakiejkolwiek własności w ich postaci. Nowy Xbox to też na razie tylko ciekawostka. Złożyć jakiegoś PC-ta do gierek o znośnej wydajności to nie jest żaden problem. Płakać na pewno nie mam zamiaru. 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, lukadd napisał(a):

Nie brałem tego pod uwagę bo nigdy ani jednej gry nie odsprzedałem na PS :E 

Jedynie raz jak pożyczyłem to nie wróciły do mnie już dwa pudła z Uncharted :E 

Biorąc pod uwagę PS5 to tyle exów wyszło, że nawet nie ma za bardzo co odsprzedać :E

Edytowane przez Elvis79
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Elvis79 napisał(a):

Biorąc pod uwagę PS5 to tyle exów wyszło, że nawet nie ma za bardzo co odsprzedać :E

Na pierwszym pokazie jaki tylko zrobili z zapowiedziami tytułów na PS5

w zasadzie większość pokazali z tego co pojawiło się ogólnie w tej generacji 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, azgan napisał(a):

Screenshot-20260704-091644-Samsung-Brows

Screenshot-20260704-091833-Samsung-Brows

Screenshot-20260704-091851-Samsung-Brows

Screenshot-20260704-091957-Samsung-Brows

🙄 takiej zadymy już dawno nie było 🤯. Walka ostra, niech próbują ale wątpię żeby to coś dało 🙃😏

Szczerze, raczej to niewiele zmieni. Finalnie i tak decydują wyniki sprzedaży.

Edit: I te 60 tyś podpisów to jest żart. :E 

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 1