Reddzik 2 762 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia https://lowcygier.pl/aktualnosci/nintendo-switch-2-jednak-bez-vrr-informacje-o-zmiennej-czestotliwosci-odswiezania-znikaja-z-internetu/ 3 1
galakty 3 312 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia Hhahaahhaha pozdro dla tych co mówili że LCD chociaż VRR będzie miał Nintendo znowu was robi bez mydła 1
some1 536 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia LCD będzie miał, tu chodzi o VRR w docku przez hdmi. 1
galakty 3 312 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia No to jeszcze gorzej, bo tam VRR tym bardziej się przyda z racji z rozdzielczości
michaelius33 354 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia Ciekawe co oni odwalili, że w docku nie będzie
galakty 3 312 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia Mnie dalej zaskakuje czemu ten dock to taki badziew? Plastik tragiczny i jedyne co robi to można ładować + używać HDMI, na tym koniec. Aż się prosi o dodatkowe funkcje np. ładowanie joyconów gdy nie są podłączone do konsoli, albo dodatkowy układ który by wspomógł 4K (może być Deck Pro wtedy).
some1 536 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia Godzinę temu, michaelius33 napisał(a): Ciekawe co oni odwalili, że w docku nie będzie VRR po HDMI to inny standard niż po DisplayPort. Wiele adapterów HDMI tego nie obsługuje.
Amphilyon 8 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia 1 godzinę temu, galakty napisał(a): Mnie dalej zaskakuje czemu ten dock to taki badziew? Plastik tragiczny i jedyne co robi to można ładować + używać HDMI, na tym koniec. Aż się prosi o dodatkowe funkcje np. ładowanie joyconów gdy nie są podłączone do konsoli, albo dodatkowy układ który by wspomógł 4K (może być Deck Pro wtedy). Nowy dock do switcha 2 ma wbudowany uklad chodzenia i w nim switch zostanie uwolniony z kajdanow 10w z trybu handheld, prawda ze wiesz ?
galakty 3 312 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia Taaaa bo deck do jedynki nie zdejmował kagańca...
Jaycob 1 934 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia W dniu 16.04.2025 o 17:05, Phoenix. napisał(a): Link dostał duży upgrade...w gaciach. 7
musichunter1x 1 308 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia (edytowane) Hahaha, powinni na serio zrobić to w oficjalnym nagraniu, byłby z tego darmowy marketing. Ostatnio trochę poprzeglądałem wydajność starszych kart i taki steam deck to niby gtx1050, który jest na poziomie hd7970 / gtx680 / gtx960, tylko gry muszą obsługiwać "asynchronous compute", co ładnie widać choćby w Control, o ile przepustowość pamięci nie jest ograniczeniem. Jestem bardzo ciekaw co Nintendo wyciśnie ze Switch 2 przy swojej optymalizacji, chyba że odwali im i będą celować we wysokie rozdzielczości. Niby skupiają się na rozgrywce, a obecna generacja konsol o tym praktycznie zapomniała... Ciekawe czy dostaniemy port Half Life 3 na Switcha 2. Ooo, właśnie zrobił nagranie Edytowane 18 Kwietnia przez musichunter1x 1
dawidoxx 974 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia W dniu 9.04.2025 o 20:00, Tankietka napisał(a): Ktoś tutaj zamawia preordera? Ja wziąłem z hiszpańskiego Amazona i wyszło jakieś 506 euro za wersję z mario
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia W końcu ktoś powiedział, że ekran jest gorszy niż w switch OLED. 2
galakty 3 312 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia Pewnie pierwsza recenzja nieopłacona przez sponsora 1
Jaycob 1 934 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia 9 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): W końcu ktoś powiedział, że ekran jest gorszy niż w switch OLED. Nikt przecież tak nie twierdził. Wszyscy zgadzają się, że OLED wypada lepiej, ale to nie zmienia faktu, że ten LCD też prezentuje się świetnie.
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia Nikt? Wejdź na YouTube i poczytaj komentarze pod różnymi filmami o switch 2. Mnóstwo ludzi pisze, że technologia LCD poszła do przodu a w oledzie jest stary ekran i że nie ma HDR, jest ciemny blablabla. Ludzie dosłownie piszą, że w końcu w Switchu będzie dobry ekran. Poziom zidiocenia widzów jutuba jest kosmiczny. 1
musichunter1x 1 308 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia (edytowane) LCD może być wystarczająco dobry, ale nadal jest gorszy od OLED. PWM przeważnie jest liche na OLED oraz odczucia przy niskim FPS są lepsze na LCD, przez dłuższą retencję obrazu, więc od biedy Nintendo może sobie to uzasadnić, co nie zmienia faktu, że oszczędzili kilkanaście dolarów znacznie obniżając wartość urządzenia dla użytkownika... W sumie wysokie ceny gier na S2 mają swój plus... W końcu przysiadłbym na dłużej do gier, zamiast lecieć do następnych. Edytowane 19 Kwietnia przez musichunter1x 2
galakty 3 312 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia Niech robią co chcą, ale obrona ich decyzji i chwalenie LCD pod niebiosa to przesada. Wady są oczywiste i nie ma co dorabiać do tego ideologii bo ta jest prosta - zarobić kilkukrotnie na fanach. Albo się akceptuje albo nie, ale irytuje święta trójca broniąca giga korpo jakby ich zycie od tego zależało VRR na pewno będzie zaletą, ALE wycięcie tego z TV 4K zaboli, bo jednak LCD wielu ludzi kupi ze względu na TV właśnie. A tu zong. 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia Brak vrr to już w ogóle lipa na całego. Taki cyberpunk ma działać w 1080p@40 tylko co mi teraz z 40fps na oledzie 120hz bez vrr jak i tak będzie straszny stuttering. Coś czuję, że do Switcha 2 OLED będę grać na pierwszym Switchu, zresztą mam jeszcze mnóstwo gier do ogrania na nim.
Jaycob 1 934 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia 1 godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a): Nikt? Wejdź na YouTube i poczytaj komentarze pod różnymi filmami o switch 2. A to nie wiem, nie czytałem komentarzy pod tym filmikami. Wrzuciłeś klip influencera, to myślałem, że pijesz do innych - a z tych, których oglądałem, nikt nie twierdził, że LCD lepszy od OLED-a. Raczej, że jak na LCD to parametry ma naprawdę spoko. 1 godzinę temu, musichunter1x napisał(a): W sumie wysokie ceny gier na S2 mają swój plus... W końcu przysiadłbym na dłużej do gier, zamiast lecieć do następnych. Przy odsprzedaży gier to i tak nic nie zmienia - dalej można skakać z tytułu na tytuł bez problemu. 45 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): Coś czuję, że do Switcha 2 OLED będę grać na pierwszym Switchu, zresztą mam jeszcze mnóstwo gier do ogrania na nim. Też mam taki dylemat. Mam jeszcze masę gier do ogrania na Switchu, ale coraz bardziej kusi mnie, żeby ograć to wszystko w 60 fpsach i lepszej rozdzielczości. Nie wytrzymam kilku lat na OLED-a.
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia Ja myślę, że wytrzymam. Mam kilkadziesiąt gier, które czekają na ukończenie Na obecnej wyprzedaży wydałem już ponad 4 stówy i chyba jeszcze coś dołożę. Jestem osobą z która kończy wszystkie zakupione gry które mam. Aktualnie na Switchu ogrywam thps 1+2 I nie czuję, żebym potrzebował lepszej grafiki. Naprawdę świetnie to wygląda na ekranie OLED 😅 i nie wyobrażam sobie, żebym w to grał na LCD. Np centrum handlowe z pierwszego thps jest bardzo ciemne, na LCD czerń zamieniłaby się w szarość, poza tym barwy są bardzo żywe. A tak swoją drogą to jest świetna gra. W handheldzie wkręciła mnie o wiele bardziej niż na tv, super się w to gra. Na początku miałem kiepskie wyniki na joy conach, ale po paru godzinach wykręcam po 250k bez większego problemu. Polecam, ta gra została stworzona żeby tak w nią grać.
Tankietka 218 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia 20 godzin temu, dawidoxx napisał(a): Ja wziąłem z hiszpańskiego Amazona i wyszło jakieś 506 euro za wersję z mario Ja mam za pobraniem w Ultimie ale jeszcze będę polował za taniej na np. francuskim Amazonie lub Media Expert (kupon -50zł). Co jest przez chwilę dostępne to nie ma mnie przy kompie/komórce ; )
Jaycob 1 934 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia 11 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): Switchu ogrywam thps 1+2 I nie czuję, żebym potrzebował lepszej grafiki. Naprawdę świetnie to wygląda na ekranie OLED 😅 i nie wyobrażam sobie, żebym w to grał na LCD. Np centrum handlowe z pierwszego thps jest bardzo ciemne, na LCD czerń zamieniłaby się w szarość, poza tym barwy są bardzo żywe. Ja kiedyś, za dzieciaka, na klawiaturze kręciłem po kilkaset tysięcy punktów, ale w tym remake’u na padzie nie potrafiłem się nawet zbliżyć do kilkudziesięciu. Nie wiem, co zrobili, ale coś jest chyba nie tak - albo ze mną, albo z grą. Ze Switcha 2 zostaje jeszcze opcja podłączenia pod TV OLED.:D Tylko pytanie, jak to będzie wyglądać.
Rekomendowane odpowiedzi