Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Syn właśnie skończył Pokemon Z-A i się pyta, czemu mu kupiłem uszkodzoną grę. A ja ale że jak uszkodzoną nie wiem o co chodzi, no to ten mi wyjeżdża że w grze nie było ani jednego mówionego dialogu i coś ewidentnie się zepsuło...

200.webp

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za przypomnienie, przy 2ce i 3ce świetnie się bawiłem, chyba wezmę on line+expansion i ogram, akurat na instant gaming roczny za 134zł ;)

Zakupione, przy okazji zassałem demo Bananzy, małpiszon trochę nie moje klimaty, ale obadam.

Obadane totalnie nie dla mnie :)

Edytowane przez Elvis79
Opublikowano (edytowane)
W dniu 5.11.2025 o 00:50, Henryk Nowak napisał(a):

To może być ta gra przez którą jednak zdecyduję się na switcha 2. Jestem fanem metroida od pierwszej części prime I zero mission (w obie grałem mniej więcej w tym samym czasie) i zaczynam czuć hype. Ten trailer jest naprawdę dobry. 

Z tego co czytałem to gra ma posiadać też dwa tryby graficzne na NS2. Quality Mode ma oferować w docku rozdzielczość 4K (1080p w trybie przenośnym) i 60 klatek na sekundę. Performance Mode zaś to w docku 1080p (720p handheld mode), ale za to 120 klatek. Brzmi to moim zdaniem bardzo fajnie. Do tego sama oprawa AV wygląda naprawdę porządnie i czuć tutaj ten charakterystyczny sznyt Retro Studios. Moim zdaniem must have jeśli ktoś posiada drugiego Switcha. 

W dniu 5.11.2025 o 12:39, galakty napisał(a):

A ja nigdy w Metroida nie grałem, od którego zacząć? ;) 

Od pierwszego ;) 

Ale jeśli masz tylko Switcha/Switcha 2, to wyboru wielkiego nie masz. Możesz po prostu spróbować Metroid Prime Remastered aby zobaczyć, czy podejdzie Ci taka formuła zabawy. 

Edytowane przez Kszyrztow
Opublikowano (edytowane)

Weź im klików nie nabijaj :E 

Oficjalne info od dystrybutora: 

Cytat

11 listopada 2025 r. – Mario Kart World oraz Donkey Kong Bananza będą pierwszymi tytułami Nintendo Switch 2 wydanymi przez Nintendo, które zostaną zlokalizowane na język polski. Na początku 2026 r. planowane jest udostępnienie bezpłatnych aktualizacji oprogramowania, które dodadzą polskie napisy i teksty w grze. Głosy postaci pozostaną w obecnie dostępnych językach.

W ramach przygotowań do tych bezpłatnych aktualizacji, w opublikowanej dzisiaj aktualizacji oprogramowania Nintendo Switch 2 dodano język polski jako język do wyboru w ustawieniach (System Settings). Ustawienie to nie wpłynie na język oprogramowania Nintendo Switch 2, tylko posłuży do przygotowania Nintendo Switch 2 do wyświetlania w przyszłości obsługiwanych tytułów w języku polskim.

Oprócz Mario Kart World i Donkey Kong Bananza, w późniejszym terminie na język polski zostanie również zlokalizowany także szereg innych tytułów wydanych przez Nintendo, dostępnych na Nintendo Switch 2.

Polskie teksty i napisy w grze pojawią się w Mario Kart World i Donkey Kong Bananza na początku 2026 roku dzięki bezpłatnym aktualizacjom oprogramowania.

https://nintendo.pl/wsparcie-jezyka-polskiego-w-grach/

Doceniam, że czekali z tym do Święta Niepodległości :E Piekło moi drodzy właśnie oficjalnie zamarzło. 

Edytowane przez Kszyrztow
Opublikowano
35 minut temu, bourne2008 napisał(a):

Dobrze, że wzięli się za tytuły, w których jest kilka linijek tekstu. xD Zeldy niech cwaniaki przetłumaczą.

Moim zdaniem to dobrze, że zabierają się za w miarę nowe produkcje. To jest bardzo logiczny wybór akurat. Na starsze tytuły przecież przyjdzie czas tak jak oznajmili. Jakie konkretnie to wyjdzie z czasem. Ważne, że coś się w tym temacie konkretnego dzieje. 

Opublikowano
22 godziny temu, Vulc napisał(a):

Na razie NS2 odpuszczam, ale jak cena jedynki Oleda spadła na 740 zł, to juz nie było wyjścia. :E Nadrobię drobne zaległości, może w końcu zamknę temat Zeldy.

na NS2 Zelda wygląda lepiej i nie ma spadków klatek jak na NS1 ;)