Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Spychcio napisał(a):

2.Jest też info prosto od DigitalFoundry z patentu/dokumentów (Switcha2) Nintendo, że gra na PC z teksturami 4K  mająca 60GB po przerobieniu na Switcha2 zajmie 20GB, czyli mamy stosunek 3:1.

O ile w zeszłej generacji wszystkie konsole były mówiąc wprost gówniane (nawet Switch) to w tej się naprawdę zrobiło ciekawie :)

Opublikowano

Ale jaka wielka zmiane w wygladzie mozna zrobic w handheldzie ? I to jeszcze takim gdzie mamy miec glowny ekran gdzie wszystko musi byc za nim schowane + joy cony/odczepiane pady po bokach xd

Tu naprawde nie ma za wiele pola do manewru niz odchudzic i wyszczuplic sprzet

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Spychcio napisał(a):

1.Wielkość pudełek na gry do Switcha2 i ich porównie do pudełek gier ze Switcha1.

Tej zmiany nie rozumiem. Jaki sens jest robić jeszcze większe pudełka na gry, które są zapisywane na malutkie kartridże. 

6 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Kolejny przeciek lol

Czyli co:

Bandai Namco: Elden Ring

Bethesda: Starfield

SE: FF7 Remake/Rebirth

Take 2: GTA 5/RDR2

?

:E

Edit: ale z multiplatform AAA to chętnie bym przygarnął mojego ulubionego ER czy Cyberpunka.:) 

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano (edytowane)

A na discordach juz lata ze emulacja Switcha 2 to bedzie pikus, dlatego Nintendo tak ostro wzielo sie za Yuzu i Ryujinx w zeszlym roku. Tyle ze oni nadal nad tym pracuja, po prostu nie tak otwarcie jak kiedys. Jesli to co pisza sie sprawdzi, 3-4 miesiace po premierze wszystkie gierki beda juz latac na emulatorach. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

Ciekawe ile takich fejków w tym temacie jest. :E  Zaraz się okaże, że nic tutaj nie jest prawdą. :E 

Nic trzeba wyjść z tego topicu aż do oficjalnej zapowiedzi. :E 

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Take 2: GTA 5/RDR2

Baa, idę dalej że R* zapowie GTA VI na Switch 2 na premierę gry na jesień 2025 wraz z PS5 i XSX|S :E 

W dniu 9.01.2025 o 16:12, Kris194 napisał(a):

Taką czarnulkę z OLED to bym brał jak cygan zasiłek :E

Kiedyś konsole (Sony/M$) były alby kupić, włączyć i grać. PC, były dla PCMR. 
Teraz to musi być M.2 7000 MB, 60 fps, Zen 6 i Patchtracing :E 

Konsole Nintendo zawsze były dla dzieci, rodzin. A ja czytam że Switch 2 musi mieć: OLED, 60 fps, natywne podbijanie rozdzielczości i 60 fps gier z Switch 1, adaptacyjne spusty itd. :E :E :E 

Edytowane przez kanon7
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, galakty napisał(a):

Dziś dzieci to siedzą na tiktoku, a grają ich rodzice ;) 

Jeśli rodzice najwięcej grają to nie rozumiem skąd to całe parcie na robienie gier dla "modern audience". ;) 

BTW gdzieś słyszałem, że TikTok w USA będzie zbanowany.:D

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano
Godzinę temu, kanon7 napisał(a):

Kiedyś konsole (Sony/M$) były alby kupić, włączyć i grać. PC, były dla PCMR. 
Teraz to musi być M.2 7000 MB, 60 fps, Zen 6 i Patchtracing :E 

Ja 60 FPS w nowych tytułach nie oczekuję i nawet nie chcę, niech się skupią na tym żeby zrobić jak najlepsze gry, hiper wydajności też nie oczekuję od urządzenia przenośnego. Co do chociażby pamięci masowej to pewne rozwiązania wpływają zwyczajnie na komfort użytkowania. Myślę, że sam chociażby na smartfonach nie chciałbyś wrócić do dawnych wersji eMMC przy rozmiarze dzisiejszych aplikacji i plików.

Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Ja 60 FPS w nowych tytułach nie oczekuję i nawet nie chcę, niech się skupią na tym żeby zrobić jak najlepsze gry, hiper wydajności też nie oczekuję od urządzenia przenośnego.

Od pstryka dwa też tego nie oczekuję, choć w exach to niejako standard (wiadomo, wyjątki - zelda itp), 3rd party to wiadomo że jak im wygodnie, ale teraz z dlss można popuścić wodzę fantazji... Natomiast odkąd gram w 60fps we wszystko co mnie interesuje na series s (jedynie crash i spyro 30fps), ciężko mi zmusić się do grania w 30 klatkach :E. PS5 rozważam zakup na kiedyś jedynie przez to że zaległości odpalane są w wyższym klatkarzu niż na ps4. 

Grałem kiedyś w gearsy 4 na one s, a teraz na series i to zupełnie inna gra :E

A switch za te 360 eurasów to chyba już się przeboleje tego lcd...

Opublikowano
2 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Prawdopodobne ceny
obraz.png.5dc0223aca44b94b51bd098546776f73.png

Gdyby cena była naprawdę 360 ojro, to jak dla mnie świetna sprawa, osobiście tak niskiej ceny się nie spodziewam. Wiadomo że to tylko plotki, ja osobiście stawiam że mniej niż 2000-2500zł nie zapłacimy (obym się mylił). Już nie mogę się doczekać jakiejś oficjalnej zapowiedzi ;)

Opublikowano
27 minut temu, kanon7 napisał(a):

Ale żeś popłynął :E :E :E 

Wszystko co mnie interesuje z i na xboxie jak dotąd ma 60fps, gdzie tu błąd? Przykłady ostatnio to ww. gears of war 4, far cry 5, fh4, indiana i control.