Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Krzysiak napisał(a):

U nas nie ma, są kraje gdzie może grubo ponad 100 jechać ;)

Przecież jadąc 130 po autostradzie @markonie łamie żadnego przepisu ;)

Ty się śmiałeś z tłumaczenia, że w Niemczech można a u nas nie? %-)

1 minutę temu, marko napisał(a):

Jak miliony innych kierowców :E

Którzy tworzą miliony wypadków %-)

Jedzmy ... miliardy much nie mogą się mylić.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Przecież jadąc 130 po autostradzie @markonie łamie żadnego przepisu ;)

Jak załaduje je cegłami do max dmc, wstawi łyse lacze, ale z homologacją i depnie 130km/h też nie złamie :hahaha:

2 minuty temu, marko napisał(a):

Ja się dziwię, że Ty się nie boisz jeździć wśród tych ludzi... Co Ci z Twoich 100kmh, jak wszystko dookoła próbuje Cię zabić?

Nie dziwi mnie twoje zdziwienie %-)

pewnie że się boję, dla tego ograniczam prędkość, nie ładuję auta pod korek, nie jadę z max prędkością na danym limicie, i rozglądam się wokoło, bo wiem, że z tego miliona innych kierowców, każdy może być potencjalnym sprawcą wypadku, to się nazywa instynkt samozachowawczy.

Nie każdy go jak pokazujesz ma.

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano
5 minut temu, Krzysiak napisał(a):

nie łamie żadnego przepisu ;)

ale przepisy nie maja wplywu na bezpieczenstwo w porownaniu dwoch roznych sytuacji, tak samo jak ten tir nie jedzie bezpieczniej 100+ w innym kraju niz u nas 100+ tylko dlatego ze tam pozwolili ;)

zwiekszanie masy do koncowki widelek i rozne zewnetrzne bagazniki o ktorych dyskutujecie zawsze beda wyraznie mniej bezpieczne od domyslnej konfiguracji

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Ty się śmiałeś z tłumaczenia, że w Niemczech można a u nas nie? %-)

Nigdzie tu nie napisałem że wolno w Polsce jechać 130 mając 40 ton na "grzbiecie", ot luźna uwaga że są kraje gdzie jednak jest to dozwolone, więc widocznie tam ten kilometr luzu przed autem wystarcza.

Sama dyskusja jednak dotyczy pojazdu o dmc do około 2.5t a nie 40, pojazdu który "ło matko bosko jak tak można" jedzie 130km na drodze na której może jechać 140.

@kubikolosale to co piszesz każdy tu wie... wiadomo że 140 po autostradzie pustym samochodem będzie bezpieczniejsze niż z 4 pasażerami i pełnym bagażnikiem. Ale nie popadajmy w skrajności bo tym sposobem dojdziemy do wniosku, że najbezpieczniej to nie wychodzić z domu.

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)

mało tego, przepisy mówią o 

3 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

Sama dyskusja jednak dotyczy pojazdu o dmc do około 2.5t a nie 40, pojazdu który "ło matko bosko jak tak można" jedzie 130km na drodze na której może jechać 140.

no widzisz, nie czytasz ze zrozumieniem, dyskusja dotyczy bezpieczeństwa jechania z max dozwoloną prędkością w załadowanym aucie, na każdych wakacjach.

Najciekawszy jest fakt, że jak ja zmieniłem opony na niehomologowane to afera, jak ty zmieniłeś to ani mrumru, bo jesteś po właściwej stronie barykady, mimo że inspektor z stacji kontroli pojazdów, a piszą tu tyle o hipokryzji 8:E

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

W tych 2.5t dmc mieści się większość aut osobowych, więc to nic nie zmienia ;)

w przepisach nic nie zmienia, w realu zmienia, 50m za poprzedzającym pojazdem, a auto wypakowane nawet nie wyhamuje jak auto puste, nie mówiąc,  jak to wygląda, jak to wypakowane będzie z tyłu %-)

Opublikowano
8 minut temu, Krzysiak napisał(a):

@kubikolosale to co piszesz każdy tu wie... wiadomo że 140 po autostradzie pustym samochodem będzie bezpieczniejsze niż z 4 pasażerami i pełnym bagażnikiem. Ale nie popadajmy w skrajności bo tym sposobem dojdziemy do wniosku, że najbezpieczniej to nie wychodzić z domu.

100kmh będzie jeszcze bezpieczniejsze! 

Bo niżej to już ciężarowe Cię wyprzedzają i robisz zamieszanie na autostradzie :E

Teraz, SylwesterI. napisał(a):

w przepisach nic nie zmienia, w realu zmienia, 50m za poprzedzającym pojazdem, a auto wypakowane nawet nie wyhamuje jak auto puste, nie mówiąc, że jak to wygląda, jak to wypakowane będzie z tyłu %-)

50 metrów za poprzedzającym autem, to minimalna odległość przy 100kmh. MINIMALNA. Może to jest Twój problem, że nie rozumiesz, po co zachowuje się odległość?

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, marko napisał(a):

100kmh będzie jeszcze bezpieczniejsze! 

Bo niżej to już ciężarowe Cię wyprzedzają i robisz zamieszanie na autostradzie :E

Dla tego staram się tak trzymać w zapakowanym aucie, myślę też o innych. :cool:

Opublikowano
13 minut temu, Krzysiak napisał(a):

ale to co piszesz każdy tu wie...

dyskusja pokazuje ze nie wiedza, zamiast tego kpia z bezpieczenstwa nizszej predkosci, a przeciez wszystko wiedza,

a moze wiedza i kpia? no w kazdym razie maja problem z rzeczywistoscia ;)

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, kubikolos napisał(a):

dyskusja pokazuje ze nie wiedza, zamiast tego kpia z bezpieczenstwa nizszej predkosci, a przeciez wszystko wiedza,

Nikt nie kpi z tego... kpią z hipokryzji ;)

Tak w ogóle to @markopowoli jeździ z tymi rowerami i trumną. Akurat jechałem S7 tydzień temu i dużo takich wracało z wakacji... miałem tempomat na 130 a oni szli lewym i szybko znikali 😂😅

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
9 minut temu, kubikolos napisał(a):

Bzdura :) 

Kpimy z hipokryzji i bezsensownego ataku, który Sylwester zrobił. Kpimy z tego że jechał 9m za autobusem i dopiero przyparty do muru coś tam powiedział że to niebezpieczne - ale na początku szedł w zaparte. Wreszcie kpimy z tego że założył nieodpowiedni rozmiar opon żeby oszczędzić na kasie i … bezpieczeństwie. 

Gdyby nie jego swietojebliwy atak na marko nikt by nie zwrócił uwagi na bzdurki które sobie pisze. 

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, SylwesterI. napisał(a):

Dobrze ze nie kpią ile stluczek narobili %-)

Już o tym pisaliśmy wczoraj... nijak to nie świadczy umiejętnościach ;) jeden będzie robił 100k rocznie a drugi 1k, pierwszy będzie miał 3 stłuczki w ciągu 10 lat a ten drugi 1. Powiesz że ten drugi jest lepszym kierowcą? 😂😅

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

No trzebaby mieć mega pecha żeby na 1300km tylko po 2 pasach, mając po drodze dosłownie kilka/kilkanaście zjazdów z autostrady mieć stłuczkę 😂😅

Ciągle wszystko traktujesz 0-1...w sumie nie dziwne że zgadzasz się z gpt który też tylko tak działa 😂😅

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

1997-2004 pracowalem w serwisie stacji bezynowych, jeździliśmy po calej polsce, 200k km rok, nie bylo autostrad, kierowcy wyprzedzali na 3, czwartego, co dzień w innym miescie, 0 gps i zero zdarzeń,

o km mowi mi stacjonarny pracownik SKP %-)

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Krzysiak napisał(a):

w sumie nie dziwne że zgadzasz się z gpt który też tylko tak działa 😂😅

o AI mozna wiele powiedziec ale jeszcze nie slyszalem zeby dzialalo 0-1 XDDDDDDDD

12 minut temu, Krzysiak napisał(a):

nijak to nie świadczy umiejętnościach ;)

to sa tzw przeslanki a nie: swiadczy (1) / nie swiadczy (0) panie 0-1 :D

Edytowane przez kubikolos
  • Thanks 1