SylwesterI. 865 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października Mądry, drugi raz ciemnego koloru na auto nie wezmę. 34 minuty temu, galakty napisał(a): W sumie te farby są na bazie wody Ten mazdowski czerwony to jak by z samej wody robiony, kolor bajka, ale na to koniecznie trzeba dawać od razu folie, albo szklić.
Petru23 249 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października @SylwesterI. A czemu? Ja od dawna mam tylko ciemne auta, najlepiej czarne. A białe od dawna było podstawowym, najtańszym lakierem a wręcz jako brak lakieru. Niczym kartka przed pomalowaniem.
Gret 554 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października Nie no jest biały i biały, tak samo czarny i czarny. Osobiście białego bym nie chciał bo czy brudny czy umyty to nie ma efektu. A czarnego jak nawoskuje to nawet 15 letnia laguna robi robotę. 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października W jasnym aucie w upały na parkingu nie robi się taki piec. 1 1
galakty 3 312 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października Na czarnym jeden deszcz i masz pozamiatane, chyba że nakładasz powłokę ceramiczną to może... No i bez hali garażowej to pozdro latem, ja już nigdy nie kupię czarnego jeśli będzie wybór. Białego też nie. 1
Petru23 249 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października Ot, taka ciekawostka mnie na posiedzeniu spotkała.
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października IMO o istnieniu BYD do niedawna nie miałem pojęcia, a kosi rynek, jak zły. Ale spoko pudła robi chyba. https://www.byd.com/pl
Petru23 249 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października Godzinę temu, SylwesterI. napisał(a): W jasnym aucie w upały na parkingu nie robi się taki piec. Nie przesadzaj, to tylko jakieś 5C różnicy jeśli chodzi o nagrzanie wnętrza 40 minut temu, galakty napisał(a): Na czarnym jeden deszcz i masz pozamiatane, chyba że nakładasz powłokę ceramiczną to może... No i bez hali garażowej to pozdro latem, ja już nigdy nie kupię czarnego jeśli będzie wybór. Białego też nie. A czego przez lata nie udało mi się zauważyć? Druga sprawa... Myjecie samochody codziennie? 2 godziny temu, SylwesterI. napisał(a): Holenderski kolega kupił sobie czerwoną mazdę 3 hatchbacka, kolor piękny, wszyscy się zachwycali, a po roku sieczka na lakierze jak by to było farbkami wodnymi malowane, najgorzej, że znaleźć lakiernika, który to ogarnie, to nie tak łatwo, a i furę ojro będzie kosztowało. Folie niech położy
Gang 344 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października 2 godziny temu, Krauziak napisał(a): Sonax scratch remover+meguiars ultimate compound + autoglym resin polish. Szybki touch up zanim w Irlandii pogoda zmieni się na zimową. Na przyszły rok chce kupić ADBL roller + pasty od menzerny I spróbować samemu zrobić korektę. Pokaż zdjęcia po, ciekawy jestem jak wyszło 4
dannykay 620 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października Kwiaty pachną i wiatr wieje słychać hondę jak rdzewieje 1 2
SylwesterI. 865 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października 20 minut temu, Petru23 napisał(a): Nie przesadzaj, to tylko jakieś 5C różnicy jeśli chodzi o nagrzanie wnętrza Folie niech położy Może tak, ale mam wrażenie, że dużo więcej na folie to już za późno, trzeba było foliować jak kupił Godzinę temu, galakty napisał(a): Na czarnym jeden deszcz i masz pozamiatane, chyba że nakładasz powłokę ceramiczną to może... No i bez hali garażowej to pozdro latem, ja już nigdy nie kupię czarnego jeśli będzie wybór. Białego też nie. Na ciemnym graficie wystarczy dobry wosk, pewnie na czarnym też, w tym roku tylko raz wkurzały mnie opady, jak niosło pył znad Sahary. 1
Paarthurnax 410 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października 30 minut temu, dannykay napisał(a): Kwiaty pachną i wiatr wieje słychać hondę jak rdzewieje nie hondę tylko mazdę
Krauziak 61 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października 42 minuty temu, Gang napisał(a): Pokaż zdjęcia po, ciekawy jestem jak wyszło Wykup konto premium aby zobaczyć zawartość.. To są zdjęcia po, szybkie sprzątanie żadna rewelacja. Ten lakier bardzo ładnie oddaje takie podszykowanie. Po pełnej korekcie będzie bajka 1
Paarthurnax 410 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października W dniu 20.10.2025 o 12:54, galakty napisał(a): Miałem 20 letnią Megankę i cała szyba grzała Ale cóż, może powoli wychodzi czemu chińczyki są tańsze, bo sorry ale nie ma nic za darmo i jak można zarobić to zarobią, żadna firma nie będzie dawać taniej bo jest lepsza. to chyba była zbrojona
Krauziak 61 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października 2 godziny temu, Gret napisał(a): Nie no jest biały i biały, tak samo czarny i czarny. Osobiście białego bym nie chciał bo czy brudny czy umyty to nie ma efektu. A czarnego jak nawoskuje to nawet 15 letnia laguna robi robotę. Czarny w Renault wygląda jak brudnopis od samego patrzenia. Mamy scenica 3 i aż nie chce mi się za niego zabierać
Gret 554 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października 20 minut temu, Krauziak napisał(a): Czarny w Renault wygląda jak brudnopis od samego patrzenia. Mamy scenica 3 i aż nie chce mi się za niego zabierać co?
Krauziak 61 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października No mam scenica3 od 7 lat,czarnego . Bardzo miekki lakier,latwo sie rysuje
Gret 554 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października aaa o to chodzi. no fakt jak nie ma żadnych wosków twardych czy innego zabezpieczenia to byle liście potrafią go zarysować. ale jak się trochę zadba i często myje to nawet nie ma tragedii
Krauziak 61 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października Sceniciem jeździ żona z dziećmi...Jakie mycie . Muszę sie za te auto jutro zabrać bo aż żal patrzeć. 2
Gret 554 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października 1 minutę temu, Krauziak napisał(a): Sceniciem jeździ żona z dziećmi...Jakie mycie . Muszę sie za te auto jutro zabrać bo aż żal patrzeć. ale jak zrobisz to coś widać bo na lagunie tej szarej to... no właśnie
Petru23 249 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października Ktoś rozlicza prywatne auto z pracodawcą z kilometra? Jakie stawki obowiązują? Wiem, że max to 1,15zl/km i pytanie, czy to norma czy jednak niższe się na ogół stosuje? Dogadałem się z kth, że swoim będę jeździł i zastanawiam się, jaka stawkę przyjąć. Silnik powyżej 0,9l
Krauziak 61 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października Lagunie ten kolor właśnie pasuje . Szarą widziałem może jedną prócz mojej ,i to zwykłe 1.5 bez dwóch koncówek itd. Z czarnymi kołami wygląda bardzo dobrze.
dannykay 620 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października Kilkukrotnie był tu poruszany temat WiFi do domu, a więc u mnie tak to wygląda. https://www.speedtest.net/result/i/6805020894 AP na suficie jakieś 5m ode mnie. Kolejne 5 metrów i jedną ścianę z grubego pustaka dalej wychodzi stabilnie 350. Unifi U6 Pro podłączone do Cloud Gateway Ultra. 1
jarux 42 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października 3 godziny temu, Gret napisał(a): Nie no jest biały i biały, tak samo czarny i czarny. Osobiście białego bym nie chciał bo czy brudny czy umyty to nie ma efektu. A czarnego jak nawoskuje to nawet 15 letnia laguna robi robotę. Z białym przekonałem sie gdy stanąłem meganką kolo Hondy crz Hetmana( niektórzy mogą go kojarzyć). Moja biel jest bardziej biała, jego to bardziej kość słoniowa. 1 1
kapcer 75 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października 30 minut temu, dannykay napisał(a): Kilkukrotnie był tu poruszany temat WiFi do domu, a więc u mnie tak to wygląda. https://www.speedtest.net/result/i/6805020894 AP na suficie jakieś 5m ode mnie. Kolejne 5 metrów i jedną ścianę z grubego pustaka dalej wychodzi stabilnie 350. Unifi U6 Pro podłączone do Cloud Gateway Ultra. U mnie tanie Xiaomi AX3000T z OpenWRT. Przy kanale 80 MHz wyciąga jakieś ~800 Mbps jeśli nie ma żadnych przeszkód po drodze. Przy kanale 160 MHz bez problemu da się przekroczyć 1 Gbps. Unifi jest spoko, ale podobne albo nawet lepsze efekty da się uzyskać na sprzęcie za połowę ceny Ubiquity, jeśli ktoś lubi grzebać w sprzęcie/oprogramowaniu.
Rekomendowane odpowiedzi