Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlatego ja byłem pełen obaw wystawiając A4. Specjalnie wystawiłem ją drogo na tle rynku, wisiała bez odzewu ze dwa tygodnie, wróciłem z urlopu i pod dino zaczepił mnie sąsiad z pytaniem o ogłoszenie. Dograliśmy cenę i wszyscy zadowoleni.

Opublikowano
2 minuty temu, marko napisał(a):

Teraz patrzę za dużą szafą rack, żeby to tam wszystko wsadzić i spiąć jednym KVM over IP. Ale to raz spory wydatek, dwa w obecnym mieszkaniu brak miejsca na to :E

No przecież piszesz, że masz piwnicę :E 

Opublikowano
44 minuty temu, marko napisał(a):

Urok używanych aut. Źle trafisz, to masz problem. 

To auto jest w firmie od początku covida mniej więcej i było kupione używane tylko dlatego, że na nowego busa trzeba było czekać rok. Cena była prawie jak za nowego, ale był od ręki. 

Opublikowano
3 godziny temu, Cappucino napisał(a):

Ale w czym się niby mylę? Masz w tym materiale ile aut zostało zarejestrowanych na dilerów i że całe te "wzrosty" sprzedaży aut elektrycznych nie są wcale takie duże w rzeczywistości  jak media podają. 

Przy sprzedaży to klient rejestruje auto natomiast przy leasingu ta czynność należy do dilera ale diler rejestruje auto dopiero jak ma spisaną umowę na zamówienie auta z klientem! 
Żaden diler nie rejestruje auta, które będzie stało na placu bo to jest nie rentowne! Rejestruje je na kilka dni przed odbiorem. 
Jak myślisz po co producenci puszczają promocje na wynajem konsumencki EV za grosze ? 
Po to by w szybkim tempie podbić statystyki sprzedaży. 
W czerwcu zamawiając Corse E było ponad 400 klientów na to auto a na placu żadnego auta - dopiero rozpoczynała się produkcja bo bardzo duży popyt. 
Tak się zabezpieczają producenci czyli maj zamówienie- produkują. Nie marnują czasu, zasobów na coś co będzie stało na placu. 

Opublikowano
Godzinę temu, marko napisał(a):

Że co? Na komunię co? Quad ATV?

Ja nie dysponuję pieniędzmi braci, chcieli to dali. Kupili sobie z myślą, że dadzą młodemu na 4 urodziny, także to nie nówka sztuka tylko 2 czy ileś letnia - nie ważne. Sam się zdziwiłem. Leży w szafie wysoko zamknięty w kejsie.

Opublikowano
3 godziny temu, trepek napisał(a):

Gratulacje!

Dopiero teraz się chwalisz???!!!111oneoneone

Dziękujemy. 
Dopiero dzisiaj wyszliśmy ze szpitala. Zostałem z żoną bo to Nasze pierwsze dziecko i chciałem ją wspierać zarówno przy porodzie jak i w sali komercyjnej aby nie została sama. 
Co by nie mówić to przy porodzie uczestniczyłem od początku do końca i oczywiście pępowinę przecinałem ;) 

• Like 5
Opublikowano
7 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Przy sprzedaży to klient rejestruje auto natomiast przy leasingu ta czynność należy do dilera ale diler rejestruje auto dopiero jak ma spisaną umowę na zamówienie auta z klientem! 
Żaden diler nie rejestruje auta, które będzie stało na placu bo to jest nie rentowne! Rejestruje je na kilka dni przed odbiorem. 
Jak myślisz po co producenci puszczają promocje na wynajem konsumencki EV za grosze ? 
Po to by w szybkim tempie podbić statystyki sprzedaży. 
W czerwcu zamawiając Corse E było ponad 400 klientów na to auto a na placu żadnego auta - dopiero rozpoczynała się produkcja bo bardzo duży popyt. 
Tak się zabezpieczają producenci czyli maj zamówienie- produkują. Nie marnują czasu, zasobów na coś co będzie stało na placu. 

Dealer rejestruję auto tylkonw przypadku leasingu fabrycznego. To firma leasingowa jest właścicielem i to ona może zarejestrować auto 

• Upvote 1
Opublikowano
15 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Dwie wielkie torby zabawek, kolorowych i naprawdę różnych. Montessorri i innych.

Wywal to. Ulubiona zabawka mojej małej to był kabelek USB. Wszędzie z nim chodziła i wszędzie go gryzła :E Teraz ma fazę na książki.

16 minut temu, GordonLameman napisał(a):

i co? Ulubiona zabawka młodej to to:

U mnie tak samo. Cokolwiek chce się odkurzyć albo umyć (mam jeszcze mopa Hizero) to młodą biorę bo nie dałaby mi spokoju :)

16 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Rece mi odpadają od odkurzania z nią na rękach :E 

Oto rzecz, która zmieni Twoje życie o 180*: https://allegro.pl/oferta/nosidelko-biodrowe-dla-dziecka-fotelik-nosidlo-siedzisko-pas-biodrowy-17088196552

Podziękowania przyjmuję w towarze i przelewem, głównie wódeczka do gardła oraz karkówka :D 

2 godziny temu, DjXbeat napisał(a):

Zostałem z żoną bo to Nasze pierwsze dziecko 

Pięknie nam w tym roku rośnie stadko forumowiczów!

Jeszcze raz, gratki!

Opublikowano
16 minut temu, trepek napisał(a):

Wywal to. Ulubiona zabawka mojej małej to był kabelek USB. Wszędzie z nim chodziła i wszędzie go gryzła :E Teraz ma fazę na książki.

Czymś muszę zapełnić jej kojec (180x200cm w salonie :E )

U mnie tak samo. Cokolwiek chce się odkurzyć albo umyć (mam jeszcze mopa Hizero) to młodą biorę bo nie dałaby mi spokoju :)

Ja bez nawet nie próbuję. A robotocka odpalam tylko na kopa w nocy.

Oto rzecz, która zmieni Twoje życie o 180*: https://allegro.pl/oferta/nosidelko-biodrowe-dla-dziecka-fotelik-nosidlo-siedzisko-pas-biodrowy-17088196552

Podziękowania przyjmuję w towarze i przelewem, głównie wódeczka do gardła oraz karkówka :D 

Ciekawe, ale mam babybjorna i czekam jeszcze jakieś dwa tygodnie bo wtedy będzie można spokojnie zakładać ja w nim przodem do świata. 

Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman

Gordon, nie kombinuj, słuchaj się bardziej doświadczonych o te parę miesięcy :E  Kupuj pas biodrowy. Nic co się wspiera na plecach nie będzie tak wygodne jak coś co wspiera się tylko na biodrach. Młoda ma swobodę ruchu, Twój organizm nie czuje zmęczenia bo wszystko opiera się na miednicy a więc kości. Młoda ma swobodę ruchu, przewiew i idealne ułożenie nóg do prawidłowego rozwoju bioderek.

Edytowane przez trepek
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Danny, tam by trzeba najpierw wrzucić ori softa z dpf i adblue ON i sprawdzić, jak auto się zachowuje. Może modzonym w sofcie jest problem?

Zostało to zrobione, Przecie napisałem, że kolo wziął za to 2,5k a i tak auto nie jedzie i dymi. Na ten moment prezes zgodził się na wymianę tego ecu. Zobaczymy.

Edytowane przez dannykay
Opublikowano
16 minut temu, Totek napisał(a):

@bbandi no klasyka, focusy RS też nie lepiej wyglądają jeśli chodzi o zabezpieczenie. Fajnie się oszczędza teraz na lakierach, w nowych golfach maska od spodu jest tylko w podkładzie %-) Niemiecka jakość :pajac: 

Ale to wina konsumentów że kupują chińskie auta :E

Opublikowano
Godzinę temu, dannykay napisał(a):

Zostało to zrobione, Przecie napisałem, że kolo wziął za to 2,5k a i tak auto nie jedzie i dymi. Na ten moment prezes zgodził się na wymianę tego ecu. Zobaczymy.

Nie, chłop wrzucił stocka i znowu wyprogramował, mi chodzi o wrzucenie stocka i sprawdzenie jak będzie działać bez wyłączania dpf i adblue.

Opublikowano (edytowane)

@trepek

Jak będziesz czekał na zapłatę w Karkówce od Gordona to możesz pisać z głodu, on tylko obiecuje tego grilla ;p

Ps. U nas nie wiadomo czy powiekszmy grono pclabowych bąbli w tym roku czy przyszłym ;o bo termin 31 grudnia ;d

Ale pas sobie zapisuje ;p

Edytowane przez Gang
Słownik poprawił karkówke na Kraków ;)
  • Like 3
Opublikowano

Ja dziś zaprowadziłem córkę na pierwszy dzień do przedszkola, poszło bez problemów, ale już zna miejsce bo często odbieraliśmy syna razem. Wróciłem do domu, żona na treningu i też cisza, spokój, aż dziwnie :D 

• Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, DjXbeat napisał(a):

Żaden diler nie rejestruje auta, które będzie stało na placu bo to jest nie rentowne! 

Ale tu nie o rentowność chodzi tylko o statystyki. To co podał jest oparte na raporcie opracowanym przez niemieckie stowarzyszenie dilerów samochodowych, będziesz to podważał?

11 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Ale to wina konsumentów że kupują chińskie auta :E

Dodaj, wąskiej grupy konsumentów. Tej samej, co kupuje na bazarze podróbki perfum i wieże stereo 2 x 1000W za 100zł.

• Haha 1
  • Upvote 1