Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gordon, święta idą, dałbyś już sobie siana. 

Pojechałem dziś do rodziców po świeżą partię pierogów :E z nudów jechałem wioskami, 100% czasu zgodnie z przepisami - masakra ilu kretynów na drodze nie może wytrzymać by wy nie wyprzedzić. Na odcinku 60km 2 typów wyprzedziło mnie na pasach, jeden na podwójnej ciągłej :E szkoda, że kamerki nie mam.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Nope! :) 

1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Pojechałem dziś do rodziców po świeżą partię pierogów :E z nudów jechałem wioskami, 100% czasu zgodnie z przepisami - masakra ilu kretynów na drodze nie może wytrzymać by wy nie wyprzedzić. Na odcinku 60km 2 typów wyprzedziło mnie na pasach, jeden na podwójnej ciągłej :E szkoda, że kamerki nie mam.

Jak można nie mieć kamerki? Dla mnie to must have.

Ja często mam takie akcje bo jadę zgodnie z ograniczeniami. Tyle że zza mnie to niewiele widać :E 

Opublikowano
8 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Tyle że zza mnie to niewiele widać :E 

Jak "Kombajnem" jeździsz to nic dziwnego  :E 

8 godzin temu, huudyy napisał(a):

Na odcinku 60km 2 typów wyprzedziło mnie na pasach, jeden na podwójnej ciągłej :E szkoda, że kamerki nie mam.

Ostatnio takiego nagrałem gdzie ruszyliśmy ze skrzyżowania jedno auto za drugim i dosłownie za 150m od skrzyżowania są pasy na których dochodzi bardzo często do wypadków. Oczywiście podwójna ciągła a ten wyprzedza bezpośrednio przed pasami i zrównał się ze mną na pasach. Trąbiłem na gamonia i jak tylko mnie wyprzedził ruszyłem za nim i w ciągu 2 sekund miałem "czytelne tablice" razem z całym nagraniem z 6 kamer :E 

Gamoniowi nie odpuszczę bo go kojarzę. Wielokrotnie szalał na tej drodze. Może przyczynie się do poprawy bezpieczeństwa poprzez eliminację takich osobników z drogi. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, huudyy napisał(a):

A mnie straszą, że raz w roku na jarmark strach iść :P :E 

Weekend wyjęty z życia. Nowa aranżacja pokoju dziecięcego. Pierwszy test haka z przyczepką zaliczony. Nic nie odpadło. No i miałem okazję przytargać z piwnicy trochę sprzętu (narzędzi), który skrzętnie zbieram. Dopiero jak w pokoju to zobaczyłem, to sam stwierdziłem, że no kurde chyba przesadziłem :lol2: :E

Edytowane przez marko
Opublikowano
9 godzin temu, huudyy napisał(a):

A potem stoisz za nimi na światłach.... Piękne.

Wyprzedzanie to ma sens jedynie w długich trasach i na drogach szybkiego ruchu. Jak na krajówce wyprzedzisz 4 auta to niczego to nie zmienia bo zaraz czerwone będzie. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Po odroczeniu zakupu Santa Fe nadal bujam się z wyborem czegoś tańszego, ale nadal nie starego. I serio nie wiem co kupić żeby nie było starym trupem a zarazem nie kosztowało krocie. Tak 30-40k, dojazdy do rodziców i ewentualnie po mieście dzieciaki. Automat byłby idealny ale ciężko coś sensownego znaleźć. Mam wrażenie że motoryzacja po pewnym roku to jedna wielka mina.

Priorytet to ma być tanio ale nie kosztem jazdy na taczce. Raczej benzyna chyba że super bezproblemowy klekot.

Jazz? :E

Edytowane przez larry.bigl
Opublikowano

Ale ma być ten automat czy nie? I ma być w miarę trwały? Bo jak tak to będzie ciężko... Tak naprawdę jedyny spokój dałby Auris w hybrydzie, bo reszta będzie miała albo dwusprzęgłówki albo jakieś PowerShifty i inne badziewie :E 

A z większych aut to chyba Laguna w 2.0T, niestety rocznik swoje robi. 

Opublikowano
22 minuty temu, larry.bigl napisał(a):

Po odroczeniu zakupu Santa Fe nadal bujam się z wyborem czegoś tańszego, ale nadal nie starego. I serio nie wiem co kupić żeby nie było starym trupem a zarazem nie kosztowało krocie. Tak 30-40k, dojazdy do rodziców i ewentualnie po mieście dzieciaki. Automat byłby idealny ale ciężko coś sensownego znaleźć. Mam wrażenie że motoryzacja po pewnym roku to jedna wielka mina.

Priorytet to ma być tanio ale nie kosztem jazdy na taczce. Raczej benzyna chyba że super bezproblemowy klekot.

JAZZ!!! 

My powoli dorastamy do zmiany auta i sam się waham Civic czy Jazz :P 

Uwielbiałem to auto! 

• Thanks 1
Opublikowano
34 minuty temu, larry.bigl napisał(a):

Hyundai i30, Civic, Toyota Auris/Yaris. 
VW Polo V (1.2/1.4). 

• Thanks 1
Opublikowano

No właśnie Jazza kompletnie bym się nie obawiał. Ale tam o automat relatywnie ciężko. Nie musi być ale miło by było żeby był. 

Jedyny minus Jazza to rocznik, relatywnie chyba starszy niż właśnie Clio itp.

Szczerze? Mi zależy żeby to było auto jak najmniej problematyczne bo zmartwień mam dość na ten moment. 

Właśnie z mamą na onkologii wylądowałem. Rehabilitacja idzie w miarę ok ale nie dopuścili jej do chemioterapii ze względu na za słaby organizm. A każdy dzień to strata czasu w tej nierównej walce. 

I tu zastanawiałem się nad czymś wyższym żeby w razie co mamie łatwiej było wsiadać jak już będzie "na chodzie". Ale to pewnie tata prędzej wymieni auto..