Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Whisky u mnie więcej nie trza, bo mam pewnie z 20 butelek (w tym kilka pełnoletnich!), ale Gin by się przydał :E 

Dopiero grudzień a Ty już prawie na grilla gotowy :doping:

2 godziny temu, galakty napisał(a):

A elektryka i inne ustrojstwa? Stabilne jakoś specjalnie to to nie jest.

Poza tym który to zwykły Talisman? Wszystkie mają TCe, nie wiem czy bym diesla nie wolał w tym przypadku. 

No w Talisman możesz mieć duży wypas typu regulowane zawieszenie, 4control, masaże w fotelu. Wiadomo, że jak masz takie rzeczy to więcej może się popsuć. Ale jakoś bazowy diesel w manualu bez adaptacyjnego zwieszenia? 

2 godziny temu, trepek napisał(a):

Bardziej to już wydziwianie spowodowane szukaniem złotego gralla oraz hipotetyzowanie co się może w danym samochodzie zepsuć.

Są samochody podwyższonego ryzyka, których się unika, i tyle.

Reszta hula po drogach.

No nie do końca. Nawet statystyki to pokazują. Mój sąsiad robił skrzynie automat w Kia Cee'd, zwykłe auto, 8 koła koszt. Znajomemu w Hyundai padł elektryczny ręczny - 5 koła naprawa. Jak masz ręczny na lince to za 2 tysiące wymieniasz tarcze, klocki, linki i oba zaciski z tyłu. I masz pewność, że Co ręczny nie padnie przez kolejne 10 lat.

Edytowane przez KiloKush
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Gin to tylko Seagrams, fujka ten Bombay :E 

Ja tam wszystkie lubię. Normalnie to Lubuski + Tonic, do tego jakiś cytrus od pomarańczy po grejpfruta i jest ok :D Ten Bombay wyszedł z 60 zł to wziąłem :D Promka chyba daleko aktywna jak coś. Gentelman za 80 zł wychodzi. 

Opublikowano
3 godziny temu, KiloKush napisał(a):

Mój sąsiad robił skrzynie automat w Kia Cee'd, zwykłe auto, 8 koła koszt.

Czy 1.4 T-GDI czy wypasiony Proceed, zrobisz remont albo ktoś przed Tobą albo po Tobie :E DCT już tak mają. 

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, trepek napisał(a):

Hybrydowy Yaris III Gen z końcówki produkcji. Wolnossące 4 cyl 1.5 z pośrednim wtryskiem paliwa, bez GPFa i innych cudów. Średnio spala ok 4-4.5l.

Orientujesz się jak to jest w Yaris IV gen HYBRID? (też pośredni wtrysk i brak GPF, czy może już skazili tą prostotę?)

Opublikowano
28 minut temu, Kyle napisał(a):

Orientujesz się jak to jest w Yaris IV gen HYBRID? (też pośredni wtrysk i brak GPF, czy może już skazili tą prostotę?)

GPF jest. Nowe Yarisy mają silnik z rodziny M15A-FXE więc pewnie jest tam podwójny wtrysk, jak w 2.0 i 2.5.

Opublikowano
12 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Co w tych skrzyniach pada? Mechatronika? 

Chyba sprzęgła, nie interesowałem się zbytnio ale fakt jest taki, że szybko padają i nawet przy 80k już potrafią mieć problemy. 

Do tego niezbyt mocne turbo się tam sprawa bo łatwo zrywa trakcję i występuje wheelhop (czyli tłucze jak cholera). Autowizja w którymś modelu to pokazywał, nie wiem czy nie Xceed. 

• Upvote 1
Opublikowano

Ibiza, 3k km przebiegu (ta od zawieszającego się "licznika"),  strzela lożysko górnego mocowania.  Perelka się trafila.

Zaczynają się sprzedawać silniczki wycieraczek (leci na nie woda i się przez to jarają - trzeba oslonić "gumą") do 508 - podobna przyjemność jak do C5 - okolo 1200-1300/szt (są dwa z przodu takie ananaski.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, bergercs napisał(a):

Ibiza, 3k km przebiegu (ta od zawieszającego się "licznika"),  strzela lożysko górnego mocowania.  Perelka się trafila.

Zaczynają się sprzedawać silniczki wycieraczek (leci na nie woda i się przez to jarają - trzeba oslonić "gumą") do 508 - podobna przyjemność jak do C5 - okolo 1200-1300/szt (są dwa z przodu takie ananaski.

Tymczasem ludzie w VAGuScreenshot_2025-12-23-13-03-54-855_com.android.chrome-edit.thumb.jpg.8556a120bdaf2db0bdd562cb2f98931e.jpg

Edytowane przez KiloKush
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, galakty napisał(a):

Ta jakby chińskie SUVy się nie psuły i miały wszystko dopieszczone na start :E 

Dajcie im 4-5 lat to można będzie mieć jakąś opinię. 

Za 4-5 lat to 75% tych chińskich suvów(marek) już nie będzie na polskim rynku.

Edytowane przez Cappucino
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Cappucino napisał(a):

Za 4-5 lat to 75% tych chińskich suvów(marek) już nie będzie na polskim rynku.Niektórzy dopiero wtedy zrozumieją jak wdupili.

No jak to, przecież gwarancję dają :hihot: 

Jak tak patrzę to chyba ten MG wydaje się najbardziej rozsądny, w miarę prosty i tani no i to nie jest taki 100% chińczyk mimo wszystko. Omody i Jaeco to dla mnie festiwal kiczu. 

Opublikowano
35 minut temu, galakty napisał(a):

Ta jakby chińskie SUVy się nie psuły i miały wszystko dopieszczone na start :E 

Dajcie im 4-5 lat to można będzie mieć jakąś opinię. 

To wiadomo.

27 minut temu, Cappucino napisał(a):

Za 4-5 lat to 75% tych chińskich suvów już nie będzie na polskim rynku.Niektórzy dopiero wtedy zrozumieją jak wdupili.

Ja liczę, że za 7 letnie używki Chińczyków będzie się płacić 30k. Kupujesz i zwiedzasz na amen hehe

Opublikowano
12 minut temu, Cappucino napisał(a):

Za 4-5 lat to 75% tych chińskich suvów(marek) już nie będzie na polskim rynku.

beda inne. z inna nazwa , z tym samy napedem/osprzetem i softem, bo na pewno nie beda to juz produkty "zachodnie" ;)

wiec spokojna twoja rozczochrana, oni dopiero sie rozpedzaja :E

https://autokult.pl/wszystkie-chinskie-marki-obecne-w-polsce-nie-spodziewalem-sie-ze-jest-ich-az-tyle,7216439397862048a

Opublikowano
30 minut temu, galakty napisał(a):

Taaaaa jasne.

Telefonów też było mnóstw, ktoś pamięta Meizu? 

uwazasz, ze produkcja telefonu, to  jest to samo co produkcja auta? no z taka retoryka, trudno polemizowac . podejrzewam, ze np. VW tez ma tutaj odmienne zdanie na ten temat ;)