Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak by teraz trafiła się zima stulecia to byśmy zostali ze śniegiem na drgach do wiosny. Czynu społecznego już nie ma, jeden na drugiego patrzy, sprzętu do odśnieżania też mało, generalnie spychologia i nic się nie opłaca :hihot:

Opublikowano (edytowane)

Chyba się starzeje. Nigdy mi się Suvy nie podobały ale teraz myśląc o następcy A3 patrzę właśnie w tym kierunku. Dalej klasyczny sedan wygląda lepiej ale użyteczność, wygoda jednak bierze górę.

Znajomy kupił X4. Kurde, ładne to :P 

Edytowane przez bleidd
  • Haha 2
  • Sad 1
Opublikowano
31 minut temu, marko napisał(a):

Stoję właśnie z różnymi rodzicami na górce w parku. Wszystko 30-40lat. Górka stroma, 3mm śniegu. Dzieci się bawią. 

No to sobie zjechałem, na dziecięcych sankach, takich od 3 lat. W połowie zjazdu zastanawiałem się, co szybciej się połamie: ja czy sanki :E 

Przeżyłem, otrzymałem gromkie oklaski. Chyba dlatego, że przeżyłem :E

To już nie ta dziecięca radość w człowieku, to strach, przerażenie :lol2:

Ja podczas ostatniej gołoledzi idąc po bułki ślizgałem się na chodniku cała drogę z lekkim rozbiegiem. Miny na twarzach innych przechodniów i ich zazdrość z mojej dziecięcej radości bezcenne :E 

Opublikowano (edytowane)

Ta. Ja już mam niektóre ceramiczne zęby :E Chociaż tyle dobrze, że mam ubezpieczenie dentystyczne (któro działa! sprawdzone!), to aż nie żyje w aż takim stresie :lol2:

Edytowane przez marko
Opublikowano
34 minuty temu, bleidd napisał(a):

Chyba się starzeje. Nigdy mi się Suvy nie podobały ale teraz myśląc o następcy A3 patrzę właśnie w tym kierunku. Dalej klasyczny sedan wygląda lepiej ale użyteczność, wygoda jednak bierze górę.

X4 akurat wygląda okropnie :D

Godzinę temu, marko napisał(a):

Stoję właśnie z różnymi rodzicami na górce w parku. Wszystko 30-40lat. Górka stroma, 3mm śniegu. Dzieci się bawią. 

No to sobie zjechałem, na dziecięcych sankach, takich od 3 lat. W połowie zjazdu zastanawiałem się, co szybciej się połamie: ja czy sanki :E 

Ja z córką na tym śmigałem. Bajera :D

1_max.jpg

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Wygląda, jakby było do 20kg. U mnie to tak bliżej 100 :E

Ubiegłej zimy puściłem się na tzw. jabłuszku. Górka miała jakieś 150metrów długości. No... Przejechałem górkę, przejechałem przez jakieś wertepy, zatrzymałem się przed jakimś strumyczkiem  :E  Skończyło się wieczorem na Voltarenie :E 

Edytowane przez marko
  • Haha 3
Opublikowano
1 godzinę temu, marko napisał(a):

Ja właśnie wróciłem z sanek z młodym  gdzie jechał na moich sankach z dzieciństwa czyli sankach mających 30+ :E . Szkoda, że założyłem pałąk do oparcia się bo sam bym z chęcią zjechał z górki:E

Opublikowano

Pradolina warty. Zjeżdżaliśmy w 3 na drzwiach od lodówki jak mieliśmy tak z 15 lat..

Ja byłem najlżejszy a już do 100 dobijałem.

Górka się skończyła, rozlewiska/mokradła Warty, warta i zatrzymaliśmy się po drugiej stronie rzeki :E jackass czy jak im tam było byliby z nas dumni

Dobrze że żyjemy. 

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Cappucino napisał(a):

Tak, jasne, i wszystkich tam zaskoczyło, łącznie ze służbami, pewno internetu nikt nie miał. 

na pewno "zaskoczylo" tiry na letnich oponach i co mialy te sluzby zrobic? opony im wymienic? takie bzdury, to mozesz pisac wlasnie tym od "piwa" i tym w tirach na letnich.  RCB splywaly juz wczesniej i kazdy zdrowo myslacy by sprawdzil prognozy jadac w trase, szczegolnie, ze mamy pore roku jaka mamy. biorac wlasnie pod uwage jelopow w tirach i tych "twardzieli od piwa" :thumbup: wiem, napisalem "zdrowo myslacych", wiec nie wysilaj sie

Opublikowano

Bez ESP to by na pewno ruszył....

Byłem pod wrażeniem jak w Toyocie hybrydowej dobrze działa, pod górkę, lód, 18-19 km/h, gaz do połowy i wyjechałem. Bez ESP to bym się zakręcił w miejscu i pewnie jeszcze stoczył. 

Opublikowano
59 minut temu, galakty napisał(a):

Bez ESP to by na pewno ruszył....

Byłem pod wrażeniem jak w Toyocie hybrydowej dobrze działa, pod górkę, lód, 18-19 km/h, gaz do połowy i wyjechałem. Bez ESP to bym się zakręcił w miejscu i pewnie jeszcze stoczył. 

Przy ruszaniu wspomaga się tyłem ;)

Mnie zaskoczyło in plus esp w megane. Po lagunie gdzie moc byla brutalnie ścinana na długi czas tutaj jego interwencji prawie nie czuć. Dodatkowo pozwala na poślizg kół na śniegu na 1 biegu.

Opublikowano
5 godzin temu, bleidd napisał(a):

Ja się nie złamię nigdy 😂🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, SuLac0 napisał(a):

na pewno "zaskoczylo" tiry na letnich oponach i co mialy te sluzby zrobic? opony im wymienic? 

Tiry przynajmniej na osi napędowej raczej latają na M+S, przynajmniej na przeglądach mega rzadko spotykam się z innymi oponami na koniach ;)

Na kogoś trzeba zgonić zawsze, teraz trafiło na ciężarówki.

Edytowane przez Krzysiak