Taki jak mój aktualny który zaczyna mi sypać PC przy CO -15? Maksymalnie moge mieć -CO 10 i nie bawiąc się wiecej dobija mi tylko do 5.2ghz
Żeby dobijał do 5.35ghz muszę dorzucić PBO +175mhz ale wtedy temperatura leci przynajmniej 15st w góre na CB23 i nie wydaje się już 100% stabilnie dodatkowo
Zmieniłbym tego ziemniaka ale mam go od 2023 razem z Asrockiem i pomimo tego, że to w teorii zaklęte combo skazane na porażke nadal mi to działa Nie chce zmieniać płyty a boje się, że zmienie cepa na 9850X3D i wtedy go spali ten Asrock
Gra niewarta świeczki jak wszystko mi działa + patrząc na różnice na recenzjach to meh. Skok z 7800X3D na 9800X3D nie był potężny, ale zauważalnie duży a tu to byłaby sztuka dla sztuki. Oczywiście jak kupowałbym teraz całego PC to wziąłbym 9850X3D ale na szczęście nie kupuje (mój RAM kosztuje chyba teraz 2500 )
Czekam na 10800X3D
A włączyłeś high gain na tych hyperx cloudach? Uważaj! na 40% głośności przy high gainie potrafią się ruszać na uszach. Naprawdę uważaj, bo Ci uszy odpadną.
@Linku, na pewno możesz spróbować obniżyć wartości tRFC2 i tRFCpb. Nie napisałeś na jakim napięciu działają pamięci a wartość pokazywana przez pyhwinfo (DIMM VDD) na pewno nie jest prawidłowa. Możesz spróbować zwiększyć napięcie o np. 0,05 V i zmniejszyć tCL o 2.
Rekomendowane odpowiedzi