larry.bigl 514 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Czy mi się wydaje, czy rzeczywiście coś zaczyna ruszać się na rynku aut używanych? Widzę jakby mały spadek cen... hm 1
galakty 4 054 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Eeeeee bo zima jest i auta nie schodzą? Czemu miałoby się cokolwiek zmienić?
larry.bigl 514 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Nie no tak sobie przeglądam oferty i widze jakoś więcej modeli w lepszych rocznikach do 80-90k niż wcześniej. Może przypadek.
trepek 1 646 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 20 minut temu, galakty napisał(a): Mało kto tak robił, a szkoda. Mało kto robił bo mało kto ogarniał pompy pod tym kątem. Mi zajęło ok 3 lat zdobywania wiedzy i przekładania różnych części między sobą by zrozumieć jak to najlepiej ugryźć. Teraz, larry.bigl napisał(a): Nie no tak sobie przeglądam oferty i widze jakoś więcej modeli w lepszych rocznikach do 80-90k niż wcześniej. Może przypadek. Tak, ceny się urealniają. Kwestia chińskiej ekspansji, mocnych przecen z okazji wyprzedaży rocznika. BTW, Rodzice zdecydowali się na samochód z wyprzedaży. Suzuki Vitara. Trochę old school ale emerytom w zupełności wystarczy aby jeździć do kościoła, na kuracje i na wakacje. I podobno pali to tyle co nic ;-) A w benzynie. Wybrali najbardziej skromny ze wszystkich dostępnych kolorów czyli złoty. 1
KiloKush 762 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Godzinę temu, larry.bigl napisał(a): Czy mi się wydaje, czy rzeczywiście coś zaczyna ruszać się na rynku aut używanych? Widzę jakby mały spadek cen... hm Według mnie tak. Szukałem ostatnie dwa miesiące auta i ceny trochę spadły. Może po prostu w zimę też mniej osób wystawia auta na sprzedaż, ale też rocznik przeskoczył akurat z 5 lat na 6 lat. Dużo ludzi szuka nie starsze niż 5 i 10 lat.
galakty 4 054 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Sprzedawałem niedawno auto i odzew ZEROWY, teraz to mało kto szuka. Przy Wielkanocy odbije.
LYCONE 193 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 2 godziny temu, galakty napisał(a): Eeeeee bo zima jest i auta nie schodzą? Czemu miałoby się cokolwiek zmienić? Bo są promocje w salonach. Finansowanie 100 - 103%. Wchodzisz potem na Otomoto a tam cesja leasingu Honda Civic 122k zł z 2024 roku. Nowy z salonu po obniżkach 129k zł + lepsze finansowanie. Inny przykład RAV 4 GR Sport 2023 rok, 30k+, za 215k zł. Cesja leasingu z dumnym BEZ ODSTĘPNEGO, tylko, że bez dopłaty ze strony oddającego nikt tego nie weźmie jak nowy model RAV 4 2026 w wersji GR Sport zł jest za 225k zł. Czyli 10k więcej + finansowanie i masz 3 lata młodsze auto w nowej budzie. Tutaj to samo: Nowy 2026 w tej wersji wyposażenia 225k zł... Szukam jakiejś fajnej hybrydy do miasta, ale ludzi totalnie pogrzało. Kuowali/leasingowali na górce i teraz dają absurdalne ceny za 2 - 3 latki. 1 1
galakty 4 054 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Racja, wyprzedaże, chinole, najlepszy czas na auto z salonu, a najgorszy na używkę. O ile ktoś ma hajs bo wiadomo że szukając za 20-50k nie masz wyboru.
Kyle 341 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Teraz, galakty napisał(a): wiadomo że szukając za 20-50k nie masz wyboru. Za 6x kPLN kupisz jakąś małą Fabia w manualu - biorąc pod uwagę, co Cię czeka przy zakupie używki za 50kPLN, jest to "jakiś" wybór.
Kyle 341 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu ... no. Jak wspomniałem: wybory, wybory, wybory.
NotQuite 114 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 3 godziny temu, larry.bigl napisał(a): Nie no tak sobie przeglądam oferty i widze jakoś więcej modeli w lepszych rocznikach do 80-90k niż wcześniej. Może przypadek. Po całości od starszych do 3-letnich spadły. Są około 8% niższe niż 2 lata temu. Ale od kwietnia tradycyjnie pójdą nieco w górę.
GordonLameman 9 383 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Moje zainteresowanie autkami RC niestety napotkało pewien opór - młoda się ich boi 1
Katystopej 1 412 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Gordon, srasz do jeziora i zastraszasz ludzi?! Wstyd
GordonLameman 9 383 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 16 minut temu, Katystopej napisał(a): Gordon, srasz do jeziora i zastraszasz ludzi?! Wstyd To nie są groźby tylko ostrzeżenia. Ale powiem szczerze, że nasrać wszystkim do ogródka to nie prosta sprawa A serio - to dziwna sprawa. Te pogróżki są takie upośledzone, że jestem skłonny uwierzyć że to same ofiary wymyśliły. 1
Petru23 376 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 9 godzin temu, trepek napisał(a): BTW, Rodzice zdecydowali się na samochód z wyprzedaży. Suzuki Vitara. Trochę old school ale emerytom w zupełności wystarczy aby jeździć do kościoła, na kuracje i na wakacje. I podobno pali to tyle co nic ;-) A w benzynie. Wybrali najbardziej skromny ze wszystkich dostępnych kolorów czyli złoty. A tam złoty, toż to Solar Yelow Pearl i nie wygląda źle w tym kolorze. I gratki, niech się jeździ 1
GordonLameman 9 383 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Ostatnio tu było kilku zdziwionych o co chodzi z tym profesorem chrisem. To macie tutaj link do tego ebooka, który sprzedawał pod pozorem loterii: https://drive.google.com/file/u/0/d/1Fcqio748jF3W1_nwZPKIQdpn1GNa-ltJ/view?pli=1 Przecież to jest taka fikcja jak przetargi za rządów pisiorow 1
Katystopej 1 412 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Te tłumaczenie, że pół bani w gotówce mieli bo działkę chcieli kupić teraz Nie żal mi tych cwaniaków, mogli być fajnymi youtuberami, zgubiła ich pazerność. 2
GordonLameman 9 383 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 36 minut temu, bleidd napisał(a): Srogie napracowanko Szczególnie podoba mi się ostatnia strona. Tak bardzo z dupy się kończy ten "ebook" 1
huudyy 3 225 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Przecież to jest taka fikcja jak przetargi za rządów pisiorow w dobie AI to nawet nie potrzebowało jakichś dużych nakładów pracy, żeby to miało ręce i nogi, ot 1 dzień żeby przysiąść i spromptować. Ale nawet tego się nie chciało... rozkład jazdy znany, wiadomo co z nim robić.
lesiu155 229 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu O matko, jaka kaszana ten ebook... W związku z tym - Chris, Budda ciekaw jestem co będzie ze Stradale, przeca oni też organizowali loterię, gdzie G klasse było do wygrania. I te,ż e-booka się kupowało, chociaż on na przebitkach wyglądał o niebo lepiej.
bleidd 717 Opublikowano 57 minut temu Opublikowano 57 minut temu 49 minut temu, GordonLameman napisał(a): Szczególnie podoba mi się ostatnia strona. Tak bardzo z dupy się kończy ten "ebook" Moja ulubiona strona to 7. Wrzucony obrazek i komuś się nawet jednego zdania podpisuje nie chciało wymyślić, a jest nawet ten żółty box jakby tam miało coś być
Rekomendowane odpowiedzi