galakty 5 466 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 42 minuty temu, bleidd napisał(a): Generalnie tak, czujniki musisz kupić. I potem są dwie opcje: albo klonowanie obecnych albo "nauczenie" samochodu nowych. Zależy od marki i modelu, najczęściej się jednak klonuje (auto myśli, że ma cały czas te same czujniki bo mają te same identyfikatory - stąd nazwa klonowanie), wtedy robisz przekładki kół nawet samodzielnie i wszystko działa bez zarzutu. 16 minut temu, trepek napisał(a): Tak, jak będzie bez czujników to będzie wywalać błąd. Ale to mi wulkanizator ogarnie czy raczej jakiś spec z kompem? Mam jakiegoś Wurtha, ale starszą wersję to pewnie nie ogarnie.
trepek 2 046 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 11 minut temu, galakty napisał(a): Ale to mi wulkanizator ogarnie czy raczej jakiś spec z kompem? W menu samochodu powinna być opcja odnośnie TMPS i tam albo dodanie nowego kompletu kół albo resetowanie odczytów co pozwoli połączyć się z nowym kompletem. Nie trzeba żadnego zewnętrznego interfejsu. Masz taki przycisk? https://ownersmanual.kia.com/docview/webhelp/doc/af1a5256-ff42-4c41-82a8-0608c0868417/topics/chapter7_7_1.html Edytowane 20 Lutego przez trepek
galakty 5 466 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Teraz, trepek napisał(a): W menu samochodu powinna być opcja odnośnie TMPS i tam albo dodanie nowego kompletu kół albo resetowanie odczytów co pozwoli połączyć się z nowym kompletem. Nie trzeba żadnego zewnętrznego interfejsu. Hmmmm a u mnie w ogóle nie ma przycisku od TPMS, widziałem na necie że mają, u mnie brak. To ja może mam to z ABSu mierzone?
trepek 2 046 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 1 minutę temu, galakty napisał(a): To ja może mam to z ABSu mierzone? Z ABSu ustala pozycje koła PP/PT/LP/LT.
bleidd 1 510 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Ale to nie masz w kompie wskazań odnośnie ciśnienia kół? TPMS pokazuje aktualne ciśnienie, w przypadku odczytu z ABS tego nie będzie i będzie tylko opcja zapisania aktualnego odczytu jako wzrocowy.
galakty 5 466 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Mam ciśnienia na kompie, chodzi o to że nie mam przycisku do resetowania TPMS. Muszę pogrzebać w ustawieniach, może jest ale jak patrzyłem po zakupie to nic takiego nie widziałem. Dlatego nie wiem jakbym miał sam je przeprogramować, może być potrzebny interfejs jednak. EDIT: Autoblog felgeo sugeruje że w Ceed 3 czujniki same się programują po 15-20 minutach jazdy. Edytowane 20 Lutego przez galakty
kapcer 134 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 2 godziny temu, Gret napisał(a): Wiosna idzie. Wiadra w ruch i myju myju No pewnie. Rano było tylko -13 *C Ale od poniedziałku ma być na plusie.
Gret 1 024 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Teraz, kapcer napisał(a): No pewnie. Rano było tylko -13 *C Ale od poniedziałku ma być na plusie. Ostatnie podrygi. U mnie w przyszłym tygodniu +10
kapcer 134 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego U mnie niby tylko w czwartek +11, tak to 4-8. Byle śnieg stopniał. Z przyjemnością umyję auto.
galakty 5 466 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego U mnie tydzień temu -8, od dzisiaj na plusie na być, za tydzień +12 Akurat znowu delegacja się szykuje.
Totek 994 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Ja poczekam aż deszcze przejdą co auto na drodze się trochę wypłucze od soli i smarów, dopiero wtedy zrobię porządne mycie. Teraz to tylko progi z konewki oblece by sobie spodni nie usmarować. Jak brachol w tirze na siodło daje wiaderko grafitowego na tydzień to pomyślcie ile tego jest w obiegu
TheMr. 3 116 Opublikowano 20 Lutego Autor Opublikowano 20 Lutego Mój ma płukankę co 2-3 dzień, sól nie może być długo na samochodzie. -10 a ja lecę z lancą
Gret 1 024 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Może nie sypia ale na aucie masz gruba warstwę. Mój czarny jest aktualnie srebrny
galakty 5 466 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Na moim srebrnym to nie widzę czy jest brudny czy czysty 1 1
TheMr. 3 116 Opublikowano 20 Lutego Autor Opublikowano 20 Lutego 11 minut temu, galakty napisał(a): Przecież co 2-3 dni nie sypią solą Cały czas u mnie sypią solą, plus co weekend trasa. A nawet jeśli to woda zrobi mniej szkód, nic nie zaszkodzi.
lesiu155 461 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 10 minut temu, galakty napisał(a): Na moim srebrnym to nie widzę czy jest brudny czy czysty miałem tak samo, chyba z kwartał go nie myłem bo albo pogody nie było albo nie miałem czasu ale jak mi wczoraj słoneczko przyświeciło i totalnie nic nie widziałem w bocznych lusterkach bo tak szyby miałem uwalone to stwierdziłem, że najwyższy czas, a i pogoda dopisała 1
galakty 5 466 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 3 minuty temu, lesiu155 napisał(a): miałem tak samo, chyba z kwartał go nie myłem bo albo pogody nie było albo nie miałem czasu ale jak mi wczoraj słoneczko przyświeciło i totalnie nic nie widziałem w bocznych lusterkach bo tak szyby miałem uwalone to stwierdziłem, że najwyższy czas, a i pogoda dopisała Na czarnym jeden deszcz i uwalony był Ja może w weekend umyję pierwszy raz i jakiś wosk w płynie nałożę na szybko. A porządny detailing na wiosnę.
Gret 1 024 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 2 minuty temu, galakty napisał(a): Na czarnym jeden deszcz i uwalony był Ja może w weekend umyję pierwszy raz i jakiś wosk w płynie nałożę na szybko. A porządny detailing na wiosnę. Jak masz cos nałożone to tak z 3 deszcze 😜
galakty 5 466 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 27 minut temu, Gret napisał(a): Jak masz cos nałożone to tak z 3 deszcze 😜 Generalnie czarny ciężko utrzymać w czystości. Pięknie wygląda nawet po 20 latach jak wosk nałożysz i lato jest słoneczne, ale postoi chwilę pod chmurką i rzygać się chce
bleidd 1 510 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Mój czarny też już zmienił całkowicie kolor Ale jutro ma być na plusie to chociaż opłukam z grubsza. Srebrny najlepszy w utrzymaniu ale i najbardziej nijaki kolor jaki istnieje
LYCONE 251 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Korzysta ktoś z Zen? Szukam kamienia Samsung. Mam dużo różnych na wymianę
huudyy 3 510 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Czy ja jestem jakimś boomerem, że nie wiem o co chodzi? Kamień Samsung?
galakty 5 466 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Godzinę temu, bleidd napisał(a): Srebrny najlepszy w utrzymaniu ale i najbardziej nijaki kolor jaki istnieje Nie no biały jest gorszy
GordonLameman 10 308 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca przez GordonLameman
Rekomendowane odpowiedzi