Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, trepek napisał(a):

A nie zdjęli już? Mi Tauron przysłał nowy cennik w styczniu, tragedii nie ma. +10-15% do zamrożonych cen.

Indukcja jest najtańsza.

Ogólnie kuchnie prezentują się tak: indukcja < gaz < płyta ceramiczna.

"Kolega" wyzej policzyl :E

Opublikowano
22 minuty temu, Gret napisał(a):

To ze to jest najtańsze to wiem ale ile w skali roku będzie drożej? 200-300zl? Instalacja to nie problem. 

zeby sie nie okazalo, ze po przejsciu na indukcje, ciocia nie bedzie musiala wiekszosci garnkow/patelni wymienc ;) 

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, trepek napisał(a):

A nadkola miałeś plastikowe czy szmaciane? Bo ile do plastiku to bez problemu przyklei się pianka to co ze szmacianymi?

Z przodu plastik także tu bez problemu, z tyłu filcowe i tam też się dość dobrze klei, co prawda nie trzyma jak skała  (od plastikowych prawie się nie da oderwać przyklejonej już pianki) ale trzymają się wystarczająco mocno, żeby nie było ryzyka że się coś zsunie czy przemieści, nadkole i tak się potem dość ciasno montuje.

Edytowane przez bleidd
  • Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Gret napisał(a):

To ze to jest najtańsze to wiem ale ile w skali roku będzie drożej? 200-300zl? Instalacja to nie problem. 

Ja indukcji używam i płacę za prąd tyle co rodzice mając gazówkę :E 

Jedyny minus indukcji to utrata prądu w mieszkaniu, gaz popłynie i podpalisz. A nie każdy mieszka w "stabilnej" dzielnicy, warto wziąć pod uwagę :E 

Opublikowano
39 minut temu, marko napisał(a):

Za to indukcja jest po prostu najczystsza. 

Ja bym najpierw sprawdził, jakie garnki są w kuchni. Żeby nie było, że połowa się nie lubi z indukcją. 

garnki to żaden problem, wymieni się... 

Godzinę temu, galakty napisał(a):

Ja indukcji używam i płacę za prąd tyle co rodzice mając gazówkę :E 

Jedyny minus indukcji to utrata prądu w mieszkaniu, gaz popłynie i podpalisz. A nie każdy mieszka w "stabilnej" dzielnicy, warto wziąć pod uwagę :E 

no kolega wyliczył że to to samo :P 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marko napisał(a):

Za to indukcja jest po prostu najczystsza. 

Ja bym najpierw sprawdził, jakie garnki są w kuchni. Żeby nie było, że połowa się nie lubi z indukcją. 

I garnki też najczystsze. Od kiedy mam indukcję to zero przypaleń i brudu, czyściutkie wszystko, chce się gotować.

I polecam wziąć taką co ma moc na skali, a nie plus/minus bo oszaleć można :E Ja mam po poprzednikach Electrolux Whirlpool i spoko jest, ale brak porównania do innych. 

Edytowane przez galakty
Opublikowano (edytowane)

Mi się ostatnio spodobała matowa Electroluxa. To jest nowość, ciekawe jak z upływem czasu to będzie wyglądało. Jak przyjdzie mi wymienić to na pewno przechodzę na 80 i pewnie pójdę w tę matową jeśli to się sprawdzi.

Edytowane przez lesiu155