Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, bergercs napisał(a):

Jeśli ktoś głównie miasto plus podmiejskie - autostrada wczasy/ferie raz czy dwa razy do roku - to 1.2 też styknie.

Najlepsze dla Bigstera jest jego utrzymanie.

Masz "zwykłego: tarcze przód TRW 126/szt; hybryda Brembo 205/szt. Klocki hamulcowe TRW 112/kpl .  Padnie sprężarka klimy - elektryczna, zamienników jeszcze brak  - ale pasuje z innych modeli Renault - więc używka z demontażu 1200 . Kpl napęd rozrządu łańcuchowu do 1.8 130C13345R w ASO to okolice 650zł. Większość gratów już dostępna, to czego jeszcze nie ma to normalne ceny w ASO.

Ponadto wszytsko pięknie skatalogowane:

obraz.thumb.png.155ec17f8dea7b516d40c6db3b09cc0a.png

Przy chinolach jak na razie dramat - na szybko próbujemy się zamagazynować, ale to jest istna parodia - jeden producent robi np klocki hamulcowe i uszczelniacze zaworowe - to serio przypomina Temu. Brak modeli w katalogach, jeden wielki bur.el - potem na grupach płaczą, bo świece 160/szt, klocki hamulcowe 900 itd.

Widzisz i właśnie takimi postami przekonujesz takie osoby jak ja że auta tego typu złym wyborem nie są. Kupujesz nowe, z salonu, nie traktujesz jak dobro narodowe tylko auto które ma Tobie służyć. Po paru latach koszty eksploatacji niskie, niczego nie zal, nie szkoda. A tak, kupujesz wydmuchane premium używane i potem samemu dmuchasz i latasz że ścierka :E

Edytowane przez larry.bigl
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, kapcer napisał(a):

Co prawda jeszcze nie myłem, więc coś może się pokazać, ale pełnoletnia w tym roku Lancia Delta skutecznie opiera się rdzy. 4 lata młodszy Opel miał purchelek na błotniku z przodu jesienią i z tego co widziałem pojawiły się już tam rude wykwity. 

Umyłem dziś Opla. Pojawił się spory purchel na progu. Strach się bać co jest pod spodem... Auto bezwypadkowe, ze znaną historią (a w zasadzie jej brakiem, żadnych szkód w historii)... 

Edytowane przez kapcer
Opublikowano
1 minutę temu, Dimazz napisał(a):

1. Nie znasz się kolego 

2. Jesteś hejterem BEV

3. To wina użytkowników 

4. Tesla wypuści soft, który to naprawi

5. Jesteś hejterem BeV

6. Tesla to premium 

• Haha 3
Opublikowano
2 godziny temu, larry.bigl napisał(a):

Widzisz i właśnie takimi postami przekonujesz takie osoby jak ja że auta tego typu złym wyborem nie są. Kupujesz nowe, z salonu, nie traktujesz jak dobro narodowe tylko auto które ma Tobie służyć. Po paru latach koszty eksploatacji niskie, niczego nie zal, nie szkoda. A tak, kupujesz wydmuchane premium używane i potem samemu dmuchasz i latasz że ścierka :E

No ja planuje zakup Bigstera do miasta :D Parkujesz gdzie chcesz, mało pali. Wydaje się spoko opcją. 

• Upvote 1
Opublikowano
51 minut temu, LYCONE napisał(a):

No ja planuje zakup Bigstera do miasta :D Parkujesz gdzie chcesz, mało pali. Wydaje się spoko opcją. 

No właśnie o jedno auto od wszystkiego ciężko. Większość aut jest albo idealana do miasta i beznadziejna na długie trasy, albo w drugą stronę, nowoczesne diesle z ekologią nie lubią jazdy miejskiej. U mnie na przedmieściach dużo osób ma Dacie ale to nie jest jedyne auto pod domem.