Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam jeszcze jedno pytanie - w 0C trzy minuty i coś tam. Po jakim czasie jest ciepło w -15 (z tego co kojarzę to zdarzają się takie). Po co przestawiać? Np w dzień było ustawione na 17 bo było cieplej, w nocy dowaliło na minus kilkanaście i chcę po wskoczeniu do samochodu od razu grzać na maksa. Zaplanowane - wystarczy, że młodemu nie podjedzie miejski do szkoły - i na szybko żeby zdążyć itd - może być miliony przyczyn - ekran w żaden sposób nie ułatwia życia względem najprostszego w wiecie pokrętła do temperatury.

"Ekrany są super - są lepsze od fizycznych przycisków, więc je wycofaliśmy, ale jednak zamontowaliśmy to" /mogli to na tylnym zagłówku umieścić - chętnie posłuchałbym tłumaczenia dlaczego jest to idealne miejsce/:

tesla-model-y-juniper-ekran-8.jpeg

Edytowane przez bergercs
Opublikowano
Godzinę temu, Wu70 napisał(a):

30k bez złomowania, ten e-C3 akurat był liczony pod 35k (osoba fizyczna +5k za niski dochód), złomowanie dałoby tu kolejne +5k, generalnie dużo opcji na elektrowozie, można testować

Hmm muszę poszukać. Chociaz ten C3 brzydal straszny.

Opublikowano

Jak najdzie mnie ochota raz na kwartał czegoś się napić, to niech będzie to szklaneczka czegoś porządnego.

Zdrowie ostatnio urodzonych forumowych brzdąców! i tych co za niedługo się pojawią na tym łez padole ;)

PXL_20250314_174428626.jpg

• Like 8
Opublikowano

Coś te wspaniałe Tesle przestały się sprzedawać - dane z Niemiec z lutego. Chociaż nie wiem czy można ufać statystykom, gdzie Born i Tavascan są Seatem :E 

Swoją drogą trochę siara, że taki cud techniki ma wynik gorszy od przeciętnego Borna ;)

IMG_5795.thumb.png.a4bac50bfd45c27cf7cd7b1dc64c2d32.png

Opublikowano (edytowane)

Kilka wpadek jakościowych z ostatnich 12 miesięcy też nike pomaga.

Za słabe zawieszenie względem masy samochodu : tutaj po "wadach wizerunkowych" chyba główny powód /plus oczywiście to, że konkurencja w elektrykach jest ogromna/

Zwarcia na kompach

Dokładniej czym skutkowały zwarcia

Problemy z czujnikami maski

Jakaś pierdoła ale może skutkować bumbumem

Kołpaki :-)

Plus wspomniane wnętrze - dla większości osób wygląda paskudnie.

No i co najważniejsze - obecnie obciach jeździć autem kojarzącym się wprost z mega burakiem.

Edytowane przez bergercs
Opublikowano

ale sie tu postów narobiło.  wow! 

mi sie z zewnątrz tesle podobają ;d

3 jest najładniejsza! ale ja lubię Accorda vii kombi, multiple pt crusier itp.

ta skrzynia biegów w podsufitce masakra.

jednak dla dyskutujących (ja juz chyba przynudzam co? ;E) ale to znowu idealnie pasuje do Prawa Dyfuzji (patrz: zaczynaj od Dlaczego - Sinek) 

Opublikowano
35 minut temu, Seeba03 napisał(a):

Coś te wspaniałe Tesle przestały się sprzedawać - dane z Niemiec z lutego. Chociaż nie wiem czy można ufać statystykom, gdzie Born i Tavascan są Seatem :E 

Przespałeś co się dzieje w USA? ;)

Top 10 samochodów elektrycznych w Niemczech w 2024 r.

Tesla Model Y - 29 896 sztuk

Skoda Enyaq - 25 262 szt.

VW ID.4 I ID.5 - 21 611 sztuk

VW ID.3 - 20 101 sztuk

Seat Born - 16 640 jednostek

VW ID.7 - 14 554 szt.

Audi Q4 e-tron - 12 871 sztuk

BMW iX1 - 12 640 sztuk

MG4 - 12,004 jednostek

Mercedes EQA - 11 476 sztuk

https://www.shop4tesla.com/pl/blogs/news/die-beliebtesten-elektroautos-2024-in-deutschland-und-nachbarlandern

Opublikowano
9 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Ma. Sam nie wie jak do tego doszło.

Z 10 lat temu w Częstochowie jeden mechanik przyszedł sam w sobotę dokończyć jakąś robotę. Robił coś przy zawieszeniu leżąc pod autem, gdy to spadło w lewarka/żaby (nie wiem dokładnie - warsztat koło IC, więc tam się zaopatrywali i tam zapewne szczegóły znają) - znaleziono go w poniedziałek martwego - gdyby ktoś był na miejscu aby mu pomóc i wezwać karetkę lub gdyby podłożył kobyłki... Zostawił dwójkę albo trójkę dzieci (nie znałem gościa osobiści, zapamiętałem, że więcej niż jedno miał). Po tym wypadku w ciągu dwóch dni sprzedaliśmy kilkadziesiąt zestawów kobyłek w samej Częstochowie.

• Sad 1
Opublikowano
28 minut temu, Gang napisał(a):

ja nawet jak koło zmieniam kobyłkę podstawiam

Zaczyna się sezon. Polecam nie zapominać o dlugich spodniach i masce do podkaszarki / kosy spalinowej. Bo jak tak patrzę, to prawie nikt nie używa. A wystarczy jeden zabłądzony kamyk

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Hmm... Jechałem właśnie na fitness i słuchałem radia. No i wobec fabryki Tesli w Berlinie wyszły oskarżenia o łamanie praw pracowniczych. Do tego redaktorzy zaczęli się śmiać, że coraz więcej ludzi nakleja te naklejki na tył Tesli.

Sprawdziłem z ciekawości tabelki za pierwsze 2 miesiące sprzedaży w porównaniu z analogicznym miesiącem w 2024. Chiny spadek o 49%, Europa w przedziale 40-50%, w Australii ponad 70%. 

Wystarczyło, że Musk wmieszał się do polityki.

To może być ciężki rok dla Tesli

Edytowane przez marko