GordonLameman 8 432 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Godzinę temu, SuLac0 napisał(a): a duzo tego jest? no, niemało 1
bergercs 1 397 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca (edytowane) Mam jeszcze jedno pytanie - w 0C trzy minuty i coś tam. Po jakim czasie jest ciepło w -15 (z tego co kojarzę to zdarzają się takie). Po co przestawiać? Np w dzień było ustawione na 17 bo było cieplej, w nocy dowaliło na minus kilkanaście i chcę po wskoczeniu do samochodu od razu grzać na maksa. Zaplanowane - wystarczy, że młodemu nie podjedzie miejski do szkoły - i na szybko żeby zdążyć itd - może być miliony przyczyn - ekran w żaden sposób nie ułatwia życia względem najprostszego w wiecie pokrętła do temperatury. "Ekrany są super - są lepsze od fizycznych przycisków, więc je wycofaliśmy, ale jednak zamontowaliśmy to" /mogli to na tylnym zagłówku umieścić - chętnie posłuchałbym tłumaczenia dlaczego jest to idealne miejsce/: Edytowane 14 Marca przez bergercs
marko 714 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Postaram się na dniach podjechać do salonu Tesli, to zapytam
larry.bigl 452 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Godzinę temu, Wu70 napisał(a): 30k bez złomowania, ten e-C3 akurat był liczony pod 35k (osoba fizyczna +5k za niski dochód), złomowanie dałoby tu kolejne +5k, generalnie dużo opcji na elektrowozie, można testować Hmm muszę poszukać. Chociaz ten C3 brzydal straszny.
Katystopej 984 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Jak najdzie mnie ochota raz na kwartał czegoś się napić, to niech będzie to szklaneczka czegoś porządnego. Zdrowie ostatnio urodzonych forumowych brzdąców! i tych co za niedługo się pojawią na tym łez padole 8
larry.bigl 452 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Mojemu ojcu samochód spadł z lewarka i szlag trafił drzwi. Ma solidna wgniotke. Całe szczęście jemu się nic nie stało.. 1
Katystopej 984 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca O cholera, pies je8ał drzwi, kupi się drugie, dobrze że tata cały. 1
Seeba03 121 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Coś te wspaniałe Tesle przestały się sprzedawać - dane z Niemiec z lutego. Chociaż nie wiem czy można ufać statystykom, gdzie Born i Tavascan są Seatem Swoją drogą trochę siara, że taki cud techniki ma wynik gorszy od przeciętnego Borna
bergercs 1 397 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca (edytowane) Kilka wpadek jakościowych z ostatnich 12 miesięcy też nike pomaga. Za słabe zawieszenie względem masy samochodu : tutaj po "wadach wizerunkowych" chyba główny powód /plus oczywiście to, że konkurencja w elektrykach jest ogromna/ Zwarcia na kompach Dokładniej czym skutkowały zwarcia Problemy z czujnikami maski Jakaś pierdoła ale może skutkować bumbumem Kołpaki :-) Plus wspomniane wnętrze - dla większości osób wygląda paskudnie. No i co najważniejsze - obecnie obciach jeździć autem kojarzącym się wprost z mega burakiem. Edytowane 14 Marca przez bergercs
Gang 344 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca ale sie tu postów narobiło. wow! mi sie z zewnątrz tesle podobają ;d 3 jest najładniejsza! ale ja lubię Accorda vii kombi, multiple pt crusier itp. ta skrzynia biegów w podsufitce masakra. jednak dla dyskutujących (ja juz chyba przynudzam co? ;E) ale to znowu idealnie pasuje do Prawa Dyfuzji (patrz: zaczynaj od Dlaczego - Sinek)
MaxaM 1 658 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca 35 minut temu, Seeba03 napisał(a): Coś te wspaniałe Tesle przestały się sprzedawać - dane z Niemiec z lutego. Chociaż nie wiem czy można ufać statystykom, gdzie Born i Tavascan są Seatem Przespałeś co się dzieje w USA? Top 10 samochodów elektrycznych w Niemczech w 2024 r. Tesla Model Y - 29 896 sztuk Skoda Enyaq - 25 262 szt. VW ID.4 I ID.5 - 21 611 sztuk VW ID.3 - 20 101 sztuk Seat Born - 16 640 jednostek VW ID.7 - 14 554 szt. Audi Q4 e-tron - 12 871 sztuk BMW iX1 - 12 640 sztuk MG4 - 12,004 jednostek Mercedes EQA - 11 476 sztuk https://www.shop4tesla.com/pl/blogs/news/die-beliebtesten-elektroautos-2024-in-deutschland-und-nachbarlandern
marko 714 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca 1 godzinę temu, larry.bigl napisał(a): Mojemu ojcu samochód spadł z lewarka i szlag trafił drzwi. Ma solidna wgniotke. Całe szczęście jemu się nic nie stało.. kup mu kobyłki na prezent.
larry.bigl 452 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Godzinę temu, marko napisał(a): kup mu kobyłki na prezent. Ma. Sam nie wie jak do tego doszło. A człowiek tak dba o ten samochód..
KiloKush 607 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca https://www.facebook.com/HillelFuld/posts/pfbid02z69uknpNvBPH5xaHVjQkvtjSCrQFMepmojBrAEbJ5xKWZJvaA1yhmHuq4BWguVDl Ciekawe co o Palestynie przeczytamy na wikipedii za 10 lat. Widzę, że na FB już jest masa postów o Izrealu przed 1948 rokiem.
GordonLameman 8 432 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca 9 godzin temu, dannykay napisał(a): Gordą coś Ty mje tu nawpuszczał Ej, ale co ja?!
bergercs 1 397 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca 9 godzin temu, larry.bigl napisał(a): Ma. Sam nie wie jak do tego doszło. Z 10 lat temu w Częstochowie jeden mechanik przyszedł sam w sobotę dokończyć jakąś robotę. Robił coś przy zawieszeniu leżąc pod autem, gdy to spadło w lewarka/żaby (nie wiem dokładnie - warsztat koło IC, więc tam się zaopatrywali i tam zapewne szczegóły znają) - znaleziono go w poniedziałek martwego - gdyby ktoś był na miejscu aby mu pomóc i wezwać karetkę lub gdyby podłożył kobyłki... Zostawił dwójkę albo trójkę dzieci (nie znałem gościa osobiści, zapamiętałem, że więcej niż jedno miał). Po tym wypadku w ciągu dwóch dni sprzedaliśmy kilkadziesiąt zestawów kobyłek w samej Częstochowie. 1
marko 714 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca 1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Ej, ale co ja?! Bo to jak z psem. Pójdzie gdzieś na wycieczkę i zawsze przywlecze kleszcze do domu. 3
dannykay 620 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca 17 godzin temu, Wu70 napisał(a): wziął e-C3 w wersji Max za 112brutto/mc Co gdzie jak??? 1
marko 714 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca 28 minut temu, Gang napisał(a): ja nawet jak koło zmieniam kobyłkę podstawiam Zaczyna się sezon. Polecam nie zapominać o dlugich spodniach i masce do podkaszarki / kosy spalinowej. Bo jak tak patrzę, to prawie nikt nie używa. A wystarczy jeden zabłądzony kamyk 1
marko 714 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca (edytowane) Hmm... Jechałem właśnie na fitness i słuchałem radia. No i wobec fabryki Tesli w Berlinie wyszły oskarżenia o łamanie praw pracowniczych. Do tego redaktorzy zaczęli się śmiać, że coraz więcej ludzi nakleja te naklejki na tył Tesli. Sprawdziłem z ciekawości tabelki za pierwsze 2 miesiące sprzedaży w porównaniu z analogicznym miesiącem w 2024. Chiny spadek o 49%, Europa w przedziale 40-50%, w Australii ponad 70%. Wystarczyło, że Musk wmieszał się do polityki. To może być ciężki rok dla Tesli Edytowane 15 Marca przez marko
Gang 344 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Marko fitness? ja obcisłe stroje tylko na rower zakładam;p 1
GordonLameman 8 432 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca 34 minuty temu, marko napisał(a): Hmm... Jechałem właśnie na fitness i Ktoś mi kiedyś powiedział, że jazda autem na siłownię, żeby pochodzić na bieżni to najgłupsza rzecz jaką marketingowcom udało się ludziom wcisnąć 1
Rekomendowane odpowiedzi