Motoryzacyjna Blabla.
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Roman_PCMR · Opublikowano
Kurde, wlasnie sobie przypomnialem jak Wonziu na golasa tylko z hookclaws ubil Milene. Zajelo mu to 343 godzin realnych. Zerkalem jak na poczatku jak walczyl ale po 2 miesiacach mi sie znudzilo. Pol roku potem ubil babe -
Przez cichy45 · Opublikowano
Przeciez CP2077 to ma jakieś śmieszne wymagania co do VRAMU, on bez modów w 4K to chyba nawet do 10 GB nie dochodzi -
Przez Melon77 · Opublikowano
Jak bym podliczył ile sekund życia zaoszczędziłem po przejściu z wolniejszych SSD na szybsze, a ile straciłem na benchmarki i doktoryzowanie się na temat różnych dysków, modeli, czytanie testów, to wychodzi mi mniej więcej balans 0,001% zysków i 99,999% strat. Mówię tu oczywiście o zwykłym używaniu dysku jako systemowy lub magazyn danych, jak ktoś ma specjalne wymagania dotyczące konkretnego użycia, to wtedy temat może być ważny. Ale co do zwykłego zastosowania, o ile stary dysk nie jest jakimś totalnym dziadostwem, to zbyt dużo kombinowania nie ma sensu. Ale obserwuję pewne zjawisko - wiele osób np. na pepperze z automatu daje rady typu "nvme pcie 3.0 na system to się nie za bardzo nadaje, bo wolny, koniecznie pcie 4.0". Już niedługo tylko pcie 5.0 będzie polecane. Ale to pewnie typowe zjawisko, że technologia idzie do przodu i ludzie chcą wciąż nowe, nowsze, szybsze, do tego liczby w benchmarkach robią wrażenie, więc pomyślenie na trzeźwo, jakie faktyczne korzyści te prędkości przyniosą w realnym zastosowaniu schodzi na plan dalszy. -
Przez caleb59 · Opublikowano
U siebie jak wchodzę we właściwości pliku System to pokazuje mi, że to inaczej ntoskrnl.exe. Może tak było od zawsze, nie wiem bo nigdy tego nie sprawdzałem ale cynk ze strony Nvidii może mieć tu jakiś znaczenie. Dla pewności zainstaluj sterowniki ze starszej gałęzi, czyli z zakresu 556.xx - 560.xx - 565.xx bo możliwe, że wszystkie z gałęzi 566.xx są walnięte tym specyficznym bugiem, o którym pisałem wcześniej. -
Przez Marcusfff · Opublikowano
Na razie nic, GCC nie pomaga i pozostaje czekać na BIOS. Nawet komuś oficjalny support Gigabyte odpisał, że kody POST to są ważne, ale przed uruchomieniem XD
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi