GordonLameman 10 160 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca przez GordonLameman 2
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 4 minuty temu, SuLac0 napisał(a): AI nie jest "genialne", jest "sprytne". wszystko zalezy do formy pytania. AI zaklada, ze czlowiek nigdy nie traci koncentracji, co fizycznie nie jest mozliwe, tak z powodu w jaki czlowiek "dziala"; analagowo nie cyforowo , jak i losowych zdarzen, ktore moga zaklocic jego koncentracje . asystentow, to nie dotyczy Ai bierze pod uwagę ludzkie wady w jednym i drugim przypadku. Zdarzenia zewnętrzne, losowe, również dotyczą obu przypadków
kubikolos 1 410 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 2 minuty temu, SuLac0 napisał(a): zaklada, ze czlowiek nigdy nie traci koncentracji, co fizycznie nie jest mozliwe, tak z powodu w jaki czlowiek "dziala"; analagowo nie cyforowo , jak i losowych zdarzen w koncu w porownaniu dwoch modeli aut albo ich drogi hamowania czlowiek w swoich obliczeniach dodalby utrate koncentracji na roznym poziomie a zeby uwzglednic zdarzenia losowe to do jednego z kierowcow w trakcie testu zadzwonilaby MAMA!!!!! XDDDDDDDD z logika to nigdy sie nie lubiles, co?
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 Malo tego, brak koncentracji i spóźniona reakcja na zdarzenia losowe jest bardziej niebezpieczna przy wyższych prędkościach i gorszym załadowaniu auta 1
huudyy 3 406 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 @SylwesterI. @GordonLameman ogromna prośba - możecie sobie założyć własny temat z porównaniem bezpieczeństwa X-traila do Dustera i nie robić syfu chociaż tutaj? Blabla to był naprawdę fajny temat do pogadania o wszystkim, a nie do pieprzenia od 10 stron (!) komu lepiej auto wyhamuje... 1
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 Kończę temat, wszystko już wyjaśnione
GordonLameman 10 160 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 2 minuty temu, huudyy napisał(a): @SylwesterI. @GordonLameman ogromna prośba - możecie sobie założyć własny temat z porównaniem bezpieczeństwa X-traila do Dustera i nie robić syfu chociaż tutaj? Blabla to był naprawdę fajny temat do pogadania o wszystkim, a nie do pieprzenia od 10 stron (!) komu lepiej auto wyhamuje... Skończyłem jakiś czas temu, bo nie miało to sensu. Niektórzy ludzie po prostu muszą przywalić do innych z wymyślonego powodu. A z innej beczki, ściągnij Alfę z Niemiec mówili 8
SuLac0 679 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 AI potrafi uwzglednic przypadki losowe? czyli przestaja byc losowe, bo brak przewidywalnego zachowania, to wlasnie losowosc, szczegolnie w przypadku czlowieka. chyba przeceniasz mozliwosci AI. nie wszystko da sie "policzyc" , a AI nadal opiera sie na algorytmach "policzalnych"
larry.bigl 696 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 Ładny śmietnik na x stron... @GordonLameman co do kombiaków no szkoda ale...klienci sami zadecydowali. Mi się SUVy bardzo podobają ale zarazem jestem zdania, że kombi pod wieloma względami bardziej użyteczne. Na autostradzie niższa pozycja za kierownicą daje lepsze odczucie z jazdy, wkłądanie ciężkich i dużych rzeczy do kombi (zakładając brak progu załadunkowego) to jednak łatwiejsza sprawa niż do SUVa. Mając kufer na dachu SUVem już nie wszędzie wjedziesz.
GordonLameman 10 160 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 (edytowane) 8 minut temu, larry.bigl napisał(a): @GordonLameman co do kombiaków no szkoda ale...klienci sami zadecydowali. Mi się SUVy bardzo podobają ale zarazem jestem zdania, że kombi pod wieloma względami bardziej użyteczne. Na autostradzie niższa pozycja za kierownicą daje lepsze odczucie z jazdy, wkłądanie ciężkich i dużych rzeczy do kombi (zakładając brak progu załadunkowego) to jednak łatwiejsza sprawa niż do SUVa. Mając kufer na dachu SUVem już nie wszędzie wjedziesz. No, decydują. Jestem ciekaw jak to wpłynie na duże niemieckie kombiaki - A6 Avant, 5 Touring czy E shooting brake. No i Superba Miałem do wyboru SUVa lub kombi, ale wziąłem SUVa bo mocno irytowało mnie, że inne suvy zasłaniają mi widok na przód, co utrudnia odpowiednio szybką reakcję i przewidywanie na drodze. Więc wziąłem SUVa i teraz ja zasłaniam innym Pod wieloma względami SUV jest bardzo wygodny. Obrywa się mu na pewno za aerodynamikę czołgu i faktem, że kufer na dachu wyklucza cię z parkingu podziemnego Edytowane 3 Września 2025 przez GordonLameman
trepek 1 930 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 SUVy maja niezaprzeczalne zalety w sytuacjach naglych: 1 2
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 Na ryby , na grzyby, na działkę, do lasu, SUV to ewolucja rynku 1 1
larry.bigl 696 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 (edytowane) 6 minut temu, trepek napisał(a): SUVy maja niezaprzeczalne zalety w sytuacjach naglych: Mocno zwątpiłem na początku widząc zdjęcie czy nie o żonę i wygodną pozycję w kufrze chodzi dopiero po sekundach doszło do mnie że tam przewijanko a nie nadziewanko Edytowane 3 Września 2025 przez larry.bigl 6
galakty 5 066 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 Jak ktoś jeździ dużo tras drogami szybkiego ruchu to kombi, ale do miasta czy wokół komina to SUV jednak praktyczniejszy. Więcej widać, wygodniej wsiadać/wysiadać, krawężniki niestraszne. 1 1
GordonLameman 10 160 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 Teraz, galakty napisał(a): Jak ktoś jeździ dużo tras drogami szybkiego ruchu to kombi, ale do miasta czy wokół komina to SUV jednak praktyczniejszy. Więcej widać, wygodniej wsiadać/wysiadać, krawężniki niestraszne. Krawężniki najważniejsze
galakty 5 066 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 Śmiej się, ale te wyjazdy z podziemnych parkingów to potrafią zaskoczyć Ostatnio widziałem jak dziewczyna w małym Peugociku przywaliła felgą, SUVem by pewnie jakoś poszło
huudyy 3 406 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 12 minut temu, galakty napisał(a): ale do miasta czy wokół komina to SUV jednak praktyczniejszy. Więcej widać, wygodniej wsiadać/wysiadać, krawężniki niestraszne. ja bym bardziej powiedział, że dla kobiet do tej pory pamiętam minę ojca, jak matka załatwiła drugą oponę w miesiąc od podjeżdżania pod krawężnik. Zachciało się niskiego profilu
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 Jak kierowca zdolny, to i w traktorze koło urwie
trepek 1 930 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 30 minut temu, larry.bigl napisał(a): że tam przewijanko a nie nadziewanko Ale wiesz co, w sumie podsunąłeś mi pewną myśl 3
GordonLameman 10 160 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 (edytowane) . Edytowane 23 Czerwca przez GordonLameman 1 1
lesiu155 417 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 Zawieszenie tylko na SKP sprawdzane 1 2
Krzysiak 3 141 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Spieszcie się kochać duże kombi, już niedługo może ich w ogóle nie być: https://autogaleria.pl/volvo-v90-mowi-adjo-ta-marka-slynie-z-takich-samochodow-a-niebawem-moze-ich-nie-miec Szkoda...suvy mnie nigdy do siebie nie przekonały i zawsze mówiłem każdemu, że kupię tylko wtedy gdy nie będę miał innej opcji. No i wychodzi na to że faktycznie się to spełni kiedyś 😆
huudyy 3 406 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 10 minut temu, Krzysiak napisał(a): że kupię tylko wtedy gdy nie będę miał innej opcji. No i wychodzi na to że faktycznie się to spełni kiedyś 😆 teście po latach jeżdżenia kompaktami mają teraz oboje SUVy z jednej prostej przyczyny - w pewnym wieku człowiekowi już nie chce się schylać wsiadając do auta 3
Krzysiak 3 141 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 (edytowane) 24 minuty temu, huudyy napisał(a): teście po latach jeżdżenia kompaktami mają teraz oboje SUVy z jednej prostej przyczyny - w pewnym wieku człowiekowi już nie chce się schylać wsiadając do auta Ojciec nigdy się nie złamał i ma nadal sedana...ma, bo nie jeździ...bo nie wsiądzie z powodu nóg 😅😆😂 U mnie właśnie to też jest jedną z opcji przy której będę musiał kupić coś wyższego. Dokąd nie muszę tylko kombi. edit Tak poważnie, to lepiej że nie jeździ i nie zmienia auta żeby jeździć, bo przy jego stanie zdrowia jeździć nie powinien...prawda taka że ostatnie kilka lat swej "kariery" zawodowej też jeździć nie powinien z tego powodu, a ciągał po całej europie 40ton. Mama ma prawko, ale odkąd je zrobiła 30 lat temu, tak nigdy nie siadła za kółko. Edytowane 3 Września 2025 przez Krzysiak 1
Krzysiak 3 141 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 Oj tam mój zmiennik teraz kupuje suva, rower elektryczny już ma ze 3 lata. Sprawny fizycznie chłop, dopiero 74 lata 😁 1
Rekomendowane odpowiedzi