Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

No nie do końca, bo M54 mógł być 2.2, 2.5 albo 3.0 :E 

No bo to niepełne oznaczenie, nigdy nie byłem fanem BMW ale oni mają coś w stylu M54B22 i to jest 2.2 :E 

Lipa że porzucili schemat 520i to było 2.0... Teraz jakieś 530i to będzie niedugo 1.6 turbo :hihot:

• Upvote 1
Opublikowano

Nie ma to jak tłumik końcowy w 407 w coupe, dwururka do tyłu...czy aby na pewno? :E 

407.jpg

Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Idziesz do szwagra i mówisz coś o tym, że ci konie zdechły w twoim X20XER a on ni cholery nie będzie wiedział o czym mówisz :E 

Jeszcze wracając do tego, to najczęściej ten "szwagier" nie do końca jest pewien pojemności silnika w swoim samochodzie...o mocy zapomnij :E 

To tak z autopsji rozmawiając z rodziną/znajomymi.

Opublikowano

U mnie z teściem idzie o samochodach pogadać...ale i tak końcowy wniosek jest taki, że jego 1.6 hdi 90KM/215Nm najlepszy i najszybszy, także nawet nie mam co się porównywać 2.0 bhdi 150KM/370Nm (puki co seria, ale na wiosnę się to zmieni) czy 2.0hdi @175KM/415Nm  :E 

Opublikowano
7 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Nie ma to jak tłumik końcowy w 407 w coupe, dwururka do tyłu...czy aby na pewno? :E 

Może wygląda do dupy, ale za to jest droższy w produkcji i łatwiej zardzewieje :E

Francuzy to czasem Stan umysłu 

• Haha 2
Opublikowano
W dniu 10.09.2025 o 13:16, lesiu155 napisał(a):

Czy klapy gaszące 48CPD1 i CPD4 można stosować zamiennie? Do mnie idzie niby 1 ale kurde bez przesady, niby skąd cena minimum 1,5x wyższa za regenerację...

Będę robił odmę u siebie - czym wkleić korek najlepiej? Dirko HT, Loctite 598 czy Reinzosil? Może coś innego?

Podbijam raz jeszcze ;)

Opublikowano
4 godziny temu, huudyy napisał(a):

taka kłótnia wczoraj o oznaczenia czy jakość silników, a wiadomo co najlepsze

No ale jaki kod silnika?!

3 godziny temu, trepek napisał(a):

@huudyy

Widać, że AI jeszcze słabo ogarnia generowanie zdjęć :D Wał prostopadły do ułożenia głowicy :E 

Tam jest pszekładnia kontowa

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, marko napisał(a):

No ale jaki kod silnika?!

ja tam na moje BMM nie narzekam, chociaż ludzie trochę marudzili że padaka bo wałki się wycierają i coś. 

2 minuty temu, trepek napisał(a):

Jest tylko jeden prawilny 1.9 TDI i jest nim 1Z potocznie zwany Zetorem.

oho, mamy do czynienia z ekspertem :D