Skocz do zawartości

Migracja PCLab na ITH - Sugestie zmian na forum

Isharoth

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, kamilos69 napisał(a):

Czatbox trzeba wywalić na sam dół forum.

zdecydowanie pozuycja na samej gorze jest lepsza. dlaczego chcialbys by byl na dole? 

Mozliwosc szybkiego popisania z kimś na tematy nie nadające się na tworzenie posta powinna byc na samej gorze

3 minuty temu, Pan Mateoo napisał(a):

dlaczego chcialbys by byl na dole? 

Bo nie interesuje mnie czytanie głupot typu "hey hejka dzien dobry hi hello co wczoraj fajnie było kupa fajna".

Chyba że będzie opcja wyłączenia chatboxa z poziomu konta.

Edytowane przez kamilos69

6 minut temu, kamilos69 napisał(a):

Bo nie interesuje mnie czytanie głupot typu "hey hejka dzien dobry hi hello co wczoraj fajnie było kupa fajna".

Chyba że będzie opcja wyłączenia chatboxa z poziomu konta.

Mozesz pomniejszyc na maksa dlugosc chatboxa image.png.f097c1732c12005b3c00ca1d1964ec96.png

Ale jest to dynamiczny element, ktory po odświeżeniu sie zresetuje.

Ale toggle button dla chatboxa dla userów jest ciekawą sugestią - i lepiej brzmi niz "wywalenie chatboxa na dół"

8 godzin temu, Kelam napisał(a):

Dodam swój kolejny punkt, ale nie wiem czy jest technicznie wykonalny:

Bravo jest imo najlepszą skórką - najłagodniejszą dla oczu przy długim siedzeniu. Poza paskiem czatu. Fajnie, gdyby się zmienić właśnie ten pasek pod coś mniej święcącego po gałach jak agresywnie jasna biel. 

4 godziny temu, ElKojot napisał(a):

Dodałbym, aby na ciemnym motywie (Bravo 6) "dociemnić" nagłówki cytowanych postów w temacie. 

image.thumb.png.f9541b3924a31adc386577327885996b.png

Oraz aby w oknie odpowiedzi cytowany post był cały czas w ramce, a nie tylko podczas najeżdżania na niego kursorem.

Na oba problemy dodajcie sobie do przeglądarki Dark Reader, wszystko wtedy wygląda jak u mnie na screenie. Przydatna rzecz na wiele stron, które mimo ciemnego motywu nie przyciemniają pewnych rzeczy.

https://darkreader.org/

z6aIiYS.png

Edytowane przez skunRace

1 godzinę temu, Pan Mateoo napisał(a):

Mozesz pomniejszyc na maksa dlugosc chatboxa image.png.f097c1732c12005b3c00ca1d1964ec96.png

Ale jest to dynamiczny element, ktory po odświeżeniu sie zresetuje.

Ale toggle button dla chatboxa dla userów jest ciekawą sugestią - i lepiej brzmi niz "wywalenie chatboxa na dół"

To jest właśnie dynamiczny element i nie da się tego na stałe z poziomu przeglądarki pomniejszyć lub usunąć.

Ps. Moim zdaniem właśnie opcja wywalić na dół brzmi lepiej niż trzymać to na górze.

@tomcugFont w Dynamic Theme dałoby się trochę powiększyć/pogrubić? Dosyć mało czytelny na monitorze 98PPI + Firefoxie 115 ESR jest. Bardzo ciężko to się czyta w porównaniu do laba, a ctrl + zamiast pomóc to pogarsza sprawę. :E

Dla porównania:

PCL https://i.imgur.com/uLL1qpW.png

ITH https://i.imgur.com/IcWI2zr.png

Font użyty w "post edytowany xx godzin temu przez yy" w połączeniu z delikatnym powiększeniem go w dziesiątkę sprawdziłby się w użyciu do tekstu postów.

Edytowane przez ElProblemos

1 godzinę temu, ElProblemos napisał(a):

@tomcugFont w Dynamic Theme dałoby się trochę powiększyć/pogrubić? Dosyć mało czytelny na monitorze 98PPI + Firefoxie 115 ESR jest.

Na pewno się da, choć nie wiem, czy będzie to potrzebne, bo możliwe, że ten motyw zniknie. Ludziom bardziej podoba się Bravo 6 jako ciemny.

Nie mam żadnych, ale bardzo podoba mi się opcja cytowania - "rozwiń". Można zacytować długiego posta z pierdyliardem zdjęć, a i tak quote zostanie skrócone do minimum. Brakowało mi czegoś takiego na labie, bo każdy tam wypominał, aby nie cytować całych postów. :E

I i najważniejsze -klasyczny szczerbol (król wszystkich emotek :E ) dodany! :E

Cześć, jest możliwość, żeby linki do youtube nie zajmowały całej szerokości strony? Na pclab był chyba określony maksymalny rozmiar, jaki może zajmować okienko z filmem, więc wideo nie rozjeżdżało tak forum w trybie pełnoekranowym, jak np. 

P.S.

możecie zepsuć wyszukiwarkę? Dziwnie się czuję na forum, gdzie działa funkcja "szukaj" :E

42 minuty temu, tomcug napisał(a):

Masz rację, dodałem zakaz komentowania ceny do regulaminu.

Regulamin powinien być bardziej restrykcyjny, na wypadek większego ruchu w tym dziale, coś na wzór pclabowego. Odświeżenie ogłoszenia raz na 5-10dni, podbicie jednego tematu jeżeli mammy ich kilka raz na 24h. Dozwolone powinny być tylko pytania istotne z punktu widzenia kupującego. Ogłoszenie powinno zawierać kartkę z nickiem co już jest w regulaminie lub zamiennie link do allegro/olx. 
Moderacja powinna usuwać ogłoszenie niezgodne z regulaminem, a nie stawiać w nim autora do pionu, co tylko podbiją wątek w górę. 
Przypiąłbym także regulamin w tamtym dziale.

Edytowane przez Mgk123
  • Haha 1
  • Upvote 3

57 minut temu, tomcug napisał(a):

Masz rację, dodałem zakaz komentowania ceny do regulaminu.

Szacunek dla Ciebie. Widać ,że moderatorzy i administracja tutaj to inteligentni ludzie. :piwko:

I plus dla @Mgk123, właśnie brakuje przypiętego regulaminu w tym dziale bo sam go szukałem i nie znalazłem. 

Edytowane przez Iri

4 godziny temu, Voodoo2 napisał(a):

jednym odpowiada, drugim nie - to, że Tobie NIE, nie oznacza że TRZEBA

Serce me się niezmiernie raduje że to rozumiesz :przytula:

Ps. Sprawdzam czy scalowanie wiadomości działa. OK działa.

Jak dodać podwójny cyctat? Zacytowałem kolegę Voodoo2 i wychodzi wiadomość całkowicie wyrwana z kontekstu  i nie wiadomo ocb.

Edytowane przez kamilos69

Bez względu na to, który z motywów nie wybiorę, to odnoszę wrażenie, że zbyt delikatnie odcina się strefa "cytowanego" od strefy postu.
Chyba (?) jest za maleńka różnica w deseniach tych pól. Jak to u Was?
Ja chwilami nie widzę, gdzie kończy się cytat, a gdzie już rozpoczyna odpowiedź. 

45 minut temu, kamilos69 napisał(a):

Serce me się niezmiernie raduje że to rozumiesz :przytula:

Ps. Sprawdzam czy scalowanie wiadomości działa. OK działa.

Jak dodać podwójny cyctat? Zacytowałem kolegę Voodoo2 i wychodzi wiadomość całkowicie wyrwana z kontekstu  i nie wiadomo ocb.

Nie znalazłem możliwości dodawania wielokrotnych cytatów. Miałem to dzisiaj sam zgłosić. 

Fajnie by było jak by można dodać sobie czyjeś posty do zakładek na forum wiem że moge to zrobić w samej przeglądarce ale wolałbym mieć to w zakładkach.

i wtedy miał bym ważne posty do który czasem wracam z jakimś FAQ albo poradami wtedy nie musiałbym szukać tego za każdym razem