Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli jest to możliwe technicznie, to fajnie by w nowym czacie dało się ustawić opcję jak ze starego - czyli załadowanie starszych wpisów bez włażenia do archiwum :P.

e: dobra widzę - trzeba rozszerzyć okno czatu i wtedy można załadować ;D.

Opublikowano

Mniej działów - to podstawa.

Fora powoli umierają (nie wiedzieć czemu), ale przebijanie się przez setki działów jest męczące i zniechęcające (już na PClabie było tego z 5 razy za dużo). Niczym Musk trzeba ciąć, on chyba 90% załogi z twittera. Działów powinno być tyle by średniak między casualem, a normalnym userem przeglądał z 50% (a nie jak teraz pewnie 5%).

W dniu 2.11.2024 o 22:56, VSS napisał(a):

ja bym jeszcze bardziej odchudził i podzielił na :

-Laptopy

--dwa subfora

Zgadza się, teraz trzeba klikać 2 razy by tam wejść. Co prawda mnie laptopy nie obchodzą, no ale to pewnie 80-90% komputerów, co prawda wśród casuali, ale pewnie i na pcl / ith więcej ma laptopy niż normalne komputery. Nośniki danych to już przegięcie, aż 4 działy, a aktywność minimalna, w tym w głównym. Internet to aż 3 działy i zerowa aktywność. Mało kto ma ochotę na 1000 klików dziennie by przejrzeć puste działy.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@tomcug Troszkę mi jednak nie pasuje ten bordowy. Pobawiłem się trochę kolorami i w Bravo udało mi się utworzyć coś takiego.

035644-BD-1008-4-D58-99-E4-C165-ADC9-DE29-B0-B7-A62-E7-CA-455-A-A7-B7-0-F7-D40-C

Kolor paska: #bb393e

Kolor tła: #292929 - wersja z jaśniejszym tłem / #1b1b1b - wersja z ciemniejszym tłem
Kolor czcionki: #ffffff (albo po prostu skorzystać z domyślnej, light)

Tak samo z różnego rodzaju ramkami np. od cytatów.

F7-B62150-4-C3-B-4-C6-C-A5-FB-8-BCCF6-B6

tło ramki: #1a1a1a

czcionka: domyślna czcionka dla tekstu lub #ffffff

Mam trochę problem z tym paskiem nad chatboxem. Szary to będzie zdecydowanie za mało, jeśli chcemy go jakoś wyróżniać. Natomiast w ciemnym trybie nie chcę też wymyślać nic co raziłoby w oczy, tym bardziej że na chatboxie można przesiadywać godzinami. :E 

Edytowane przez Isharoth
  • Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano

Ten pasek postępu to jakaś bzdura, wywalić  ;)

Ustawiacie tylko ciemny motyw a zobaczcie jak ta BELKA fatalnie wygląda na jasnym motywie.

3 godziny temu, sino napisał(a):

Zgadza się, teraz trzeba klikać 2 razy by tam wejść. Co prawda mnie laptopy nie obchodzą, no ale to pewnie 80-90% komputerów, co prawda wśród casuali, ale pewnie i na pcl / ith więcej ma laptopy niż normalne komputery. Nośniki danych to już przegięcie, aż 4 działy, a aktywność minimalna, w tym w głównym. Internet to aż 3 działy i zerowa aktywność. Mało kto ma ochotę na 1000 klików dziennie by przejrzeć puste działy.

+1

Opublikowano
Godzinę temu, Wu70 napisał(a):

Ten pasek postępu to jakaś bzdura, wywalić  ;)

Też nie wiem, czemu tak. Wygląda, jak jakieś osiągnięcia w grze. Używam jasny motyw i to się rzuca w oczy.

Opublikowano
5 godzin temu, sino napisał(a):

Fora powoli umierają (nie wiedzieć czemu), ale przebijanie się przez setki działów jest męczące i zniechęcające (już na PClabie było tego z 5 razy za dużo). Niczym Musk trzeba ciąć, on chyba 90% załogi z twittera. Działów powinno być tyle by średniak między casualem, a normalnym userem przeglądał z 50% (a nie jak teraz pewnie 5%).

Ja fora przeglądam tylko przez "nieprzeczytane wiadomości" więc ilość działów widzę tylko jak zakładam temat.

Opublikowano (edytowane)

Ojejku, to zróbcie to jakoś modyfikowalne dla użytkowników. Jeden sobie zostawi bordowy, drugi niebieski, trzeci strzeli różowy itd.

Dla mnie osobiście te rangi są zbędne. Chyba, że przeniesiecie liczbę postów każdemu z PCL. To wtedy poproszę 7656 + to co tutaj na ITH :cool: Także ta ranga jest obecnie... wiecie ile warta :E

Edytowane przez Pawelek6
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Pawelek6 napisał(a):

Dla mnie osobiście te rangi są zbędne. Chyba, że przeniesiecie liczbę postów każdemu z PCL. To wtedy poproszę 7656 + to co tutaj na ITH :cool: Także ta ranga jest obecnie... wiecie ile warta :E

Czas brać się do roboty od nowa. ;)   Wideło

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, sino napisał(a):

Mniej działów - to podstawa.

Coś w tym jest.
Na przekombinowanej strukturze wyłożyło się forum PurePC, bo oni do niedawna trzymali na głównej forum nawet tak przedpotopowe kwiatki jak socket 462 czy socket 370.
Przez co mało kto z niego korzystał, i większość interakcji z użytkownikami odbywała się tam w sekcji komentarzy pod artykułami.
Dzisiaj wchodzę i widzę że w końcu (po tylu latach) zaczęli robić porządek, jak im migracja z PCLaba uciekła przed nosem na ITHardware.

Oczywiście działów nie można ciąć i łączyć jak leci, bo istnieją pewne naturalne ograniczenia, ale generalnie im mniej, tym lepiej.
Przykładowo dział Administracji raczej spokojnie "przeżyłby" redukcję z trzech działów na głównej do jednego z podtematami.

Ze swojej strony chętnie bym zobaczył możliwość komentowania artykułów na głównej z poziomu konta na forum, bez konieczności tworzenia niepotrzebnych dodatkowych profili.

Druga sprawa: na większości forów kliknięcie banera portalu na samej górze powoduje przekierowanie na główną stronę portalu i jest to dość naturalne.
Natomiast tutaj kliknięcie na baner ITHardware powoduje przekierowanie na stronę główną forum.
Nie jest to jakiś wielki problem, bo poniżej widnieje link "ITHardware Portal", ale myślę że większość jest jednak przyzwyczajona do pierwszego rozwiązania (kliknięcie w baner = przekierowanie na stronę główną portalu).

Obie ww. propozycje mogłyby się przyczynić do większej ilości komentarzy pod artykułami na głównej.

Edytowane przez Paw79
Opublikowano (edytowane)

Zauważyłem kolejnego babola. Przy wysyłaniu wiadomości prywatnej do różnych osób przekroczyłem limit wysłanych wiadomości... aż jedna na minutę. Limit się zwiększa wraz z rangą czy faktycznie babol który warto wyeliminować? Dostałem oferty odnośnie założonego tematu w dziale kupię na które chcę komfortowo odpowiedzieć. Rozumiem limit dziesięciu wiadomości ale jedną? Panowie nie żartujmy z takich poważnych rzeczy. :D

ithwiadco1min.png.430dff1bf7fa36bf31d383ad1da59085.png

Edytowane przez Iri
Opublikowano (edytowane)

Super, że udało się zwiększyć limit wiadomości. Jestem wdzięczny, pozostali użytkownicy zapewne też. ;) 

Jeszcze jedna prośba odnośnie działu giełda/sprzedam. Super by było jakby został podpięty temat z opiniami sprzedający/kupujący z możliwością oznaczenia albo i nawet koniecznością oznaczenia tak żeby było łatwo znaleźć pozytywną, neutralną czy też negatywną opinię i wyeliminować tych którzy mieli zamiar oszukać. Jakby dało się coś takiego wprowadzić ,a i jeszcze to ulepszyć albo nawet dodać do profilu użytkownika zakładkę oceny z działu giełda to byłoby to bardzo łatwe do zweryfikowania przy transakcji poza allegro i olx z przesyłką. Na forum.pclab był taki dział i dodawaliśmy sobie opinie za transakcje tylko według mnie trochę to kulało bo przy na przykład 20-30 stronach opinii wyszukanie tej jednej konkretnego użytkownika jeśli ten zrobił jedną lub dwie transakcje było monotonne.

Aktualnie już dobiłem tutaj prawie dwie udane transakcje z pominięciem allegro, olx i innych zabezpieczeń ale może to być do czasu. Pomysł podsunąłem, a dalej myślcie co by można było zrobić. Dzięki

Edytowane przez Iri
Opublikowano

@Iripopieram, tylko musi być to lepiej zrobione niż na labie. Temat miał od cholery postów, ale znaleźć jakieś opinie było ciężko, a kto by miał czas wertować kilkanaście czy kilkadziesiąt stron 

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 2.11.2024 o 22:24, kanon7 napisał(a):

Proponowane:

Podfora: 

- Laptopy, netbooki i ultrabooki 

- Steam Deck, Legion GO, ROG Ally itp.

- Tablety, ebooki i chromebooki 

(——brak_zakladania_tematow_ponizej____)

W dniu 2.11.2024 o 22:56, VSS napisał(a):

ja bym jeszcze bardziej odchudził i podzielił na :

-Laptopy

--dwa subfora

wtedy główny dział Laptopy czyli wszystko co ma baterie i subfora dla specyficznych sprzetow

Ogarnięte, poprzez połączenie tych dwóch pomysłów, czyli główny dział dla wszystkiego typu "laptopy, ultrabooki, itp." oraz dwa poddziały dla bardziej specyficznych sprzętów.

• Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano

@Keel Za każdym razem darowałem sobie szukanie opinii bo za dużo tego było ,a transakcje dobijałem tylko z tymi zaufanymi którzy udzielali się na bieżąco bo czasem ciężko zaufać jeśli kwota ma być wyższa, a tak kto wie? Może dział sprzedam jeszcze lepiej rozkwitnie.