Zdzichon 69 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Czy etap w dżungli po Szanghaju jest totalnie niegrywalny z Path Tracingiem czy tylko u mnie tak to wygląda? Nie chodzi mi o szybkość działania, choć to też siada. Przy pływaniu ta łódką na ekranie jest totalna kaszana, ciągły pop-in roślinności i zmiany oświetlenia, kasza na ekranie. Wygląda to fatalnie.
JeRRyF3D 1 727 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Kaszana może nie, ale pop-iny faktycznie były.
lukadd 2 915 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Pop in największe tam, zabrakło im czasu na dopracowanie, gra musiała działać również na słabych konsolkach to poszli na łatwiznę po prostu
eciepecie 92 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego (edytowane) Panowie mam problem, Po instalacji gry Indiana Jones załączam i mam takie coś.. Następnie gra się włącza , pokazuje te firmy które zrobiły grę..czarny obraz i kolejne powiadomienie.. I pograne..W podglądzie zdarzeń mam coś takiego.. Mam najnowsze sterowniki od Amd..próbowałem od nowa zainstalowac grę i zweryfikowałem spójność plików ale nie pomogło.. Edytowane 6 Lutego przez eciepecie
eciepecie 92 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego w tej grze jest frame generation? nie mogę znaleźć u siebie w zaawansowanych ustawieniach wideo
eciepecie 92 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego nie mam w zaawansowanych ustawieniach wideo, bo widziałem że tam jest na filmach z you tube
eciepecie 92 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Początek gry, dochodzę do Watykanu. Piękna gra jak na razie, czuję że będę bawił się świetnie
ODIN85 3 503 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 10 godzin temu, eciepecie napisał(a): nie mam w zaawansowanych ustawieniach wideo, bo widziałem że tam jest na filmach z you tube A w Windowsie masz wł odpowiedzialną za to opcję?
eciepecie 92 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 2 minuty temu, ODIN85 napisał(a): A w Windowsie masz wł odpowiedzialną za to opcję? Chodzi Ci o przyspieszanie sprzętowe? Pewnie włączone, sprawdzę jak będę przy kompie..
eciepecie 92 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a): włączone miałem , dziwne że nie mam..
Vulc 2 191 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Masz Radeona? Jeśli nic się nie zmieniło, Frame Gen jest tylko dla kart Nvidii. Gra na premierę nie miała nawet implementacji FSR. 1
eciepecie 92 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 16 minut temu, Vulc napisał(a): Masz Radeona? Jeśli nic się nie zmieniło, Frame Gen jest tylko dla kart Nvidii. Gra na premierę nie miała nawet implementacji FSR. tak radeona, a ok dzięki.
RTX4090 358 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego gra robiona pod Nvidie ( PT + DLSS 3.5). Za kilka dni ma być patch dodający DLSS 4.0 z MFG + RTX Hair
Godlike 880 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Dzisiaj na chwilę odpaliłem z PT prawie na maks + DLSS Q + FG i miałem 45-50FPS w 3440x1440 w tej dżungli na początku, gram na 5080 i sie zastanawiam czy to trochę nie za mało? @Isharoth ty na swojej superce ile fps masz?
tgolik 548 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) Użyj DLSS balans lub wydajność (siła DLSS4). Może nie dostrzeżesz znaczących różnic a wydajność powinna znacząco wzrosnąć. Edytowane 9 Lutego przez tgolik
ODIN85 3 503 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 4 godziny temu, Godlike napisał(a): Dzisiaj na chwilę odpaliłem z PT prawie na maks + DLSS Q + FG i miałem 45-50FPS w 3440x1440 w tej dżungli na początku, gram na 5080 i sie zastanawiam czy to trochę nie za mało? @Isharoth ty na swojej superce ile fps masz? Bufor tekstur daj niżej.
Godlike 880 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Dzieki, pokombinowałem i jest znacznie lepiej, a jak wymusić w tej grze MFG? Ktoś sie orientuje? Bo mam tą opcje w Nvidia App nie aktywną a ciekaw jestem działania.
JohnyWol 81 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Najlepiej poczekać na łatkę do gry która wprowadzi nowe DLSS i MFG. Mają być jeszcze poprawione włosy i Ray Reconstruction, ale nie wiem czy wszystko będzie razem czy to podziela na kilka update. W lutym podobno ma być ten update
Godlike 880 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego No tez czytałem ze w lutym ale zanim wydadzą to pewnie przejde grę, narazie mam okolo 100 fps z dlss q i fg, PT prawie na maks ustawione, bufor tekstur na ultra. Czasem jakieś artefakty w okolicach paska wytrzymałości mam ale nie na każdej mapie i nie zwracam na to większej uwagi póki co. Mialem z FG to samo o czym pisała @Isharothczuli te czarne paski po bokach ale pomogl ten sam sposób, czyli zmiana kadrowania obrazu.
JohnyWol 81 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Ja sobie zrobiłem przerwę, choć nie było łatwo i ciągle kusiło aby wrócić. Na szczęście mam jeszcze pewne zaległości do nadrobienia więc przynajmniej wtedy trochę mniej korci do powrotu do Indiego Ale tylko trochę.
STALKER 75 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Ukończyłem tego gniota i zapominam o nim amen. 1 2
Rekomendowane odpowiedzi