Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tym DLSS 5 za każdym razem twarz wyglada inaczej, w jednej scenie jest starszy w innej młodszy itp - słabe to już wolę oryginał chociaż się to nie zmienia, ciekawe czy ktoś na to zwraca uwagę, na tym filmie doskonale to widać.

Opublikowano
6 minut temu, bbandi napisał(a):

Z tym DLSS 5 za każdym razem twarz wyglada inaczej, w jednej scenie jest starszy w innej młodszy itp - słabe to już wolę oryginał chociaż się to nie zmienia, ciekawe czy ktoś na to zwraca uwagę, na tym filmie doskonale to widać.

w tym filmie zastosowano bardzo agresywne DLLS5. Roządnie zastosowany tylko delikatnie ulepsza oświetlenie nie zmieniając wyglądu postaci.

• Like 1
Opublikowano

Pewnie dlatego oficjanie to bedzie w takiej NBA tam mają kontorlę nad tym, scena jest właściwie cały czas taka sama - hala sportowa, w grach gdzie oświetlenie jest bardzo zróżnicowane jak i sceneria to pewnie za szybko oficjanie nie wejdzie.

Opublikowano
3 godziny temu, wallec napisał(a):

Ani razu mi się gra nie zawiesiła/zbugowała a nurkowałem już w studni, znalazłem podpalacza, który kowalowi spalił kuźnie, odnalazłem brata co odpoczywał z żołnierzem w izbie i pokonałem ducha na cmentarzu.

Pomogłeś babie z patelnią? :E

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, MaxaM napisał(a):

Dodatkowo ten mod.

Powinni zakazać wydawania gier nie posiadających podglądu zmiany ustawień :Crash:

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/13169?tab=description

i jeszcze to żeby całe menu działało https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/13284?tab=description

Dałem wszystko co się dało na max poza opcjami eksperymentalnymi gdzie pokazuje "heavy" (jak dałem PT grass crashuje gre xD )

15 fps z DLAA :E :E ale gierka wygląda jak żyleta do kwadratu, takie ustawienia może pod rtx 10090 :wariat:

Edytowane przez Mistrz zakonu Paladynów
Opublikowano
14 minut temu, STALKER napisał(a):

Warto odwiedzać te pytajniki? Jest tam coś ciekawego typu broń? Bo obecnie wyłaczyłem je.

Nie wiem czy w Remasterze coś w nich nie zmienili, dlatego wolę je odhaczyć.

6 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/8628 Jak na razie działa ok , jedyny LM obecnie który się zbytnio nie gryzie z remasterem i jest pod dx 12

Nigdy bym tego nie zainstalował, bo to przeczy logice, aby tak bliskie obiekty były rozmazane. Ode mnie widać czasem Tatry, do których mam 180km i to jest rozmazany horyzont, a nie obiekt kilometr dalej.

Opublikowano

RHI instaluje tylko dll pod ReShade plus kilka shaderów do HDR. Jednym ze sposobów na rozwiązanie tego problemu jest ręczne odpalenie instalki ReShade i tam możesz wskazać plik presetu, program instalacyjny go odczyta i ściągnie wszystkie efekty, które są przez ten preset używane. Może coś takiego można zrobić też w RHI, ale nie używam, więc nie wiem.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, samsung70 napisał(a):

wyłączyłem HDR i bawię się w Reshade.ini np taki jak poniżej, ale kiedy go aktywuję to pojawia się monit, że profil wykorzystuhe nieznane efekty... podpowie ktoś o co kaman... Reshade mam przez RHI... 

@JeRRyF3Dtyś chyba spec, 

Niekwestionowanym królem Laba w ReShade jest @Ryszawy.  ;)
Ja tylko nędzny padawan. ;) 

Dowód rzeczowy + opisy - link YT.  Mój W3 7 lat temu - jeszcze przed erą NG. ;)

Ale jak mówi mistrz. RHI instaluje tylko "główny silnik" ReShade na potrzeby podpięcia samego DLSS5.
Musiałbyś chyba "doinstalować" pełne ReShade wraz z shaderami. Najlepiej czystym - ale pełnym - ReShade przez naprawa.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Niekwestionowanym Królem Laba w ReShade jest @Ryszawy. Ja tylko nędzny padawan. ;) 

Dowód rzeczowy + opisy :) - link YT.  Mój W3 7 lat temu - jeszcze przed NG. ;)

Ale jak mówi mistrz. RHI instaluje tylko "główny silnik" ReShade na potrzeby podpięcia samego DLSS5.
Musiałbyś chyba "doinstalować" pełne ReShade wraz z shaderami. Najlepiej czystym - ale pełnym - ReShade przez naprawa.

RHI wymiata! można wrzucić plik .ini do aplikacji i ona pobiera wszystkie potrzbne shadery i addony, miazga!

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, skunRace napisał(a):

Akurat na 5090 to bym się obawiał, 91.7 stopnia na wtyczce, cały czas na limicie mocy ze skokami do 658W :Crash: Chyba, żeby dla świętego spokoju power limit obniżyć na 75% :E

https://ithardware.pl/aktualnosci/rtx_5090_dlss_5_wtyczka_91_stopni-54362.html

Taka moja kolejna obserwacja, że właśnie do neural renderingu to 5090 i 32 gigabajty pamięci wskazane, bo 4K, kiedy przełączam NR, włączam i wyłączam, to momentami zapycha mi RAM i FPS spada do 20. Także lipa jest.