Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W żadnego GoWa nie grałem, jarałem się kiedyś jak widziałem jakieś gameplaye... jeszcze bardziej jarałem się jak miał wychodzić na PC, ale jak już wyszedł to jakieś takie mehh mnie ogarnęło(nie wiem czy to napływem wikingów w serialu i po Valhalii), podobnie z TLoU... jedynie co ograłem z tych exów sony to był Uncharted i chciałbym więcej, i marzy mi się tak BB lub DS :) jak już kiedyś byłem wybredny co do gier, tak teraz jestem jeszcze bardziej :) 

Opublikowano (edytowane)

Pierwszą część rebootu bardzo mocno wymęczyłem. Od dwójki odbiłem właśnie praktycznie na samym początku, bo wyglądało mi na to samo, a to: 

8 godzin temu, misieq napisał(a):

Rozgrywka, dubbing, muzyka, grafika, cutscenki na silniku gry bez cięć. Tu wszystko jest na swoim miejscu.

Już nie robiło na mnie wrażenia, choć w jedynce byłem zachwycony. 

Edytowane przez J4Z66
Opublikowano
W dniu 2.02.2025 o 21:01, slafec napisał(a):

Ninja Gaiden 2: Black, zbliżam się do końca. Gdybym kupił w pełnej cenie to pewnie byłbym rozczarowany (okropna praca kamery, elementy platformowe powinny zostać wyrzucone bądź przeprojektowane), ale w ramach GP to nawet spoko niespodzianka i rozgrzewka przed (mam nadzieję) wysoce dopracowaną nową częścią serii od PlatinumGames.

Marudzisz. :P 

Elementów platformowych nie ma wcale tak dużo, a te, są proste. Tylko raz zdarzyło mi się źle doskoczyć.

Jeśli chodzi o kamerę, to rzeczywiście mogłaby być lepiej wykonana, ale po dostosowaniu ustawień działa znacznie lepiej. Ja wyłączyłem asystę podczas walki i zwiększyłem czułość widoku na 7.

Anyway... ja właśnie ukończyłem. 

Bawiłem się świetnie! Gra utrzymana w starym stylu - leje się krew, jest gore, są piękne panie, mnóstwo broni do wyboru i nieustanna akcja.:D Grało mi się nawet lepiej niż w Bayonettę 2.

Bardzo ładne odświeżenie, choć szkoda, że remake skupił się głównie na zmianach graficznych. Gra mogłaby być bardziej dostosowana do dzisiejszych standardów - chętnie zobaczyłbym np. możliwość zmiany broni w locie czy opcję odskoku.

Jeszcze z minusów to bardzo duży recycling przeciwników, w tym bossów. 

Polecam także wyłączyć wszystkie filtry: ziarno, aberrację i motion blur. Obraz od razu lepiej wygląda. 

Opublikowano
1 godzinę temu, slafec napisał(a):

Trochę tak, bo ogólnie gra mi się podobała i z chęcią zagrałbym jeszcze w odświeżone Ninja Gaiden Sigma i Razor's Edge.

Rozdział 7 mnie strasznie zniechęcił tj. tam gdzie trzeba było skakać po kolumnach, a z każdej strony atakowały rybki :D 

I to jest najtrudniejszy etap z wszystkich tych "platform". Z tego właśnie spadłem raz. Te piranie najbardziej irytujące. :E 

Opublikowano (edytowane)

Nie mam pojęcia gdzie kupiłem i kiedy ale mam na EA App gierkę F1 22. Porównałem do 24 (5h testu na EA App za free) i 24 nawet kijem nie dotknę taki regres.
Genialnie się w to gra na padzie i wygląda jak dla mnie OBŁĘDNIE :) Polecam jak ktoś zdobędzie tanio kluczyk :) 

F1_22_photo_superres_20250205_163013.jpg

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano

W zeszłym tygodniu przeszedłem CP2077 ;) Gra kupiona na premierę, trzy podejścia wcześniej i za każdym razem się odbijałem, i po około dwóch godzinach leciała z dysku. Nie podobał mi się ten klimat. Tym razem grę pobrałem w sumie z ciekawości DLSS4 i ......... zassała mnie kompletnie ! Pierwsza sesja...16godz., druga 14, i niestety trzecia ostatnia, coś koło 5-ciu. Piszę "niestety", bo gra super i szkoda że się tak szybko skończyła :( Dziś zacząłem dodatek, więc jeszcze chwilę w tym cyberpunkowym świecie pobędę :)

• Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, maras2574 napisał(a):

Tym razem grę pobrałem w sumie z ciekawości DLSS4 i ......... zassała mnie kompletnie !

Jak to dobrze, ze NVIDIA pomogła Ci wkręcić się w klimat i wypuścili DLSS 4 - pewnie bez tego byś nie zagrał. :E 

• Haha 3
Opublikowano

Dodatki do Metro Exodus skończone. Mogliby ogłosić oficjalnie następną część. Kawał dobrego, singlowego szpila. 

Co teraz? Deathloop.

KC:D2 niech se jeszcze w spokoju połatają.

Opublikowano

IMO Deathloop to fantastyczna gra. Oprawa artystyczna, muzyka oraz rozgrywka są na najwyższym poziomie. Podobnie jak w Dishonored, oferuje wiele różnych dróg do wyboru i sposobów rozwiązywania problemów. Gameplay loop przypadł mi do gustu, ale lubię rogalikopodobne gry. 

Opublikowano

Najbardziej cieszy mnie rezygnacja ze znanego z Dishonored systemu moralności, więc wreszcie będzie można korzystać z pełnego pakietu mocy i uzbrojenia, bez obawy o zobaczenie złego zakończenia.

Opublikowano
1 godzinę temu, Jaycob napisał(a):

IMO Deathloop to fantastyczna gra. Oprawa artystyczna, muzyka oraz rozgrywka są na najwyższym poziomie. Podobnie jak w Dishonored, oferuje wiele różnych dróg do wyboru i sposobów rozwiązywania problemów. Gameplay loop przypadł mi do gustu, ale lubię rogalikopodobne gry. 

Jak się rogali nienawidzi też idzie się dobrze bawić. Fajny świat i dobrze napisane postacie. Misje można w różny sposób robić.

Opublikowano

Ogrywam KCD 1 z epica, aby przekonać się czy chcę kupić nowiutką dwójkę. 
Myślałem że będzie mi się dłużyć ten symulator od wieśniaka po szlachcica, ale jest w tym tyle "życia", że jednak zostanę na dłużej, szczególnie po tej sytuacji...
Sprawdziłem sobie pierwszy obóz bandytów, ale po ukatrupienia najsłabszego strażnika stwierdziłem że to za dużo na mój poziom..., ale zauważyłem konia. Przewinąłem czas do nocy i ukradłem go z drugiej strony obozu... Dzięki temu wybrałem się w dalsza podróż, aby dokończyć misję, ale jadąc ścieżka napadli mnie jacyś bandyci z kijami, używając psa do spłoszenia konia...
Niewiarogodne jakim kiczem mechanicznym jest Cyberpunk w porównaniu z tym. Na dodatek ten piękny system podnoszenia poziomu.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

Ogrywam KCD 1 z epica, aby przekonać się czy chcę kupić nowiutką dwójkę. 
Myślałem że będzie mi się dłużyć ten symulator od wieśniaka po szlachcica, ale jest w tym tyle "życia", że jednak zostanę na dłużej, szczególnie po tej sytuacji...
Sprawdziłem sobie pierwszy obóz bandytów, ale po ukatrupienia najsłabszego strażnika stwierdziłem że to za dużo na mój poziom..., ale zauważyłem konia. Przewinąłem czas do nocy i ukradłem go z drugiej strony obozu... Dzięki temu wybrałem się w dalsza podróż, aby dokończyć misję, ale jadąc ścieżka napadli mnie jacyś bandyci z kijami, używając psa do spłoszenia konia...
Niewiarogodne jakim kiczem mechanicznym jest Cyberpunk w porównaniu z tym. Na dodatek ten piękny system podnoszenia poziomu.

Ciekawi mnie system walki w 2jce, na filmikach pokazywali dużo "skrytobójstw" chyba  w 1 tego nie było albo tego nie ogarnąłem. Mnie KCD 1 wciągnęła za swojski klimat, ale nie utrzymała mnie za długo. Wciągnąłem się w otwarty świat chodziłem własnymi ścieżkami dostałem kilka razy w zęby i zapomniałem o tej grze. System walki który jest jak najbardziej plusem dla mnie okazał się frustrujący. W każdym razie czekam aż mnie natchnie do powrotu. 

Opublikowano

Po ograniu Star Wars: Outlaws, postanowiłem sięgnąć po kolejną pozycję z kupki w wstydu, czyli Horizon Forbidden West (PC). Gra już na tyle połatana, że żadnych problemów przez kilka godzin zabawy.
Miałem ogrywać Kingdom Come Deliverance 2, ale jeszcze poczekam na większe poprawki, bo na pewno jest co łatać :)

• Sad 1
Opublikowano
12 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Jak to dobrze, ze NVIDIA pomogła Ci wkręcić się w klimat i wypuścili DLSS 4 - pewnie bez tego byś nie zagrał. :E 

Jasne że nie ! Dziękuję ci panie kurteczka :E

• Haha 1