Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja po re3 byłem zadowolony a teraz skończyłem re4 i to była petarda🙆 którą teraz część warto ograć z Leonem? Taka 5 czy 6 część z tego co widziałem na szybko na yt to raczej słabizna. Na pc mam jeszcze biohazard, village już ograne ogólnie jako pierwsze na próbę🤭😂 i najnowsze część tez na pc 

Opublikowano

Aktualnie mam tylko to : Age Of Empires IV , NFS PayBack , NFS: Heat , RE3 Remake , Euro Truck Simulator 2 , Factorio , Saints Row 20022 , Saints Row 3 , najwięcej czasu i tak spędzam w Factorio :) 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.04.2026 o 16:46, skunRace napisał(a):

Chyba w końcu przyszedł czas na te najlepsze perełki z kupy wstydu i zacząłem Baldurs Gate 3. Mam tylko obawy, czy 3 akt mnie nie wymęczy i po początkowym zachwycie później będę tylko patrzył żeby skoczyć. Miałem podobnie pod koniec Pillars of Eternity i Divinity Original Sin 2. Przez mój styl gry RPGach, czyli robienie dosłownie wszystkich questów, zaglądanie dosłownie wszędzie i czytanie wszystkiego jest taka obawa, bo pewnie mi zejdzie ponad 200 godzin z grą. Na razie jest cudnie, tylko zrobiłem dopiero Gaj Druidów i pękło 30 godzin :E

Wylizałem każdą ścianę w Baldurze, nie zostało mi nawet jedno zadanie czy mała lokacja do odkrycia. Trzeci akt wcale nie wymęczył, dla mnie to był ciągle ten sam top poziom. Pierwszy raz grałem w tego typu twór, D&D z walką turową i czekam z wywalonym jęzorem na Larianowe Divinity 👀 licznik się zamknął na 130h, doskonała gra.

Edytowane przez TmK
  • Upvote 3
Opublikowano
21 godzin temu, TmK napisał(a):

Wylizałem każdą ścianę w Baldurze, nie zostało mi nawet jedno zadanie czy mała lokacja do odkrycia. Trzeci akt wcale nie wymęczył, dla mnie to był ciągle ten sam top poziom. Pierwszy raz grałem w tego typu twór, D&D z walką turową i czekam z wywalonym jęzorem na Larianowe Divinity 👀 licznik się zamknął na 130h, doskonała gra.

Dobrze wiedzieć, bo właśnie się obawiałem tego trzeciego aktu i tego, że chyba cała gra się dzieje w mieście. Też tak gram w dobre RPGi, sam jestem ciekaw ile godzin u mnie pęknie.

Godzinę temu, Pentium D napisał(a):

Wykres płaski jak Ziemia

image.thumb.png.a33f6d946872394e175ede6bbe68aa2a.png

Wrociłem do gry po kilku miesiącach przerwy i na dzień dobry dali 50 dni konta premium i inne bony premium :lol2:

Jakoś późną jesienią, czy na święta się dopiero obłowiłem. Trzy premki 10 tieru wpadły, bo jakieś kupony po 90% zniżki na okręty za węgiel, czy stal, już nie pamiętam dostałem. Wziąłem francuską Bourgogne, włoską Napoli i amerykańskiego Salema, wszystkie bardzo fajne. Do tego golda kilkanaście tysięcy za codzienne logowanie i jakaś premka 8 tieru. Plus 50% zniżki na rok konta premium to za tego golda kupiłem i jeszcze prawie 12K zostało, choć gram tylko od czasu do czasu ze znajomymi :E Szkoda, że w World of Tanks takich prezentów nie ma.

M2fW18H.jpeg

Opublikowano

W trzecim większość jest w mieście, to akurat fakt, ale i tak grało się dobrze. Jak do wakacji ogarnę nieco zaległości z kupki wstydu to myślę czy nie zrobić drugiego podejścia, tym razem grając totalnym szajbusem na Dark Urge :E

Opublikowano

Pewnie kiedyś też sprawdzę, ale z perełek na kupie wstydu jak skończę Baldura to chyba planuje w końcu Kindgome Come Deliverence 1 i 2. W jedynce mam tylko liźnięte z 15 godzin po premierze i stwierdziłem, że zagram jak połatają i tak zeszło :E

Opublikowano (edytowane)

@skunRace Właśnie zagrałem sobie jedną i dwa kolejne komunikaty i kolejne 42 dni premium i inne rzeczy. Łacznie 92 dni premki za darmo. 7 dni z superkontenera a z tego co widać wpadł jakiś kontener na okręt X poziomu i kilka kolejnych superkontenerów :lol2:

image.png.04bacc822fc3f39a8a5d235842f33071.png

image.png.8528cd6605d57202c377b9278e3a3ee3.png

Ciekawe czy jeszcze dadzą coś na 8, 7, 6 lat i tak dalej :E 

Wypadła Moskwa a z SKów 2k golda i 15k węgla. 

Edytowane przez Pentium D
  • Like 1
Opublikowano

Crysis: Warhead drugie podejście po latach zapomniałem jaki ten dodatek jest dobry i w sumie gniecie podstawkę ;)

Aż dziw, że nie zrobili remastera tej gry nie tylko zasługuje na to, ale i tez wymaga poprawek od strony wydajności i kompatybilności.

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Pentium D napisał(a):

@skunRace Właśnie zagrałem sobie jedną i dwa kolejne komunikaty i kolejne 42 dni premium i inne rzeczy. Łacznie 92 dni premki za darmo. 7 dni z superkontenera a z tego co widać wpadł jakiś kontener na okręt X poziomu i kilka kolejnych superkontenerów :lol2:

image.png.04bacc822fc3f39a8a5d235842f33071.png

image.png.8528cd6605d57202c377b9278e3a3ee3.png

Ciekawe czy jeszcze dadzą coś na 8, 7, 6 lat i tak dalej :E 

Wypadła Moskwa a z SKów 2k golda i 15k węgla. 

W tamtym roku tak miało być, ale w końcu chyba dawali tylko za ten ostateczny wiek. U mnie łącznie 13 lat stuknie w tym roku, bo mi znajomy jeszcze załatwił zaproszenie do alfa testów. Nawet mi specjalną flagę na okręty i naszywkę dali :E

yDAe6gv.jpeg

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 29.04.2026 o 07:17, Pentium D napisał(a):

To jest przykre, że po tylu latach ta gra nadal chodzi jak chodzi i tylko kasę za dodatki by chcieli.

image.thumb.png.05cc7a16a62a2437029fabb989ee108b.png

image.thumb.png.a27684c779b810b74e154e5493aa9085.png

Co też widzą moje piękne oczy???

Omsi 2 ? :)

Moja ulubiona gra. Nie jest wspierana od wielu lat. Ale przy odpowiednim ustawieniu można zrobić te stabilne (w miarę jak na Omsi) 50-60fps. Ja dodatkowo jeszcze używam reshade.

Tu założyłem cały temat odnośnie Omsi 2:

https://forum.ithardware.pl/topic/12332-omsi-2-symulator-autobusów/

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@skunRace ja swoje pierwsze konto z CBT z Arkansas Beta sprzedałem. Trochę szkoda mi tego okrętu bo dobry był.

@hubio po tamtym wpisie próbowałem grzebać w ustawieniach i jedno mocno poprawia płynność. Ustawienie od % wysokości obiektu do wyrenderowania. Np. 5% z 1440 czyli 72 px. Dopiero jak obiekt przekroczyłby tę wartość to gra go doczyta i pokaże. Trzeba to dobrze dobrać aby znaki drogowe itp za bardzo nie migały. Jak w tym pogrzebałem to już drugie kółko miało 38 FPS średnio i stutter zmniejszony o ponad połowę.

image.thumb.png.c302e5a2a3b469e2bbdee9f9dcc919ca.png

Edytowane przez Pentium D
  • Thanks 1
Opublikowano

Skończyłem AC: Syndicate 

Nie wiem co te assassyny w sobie mają, że lubię w nie grać. Gdyby tylko rozmiarowo to było na poziomie Mirage, to bym pewnie na 100% robił.  A tak, to przy ok 50h człowiek już czuje przesyt światem i nie ma ochoty robić wszystkich zadań (a człowieka, który wymyślił, że fajnym acziwmentem będzie "zniszcz 5000 obiektów za pomocą powozu", gdzie powozem jeździ się praktycznie tylko w zadanich, bo prościej używać szybkiej podróży/skakania po dachach, powinno się wtrącić do Animusa i kazać skakać na zgniłe stogi siana).

Może kiedyś wrócę wymęczyć (taa, tak samo jak do Origins, Odyssey czy Valhalla, już to widzę :E ).

Gram sobie teraz w Star Wars Jedi: Survivor

Graficznie jest bardzo ładnie, ale optymalizacja to jakiś koszmar jest. Poza tym, to stary, dobry Star Wars Jedi, z dodanymi jakimiś pierdołami pokroju ogrodnictwa (kto to wymyślił). Pewnie skończę i zapomnę.

Opublikowano

Dispatch. Nie spodziewałem się tak fajnej i wciągającej gry. 10h, zaliczone w dwa dni. Zaczynam drugie podejście, tym razem kilka innych wyborów spróbuję. Brakuje dobrych gier w tym stylu, fajnie jakby mieli w planach kontynuację.

Opublikowano
14 godzin temu, Stona napisał(a):

Skończyłem AC: Syndicate 

Nie wiem co te assassyny w sobie mają, że lubię w nie grać. Gdyby tylko rozmiarowo to było na poziomie Mirage, to bym pewnie na 100% robił.  A tak, to przy ok 50h człowiek już czuje przesyt światem i nie ma ochoty robić wszystkich zadań (a człowieka, który wymyślił, że fajnym acziwmentem będzie "zniszcz 5000 obiektów za pomocą powozu", gdzie powozem jeździ się praktycznie tylko w zadanich, bo prościej używać szybkiej podróży/skakania po dachach, powinno się wtrącić do Animusa i kazać skakać na zgniłe stogi siana).

Może kiedyś wrócę wymęczyć (taa, tak samo jak do Origins, Odyssey czy Valhalla, już to widzę :E ).

Gram sobie teraz w Star Wars Jedi: Survivor

Graficznie jest bardzo ładnie, ale optymalizacja to jakiś koszmar jest. Poza tym, to stary, dobry Star Wars Jedi, z dodanymi jakimiś pierdołami pokroju ogrodnictwa (kto to wymyślił). Pewnie skończę i zapomnę.

Jeśli lubisz asasyny to polubisz mad maxa i 2 gry Middle-earth. Wysyp aktywności na otwartej mapie, choć powtarzalnych, ale jak się je polubi to wystarczy je dawkować a nie grać po 6 godzin dziennie.

Opublikowano
16 godzin temu, Keller napisał(a):

Jeśli lubisz asasyny to polubisz mad maxa i 2 gry Middle-earth. Wysyp aktywności na otwartej mapie, choć powtarzalnych, ale jak się je polubi to wystarczy je dawkować a nie grać po 6 godzin dziennie.

Dzięki, wymienione gry już mam dawno ukończone. Fakt, są bardzo dobre. 

Opublikowano

Również polecam "Mouse PI for hire". 5 godzin za mną. Jest fabuła, zgryźliwy mysi detektyw po przejściach (Troy Baker udziela głosu tak w ogóle), klimat noir, strzelanie w starym stylu :)