Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W związku z perturbacjami zawodowymi i związanymi z tym przerwami z wypruwania sobie żył, po latach znów sięgnąłem po Nintendo DS i siekam w trochę niedocenionej perełce (mało znanego Johnego Carmacka), pod lotnym tytułem ,,Orcs & Elves". Pyszna uproszczona korytarzówka w stylu "Eye of beholder".

17781494093252085376423744928736.png.41c0685fbf4eac67ec480f03c8323a67.png

17781494603353858162966418674074.png.84dff8914dfc2986a36d6f75bfd13d3b.png

Edytowane przez Akuki
Opublikowano

Gram teraz w demko Shin Megami Tensei V... i już wiem, że to jednak nie dla mnie (gra jest w najnowszym Choice)

Nie trawię jednak japońszczyzny w tak groteskowym wydaniu, poza tym gra jest po prostu brzydka, a chociaż kocham turową walkę, to w tym wypadku brak sensownej, angażującej fabuły totalnie ją przekreśla. Szkoda.

• Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, Zas napisał(a):

Gram teraz w demko Shin Megami Tensei V... i już wiem, że to jednak nie dla mnie (gra jest w najnowszym Choice)

Nie trawię jednak japońszczyzny w tak groteskowym wydaniu, poza tym gra jest po prostu brzydka, a chociaż kocham turową walkę, to w tym wypadku brak sensownej, angażującej fabuły totalnie ją przekreśla. Szkoda.

Główny powód dlaczego ją odpuściłem. Dwie główne ścieżki fabularne robią wrażenie, ale żadna z nich nie jest dobra ani angażująca, one po prostu są. 

Opublikowano

Wuchang Fallen Feathers, po godzinie gry i przejściu pierwszego bossa jestem na tak. Gra wydaje się lepsza od Wo Long Fallen Dynasty, choć nadal nie jestem wielkim fanem chińskich klimatów. Na plus dość dynamiczna walka, jak na grę soulslike to idzie dość prosto, choć słyszałem że ten tytuł ma nierówny poziom trudności.

Opublikowano

Jako że aktualnie mam integre, to nadrabiam zaległości z poprzednich lat.

Resident Evil 3 remake

Risen

Na tym procku te gry na minimum, w 1080p trzymają 60 klatek. Aż nie chce się wierzyć.

Opublikowano
3 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Idzie prosto jak zwykle do jednego bossa a potem to już inna historia:E

No już przy drugim bossie pojawił się przeskok poziomu trudności. Muszę bardziej przyjrzeć się systemowi rozwoju postaci,  po przydzielam punkty na pałę a powinienem iść w wybranym kierunku. System jest dość ciekawy.

Opublikowano

Zacząłem w końcu re9 ale ta gra to bajunia🙆 jak babką z poczatku tak se się grało to teraz z bronią już jest ciekawie no i cały czas jest przerażona😂 a Leon jak to Leon piła i naprzód 😂 graficznie też jest spoko i dobrze że gram tylko po pracy to na dłużej starczy, a i też zawsze muszę w każdy kąt zajrzeć 😂

Opublikowano
28 minut temu, Kyle napisał(a):

Pierwszy raz gram w Wieśmina 3 - wciągam się x-P

ps. zakupiłem wersję z GOG. Te "mody" wbudowane w tą pełną wersję warto uruchamiać?

Jakie mody masz do Wieśka 3 bo sam jestem ciekaw , mówisz o dodatkach jak "Krew i Wino" ??

Opublikowano

@ChudyXp mam wersję z GOG "edycja kompletna" i mam takowy przełącznik (zaznaczyłem czerwoną strzałeczką):

b973dab66eebc.jpg

- co to daje? (nie instalowałem jakichś "modów" dodatkowych, w sensie ściąganych z innych źródeł, tylko pełna instalacja tego co zakupiłem z GOG)

8 minut temu, ChudyXp napisał(a):

mówisz o dodatkach jak "Krew i Wino" ??

Te dodatki też są w tej wersji, ale ten przełącznik jest chyba od czegoś innego.

Opublikowano
30 minut temu, Kyle napisał(a):

@ChudyXp mam wersję z GOG "edycja kompletna" i mam takowy przełącznik (zaznaczyłem czerwoną strzałeczką):

b973dab66eebc.jpg

- co to daje? (nie instalowałem jakichś "modów" dodatkowych, w sensie ściąganych z innych źródeł, tylko pełna instalacja tego co zakupiłem z GOG)

Te dodatki też są w tej wersji, ale ten przełącznik jest chyba od czegoś innego.

To włącza modyfikacje jakie sam sobie zainstalujesz z internetów jak nie korzystasz z żadnych to możesz wyłączyć , ja gram bez modów tylko czysty Wieśiek 3 i dodatki 

• Thanks 1
Opublikowano

Zainstalowałem nowe stery, bo dawno nie miałem czasu pograć.

I tak:
- expedition 33 - nie odpala na dx12, na dx11 mam artefakty i nie da się grać.
- w40k space marine 2 - nie odpala
- ac valhalla - nie odpala
- diablo 4 - udalo sie odpalic po recznym wylaczaniu opcji w .ini, potem chcialem zmienic grafe i znowu wywalilo xd

5090 FTW.

Czyli obecnie nadal nie gram.

• Sad 1
Opublikowano
5 godzin temu, oldfashioned napisał(a):

Zainstalowałem nowe stery, bo dawno nie miałem czasu pograć.

I tak:
- expedition 33 - nie odpala na dx12, na dx11 mam artefakty i nie da się grać.
- w40k space marine 2 - nie odpala
- diablo 4 - udalo sie odpalic po recznym wylaczaniu opcji w .ini, potem chcialem zmienic grafe i znowu wywalilo xd

5090 FTW.

Czyli obecnie nadal nie gram.

Ta seria 50xx to niewypał:E

• Upvote 1
Opublikowano
14 godzin temu, oldfashioned napisał(a):

A na poprzednich było ok?

Akurat gram w Valhallę i działa normalnie, Diablo 4 też odpala bez problemów. 

Opublikowano

Valhalli wcześniej nie miałem, inne gry działały w okolicach styczeń/luty (diablo 4 normalnie, expedition na dx11, ale bez artefaktów). 

Mam dziennie 1h-1.5 przy kompie, już 2 dni zmarnowałem na walkę ze sterownikami więc poczekam po prostu na nowe. Może naprawią 

Opublikowano
3 godziny temu, oldfashioned napisał(a):

Valhalli wcześniej nie miałem, inne gry działały w okolicach styczeń/luty (diablo 4 normalnie, expedition na dx11, ale bez artefaktów). 

Mam dziennie 1h-1.5 przy kompie, już 2 dni zmarnowałem na walkę ze sterownikami więc poczekam po prostu na nowe. Może naprawią 

Możesz czekać 3 miesiące. Zamiast DDU w trybie awaryjnym i wrzucić starsze. Jednak żeby nie okazało się, że karta marudzi, a to nie sterownik.

• Upvote 1
Opublikowano
16 godzin temu, Keller napisał(a):

Możesz czekać 3 miesiące. Zamiast DDU w trybie awaryjnym i wrzucić starsze. Jednak żeby nie okazało się, że karta marudzi, a to nie sterownik.

Jakis progres jest z wczorajszymi... W koncu udalo sie odpalic Expedition33 na dx12. 
Teraz tylko... nie moge zmienic rozdzialki na 5k2k, gra mi wymusza 1440p. Ale juz to jakos przeboleje chyba.

Opublikowano

Po skończeniu "Mouse P.I. For Hire" zacząłem "Replaced". Wiadomo, że to dwie różne gry, ale "Replaced" podoba mi się bardziej. Taki dystopijny cyberpunkowy klimat, fabuła nie jest tylko tłem dla gameplay'u. Postacie drugplanowe mają swoje przeżycia co wpływa na relacje. Jedyne co to mogę potwierdzić, że gra nie zawsze reaguje o czasie na naciskane klawisze/przyciski, a są takie sekwencje, gdzie czas ma bardzo dużo znaczenie. O tym też ludzie pisali na steamie. Czasami trzeba trochę pokombinować żeby przejść dalej, do tej pory były też dwie zagadki. 7 rozdział teraz ogrywam. Póki co na pewno polecam :)