Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Takie zamieszanie robicie dzień w dzień w tym wątku, że sam zacząłem się zastanawiać czy nie wsiąść do tego pociągu hajpu, mimo że od KCD1 się odbiłem. :E

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano
1 godzinę temu, Strilok napisał(a):

Obstawiam że dokładnie tak będzie. Bo chyba dostał już taką dawkę hype-u że głowa mała. Jeden z jego komentarzy

obraz.thumb.png.79a61800429a592c30808b555c7cbe88.png

Jeszcze nie zagrał a już wie że jest "kapitalny" przeskok ;)

Alex nigdy nie zawodzi i zawsze w formie 8:E

Opublikowano (edytowane)

Było pewne, że akurat z tych dwóch bawidamków zrobią biseksualistów.

Żona Jana Ptaszka, Jitka, zapewne przewraca się w grobie.

I niech zmienią mu przydział z postaci historycznej na fikcyjną, bo absurdalnie to teraz wygląda.

image.png.c03a1ae992e74722a33e5b41232a7bb1.png

Niestety, żyjemy w czasach pisania historii na nowo...

(jak ktoś nie wie - poniżej Anna Boleyn, królowa Anglii i Irlandii, 1533r., postać historyczna). W najnowszej adaptacji jej historii mamy jakąś alternatywną rzeczywistość ala Bridgertonowie...)

image.png.1466a893342e945ef75022fd7ed32628.png

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 2
  • Sad 2
Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Jak KCD2 odwali manianę pokroju Netflixa czy Disneya to nie kupuję tej gry, nie mam zamiaru tego wspierać. 

Także czekam spokojnie na premierę i recenzje.

Nikt na to nie zwróci uwagi, bo gra wybroni się sama. Tu nie ma powtórki z Veilguarda, że gra atakuje Cię tym na każdym rogu i w co drugim queście/rozmowie. W końcu Vavra to pisarz.

• Upvote 1
Opublikowano
38 minut temu, Element Wojny napisał(a):

(jak ktoś nie wie - poniżej Anna Boleyn, królowa Anglii i Irlandii, 1533r., postać historyczna). W najnowszej adaptacji jej historii mamy jakąś alternatywną rzeczywistość ala Bridgertonowie...)

image.png.1466a893342e945ef75022fd7ed32628.png

Ale jej Henryk VIII chociaż kazał ściąć łeb, a w KCD2 pewnie nie będzie takiej opcji z murzynem :(

Opublikowano
W dniu 30.01.2025 o 11:55, ODIN85 napisał(a):

Fajna to była na Enebie za Golda w tym tygodniu-160zl;)

22214634_1.jpg

To były klucze na region CU/CIS - realnie nikt ich nie dostanie.

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, slafec napisał(a):

No patrząc na ten wątek to zbyt dużego hype nie ma. Bardziej wieszanie psów :D 

Dla mnie to najbardziej oczekiwana gra od 5 lat czyli cp2077.

Preorder zrobiony, urlop wzięty (tylko na 2 dni, ale dobre i to)

Edytowane przez Tomek_ITH
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Vulc napisał(a):

To był straszny kobieciarz, bawidamek, w jego przypadku taka decyzja byłaby jeszcze bardziej absurdalna. ;)

Wręcz przeciwnie - tyle kobitek wyobracał, że w końcu mu się znudziło, zaczął szukać innych wrażeń. Inaczej niż przeciętny chłop, który pozna kilka "koleżanek" przez całe życie... takiemu to do głowy nie przyjdzie. :E

Dlatego jestem zdania, że jeśli autorom zależało na przekonującej motywacji psychologicznej bohaterów i chcieli opowiedzieć dojrzałą historię, to innej opcji niż Jan Ptaszek zwyczajnie nie mieli. 8:E

Edytowane przez Zas
Opublikowano
2 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Było pewne, że akurat z tych dwóch bawidamków zrobią biseksualistów.

Żona Jana Ptaszka, Jitka, zapewne przewraca się w grobie.

I niech zmienią mu przydział z postaci historycznej na fikcyjną, bo absurdalnie to teraz wygląda.

A co, już gdzieś ktoś potwierdził, że to z Janem Ptaszkiem? 

Opublikowano (edytowane)

Nie ważne jak dobrze się zapowiada gra, już nigdy dla żadnej nie zrobie preordera, nawet dla Massa 5 czy GTA VI. Nie próbuje już nawet tego ogarnąć po co to robicie po tylu razach, gdy był totalny fail. Serio tam gdzie mieszkacie nie ma tych nowych gier na półkach Day 1? :E

Edytowane przez TmK
Opublikowano
9 minut temu, slafec napisał(a):

Też czekam.

Ale prawym i lewym aktywistom jak na razie udało się zmienić hype na hate. Przecież nikt tu o grze nie rozmawia.

Przecież były dyskusje o samej grze i ewentualnych zmianach względem jedynki. Mam cytować? Takiego zgrywasz zainteresowanego, a prócz "czekam", regularnie o grze dodajesz coś od siebie?

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

No było że to ma być po jakiejś wielkiej bitwie i pod wpływem emocji pójdą w tango.

Nikt nigdzie czegoś takiego nie napisał. To są tylko domysły. Jedyna pewna informacja to samo istnienie opcjonalnego homoromansu. Z kim i w wyniku jakich dokładnie wydarzeń? Nie wiadomo. 

Edytowane przez Lypton
Opublikowano

Swoją drogą dziwne, że to jeszcze nie wypłynęło w ramach spoilerów, wygląda na to, że trochę osób grę ukończyło. Nie mówiąc o innych rzeczach, choćby związanych z wątkiem głównym. W sensie ja się z tego tytułu cieszę. ;)

Mam nadzieję, że będzie co robić z kasą w tej grze. Podstawka zaoferowała jakiś sensowny sposób na wydawanie kapusty dopiero w dodatku z własną wioseczką, gdzie i tak na tym etapie już nie było na co zbierać. Robiąc ostatni kolejne podejście skończyłem grą mając ponad 50k, nie robiąc wielu zadań pobocznych, bo chciałem sobie odświeżyć wątek główny.

Opublikowano
30 minut temu, Vulc napisał(a):

Przecież były dyskusje o samej grze i ewentualnych zmianach względem jedynki. Mam cytować? Takiego zgrywasz zainteresowanego, a prócz "czekam", regularnie o grze dodajesz coś od siebie?

Dokładnie, było mnóstwo dyskusji o samej grze. Sam też się udzielałem, a zachęcony tym oświadczeniem Vavry sprzed bodajże 3-4 miesięcy o tym, że KCD2 nie będzie zawierał żadnych bzdur i będzie trzymał się ryz historycznych (to było chyba po tym jak wywaliło szambo z Veilguardem), złożyłem preorder na wersję GOLD, czego nie robiłem od czasu Cybera. 

To że Vavra to kłamca, to nie moja wina. 

Opublikowano
12 minut temu, Vulc napisał(a):

Swoją drogą dziwne, że to jeszcze nie wypłynęło w ramach spoilerów, wygląda na to, że trochę osób grę ukończyło. Nie mówiąc o innych rzeczach, choćby związanych z wątkiem głównym. W sensie ja się z tego tytułu cieszę. ;)

Mam nadzieję, że będzie co robić z kasą w tej grze. Podstawka zaoferowała jakiś sensowny sposób na wydawanie kapusty dopiero w dodatku z własną wioseczką, gdzie i tak na tym etapie już nie było na co zbierać. Robiąc ostatni kolejne podejście skończyłem grą mając ponad 50k, nie robiąc wielu zadań pobocznych, bo chciałem sobie odświeżyć wątek główny.

Bo tak wyglądają dziesiejsze recki że nawet gry nie kończą albo jest zakaz o tym gadać bo potem gry nie dostaną.