Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, nemar napisał(a):

Ale coś tu zmieniło? Bo w testach premierowych jedynka miała chodzić tak:

image.thumb.png.fa761b878ec3233173bb4c50fd808de4.png

Różnica względem tego co wkleiłeś jest ogromna

Ta, ale później lepszą miejscówkę do testów znaleźli przy kolejnych testach w tym samym miasteczku.

EPaObD1.png

A na koniec i tak wyszło, jak już nie robili testów tej grze, że gra jeszcze bardziej dusi proca w nocy gdy łazimy z pochodnią i na tym bazuje test PCGH z 2024 roku.

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, samsung70 napisał(a):

Którego moda używacie na zapisy gry?

Pokrzyw jest masa a wilcze jagody kupuję gdzie tylko mogę. Zrobisz z tego masę sznapsów. Jak masz odpowiednią umiejętność to w jednym cyklu zrobisz 5 sznapsów. Mała chwila i masz tego masę i spokój z zapisem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jeśli komuś brakuje FG w grze polecam sposób, który dziś ogarnąłem. 1440p, DLAA, Bardzo wysokie detale. Blokada fps na 72, włączony G-Sync, Lossless Scaling na X2.
OWSZEM są małe artefakty ale płynność (mi) wszystko rekompensuje. Artefakty są na poziomie natywnego FG w Cyberpunku IMO ale to każdy może sobie sam obejrzeć.
Na 4080/4080S może nawet da radę dać detale eksperymentalne do tego sposobu by nie było spadków.

Wcześnie by mówić o tym ale gra ma szansę na GOTY. Jeszcze dodatki, patche po drodze naprawiające czy dodające różne rzeczy, pewnie modderzy zaraz zaczną robić swoje. Cały czas jestem pod wielkim wrażeniem. Pewien parobek kogoś zabił, zaprowadziłem go do wójta, nie wiedziałem jak się jego sprawa zakończy aż dziś w nocy znalazłem go na drzewie 8:E Chyba coś mnie ominęło 8:E

xHrhKjN.jpeg

Sh4uR3V.jpeg

Edytowane przez MJRegul
  • Like 1
Opublikowano

Kurde ale mnie gierka zaskoczyła pozytywnie, widać, że ten świat naprawdę żyje! Z nudów zabiłem sobie jakąś randomową babkę npc na placu i zostawiłem tam to ciało. Co to się po chwili zaczęło dziać : D przyleciał jakiś chłop zrozpaczony co tu się stało, potem poszedł na ławkę i zaczął płakać mówiąc "co ja teraz bez niej zrobie". Przylecieli straznicy, gadka o znalezieniu sprawcy bla bla bla a po czasie przyszedł jakiś strażnik i nad trupem skomentował "co tu tak śmierdzi" a potem, że ciekawe kto się złoży na mszę pożegnalną : D 

Cała ta aftera przez zabicie jednej, randomowej npcki

• Like 5
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Muszą to naprawić bo wtopa straszą wybiło mnie z immersji i musiałem całego questa powtarzać 

Spoiler

W zadaniu za zwycięstwo bezpośrednio po walce trafiamy do lochu i są cut scenki w których miałem na sobie pełna zbroję i hełm brunszwicka, muszą to naprawić bo tragedia , ptaszkowi zdjęli zbroje 

Na hardkor modzie Jan zniżka będzie miał pewnie hełm bo ja go pokonałem jednym ciosem w głowę niezły Boss xD

Musiałem cofnąć quest i walczyć bez hełmu 

Spoiler

Jak ktoś nie grał w KCD 1 to pewnie ciężko mu będzie zrozumieć pierwsze spotkanie z Erykiem i istvanem

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Godzinę temu, MJRegul napisał(a):

Jeśli komuś brakuje FG w grze polecam sposób, który dziś ogarnąłem. 1440p, DLAA, Bardzo wysokie detale. Blokada fps na 72, włączony G-Sync, Lossless Scaling na X2.
OWSZEM są małe artefakty ale płynność (mi) wszystko rekompensuje. Artefakty są na poziomie natywnego FG w Cyberpunku IMO ale to każdy może sobie sam obejrzeć.
Na 4080/4080S może nawet da radę dać detale eksperymentalne do tego sposobu by nie było spadków.

Wcześnie by mówić o tym ale gra ma szansę na GOTY. Jeszcze dodatki, patche po drodze naprawiające czy dodające różne rzeczy, pewnie modderzy zaraz zaczną robić swoje. Cały czas jestem pod wielkim wrażeniem. Pewien parobek kogoś zabił, zaprowadziłem go do wójta, nie wiedziałem jak się jego sprawa zakończy aż dziś w nocy znalazłem go na drzewie 8:E Chyba coś mnie ominęło 8:E

xHrhKjN.jpeg

Sh4uR3V.jpeg

co to ten loseless scaling ?

Godzinę temu, Slayer napisał(a):

Kurde ale mnie gierka zaskoczyła pozytywnie, widać, że ten świat naprawdę żyje! Z nudów zabiłem sobie jakąś randomową babkę npc na placu i zostawiłem tam to ciało. Co to się po chwili zaczęło dziać : D przyleciał jakiś chłop zrozpaczony co tu się stało, potem poszedł na ławkę i zaczął płakać mówiąc "co ja teraz bez niej zrobie". Przylecieli straznicy, gadka o znalezieniu sprawcy bla bla bla a po czasie przyszedł jakiś strażnik i nad trupem skomentował "co tu tak śmierdzi" a potem, że ciekawe kto się złoży na mszę pożegnalną : D 

Cała ta aftera przez zabicie jednej, randomowej npcki

i tak pewnie będzię przy każdej babie, znaczy się zgonie, mam nadzieję, że będzie róźnorodnośc takich reakcji rożne schematy a nie ciagle tak jak opisałeś 

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a):

Powiem Wam, że ma ta gra w sobie coś magnetyzującego. Jakiś taki niepoliczalny pierwiastek fajności.
Prolog... kończy się i te kilka chwil marszu do (...). No sztos! Muzyka (celna), świetne ujęcia kamery i pejzaży... humor (nawet tu!).
No ja po prostu "czuję, że wchodzę w jakaś nietuzinkową przygodę!" ;)

SZTOS!

Pokaż ukrytą zawartość

Ja mam już 75 godzin a jeszcze nie dotarłem na drugą mapę xD

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, samsung70 napisał(a):

Którego moda używacie na zapisy gry? Widziałem kilka na nexus ale tworzący sami nie byli pewni czy one poprawnie działają i nie posypią się zapisy gry. 

Pozdrawiam 

Ultimate.

• Like 1
Opublikowano

Nie moge sie nadziwic jak ta gra sprzedaje immersje, najbardziej mnie boli, ze od jedynki sie na premiere odbilem. 

Jak na razie 15h gry za mna, robie sobie zadania nie spieszy mi sie z glownym watkiem, gra aktorska, dialogi i wykonanie jest top, oprawa audiowizualna rowniez genialna, nieco oswietlenie kuleje, ale przynajmnie nie zarzyna grafiki.

Wrzucilem kilka modow, co by uczynic najbardziej irytujace mnie rzeczy przystepnymi ale nic co wplywa w wiekszy sposob na rozgrywke. Jak juz czlowiek opanuje walke, wyuczy sie ciosow i zdobedzie lepszy pancerz i bron to niezle sieka sie lamusow :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy to jakiś bug czy coś źle ogarniam. Mam konia którego dostałem w Troskach, Śledzia. Chcę go wymienić i dopłacić za dużo lepszego konia z stajni w Kuttenbergu, ale w ogóle nie ma takiej opcji, mogę tylko wydać całą kase (i tak mam jej za mało bez sprzedaży starego konia) Próbowałem w innej stajni, zdejmowałem wszystko z konia, nawet go umyłem i dalej typ chce cały hajs bez opcji "wymiany". Chodzi o to że Śledź był darmowy? - Teoretycznie ma przypisaną wartość 1260 gr

Edytowane przez JeanPepin
  • Like 1
Opublikowano

Nie, to tak nie dziala, ze oni nagle wiedza o Tobie. Jak Cie widza, ze sie w okolicy krecisz, nie musi to byc nawet osoba okradana to Cie moga rozpoznac. MIalem misje, gdzie goscia mialem ubic, luzik spoko, poszedlem w nocy, zabilem go we snie - ucieklem i nikt mnie nie widzial. Co sie stalo nastepnego dnia jak tam zaszedlem? A no nic, nikt na mnie nie patrzy. Ale nie moze byc tak, ze szlajsz sie kolo czyjegos domu, potem my kna podworko, kradniesz mu cos uciekasz i za pare h wracasz.

• Like 2
Opublikowano

Wczoraj miałem ciekawą akcję, jeżdżąc po Kuttenbergu konno oczywiście nie omijałem ludzi bo po co, nie szczedzili oczywiście przyjemnych komentarzy i myślałem że na tym się skończy. Później pojawiła mi się ikonka więzienia w mieście i nie miałem zielonego pojęcia za co :E Zatrzymał mnie w końcu strażnik informując mnie że to ja jestem tym idiotą który rozjeżdża ludzi konno, pręgierz albo 150 gr :E

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, skypan napisał(a):

Z dialogu ze sprzedawcą koni wychodzi, że przy zakupie nowego konia sam wyrówna kwotę. Albo wam dopłaci albo będziecie musieli dopłacić. Sam nie sprawdzałem bo akurat nie miał nic ciekawego. 

no dialog to jedno, ale w praktyce tego nie ma, tak jakby dotychczasowego konia nie było. 

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Tomek_ITH napisał(a):

Fabuła na pierwszej mapce była bardzo dobra, ale na 2 zapowiada się jeszcze lepiej. Gra niesamowicie wciąga, jak tylko mam wolny czas to gram ile mogę. Dawno nie miałem tak z jakąkolwiek grą. 

tez takie odczucia mam. :)

ostatni raz będąc w pracy myślałem co będę robił wirtualnym świecie w wiedźminie 3 

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, skunRace napisał(a):

Skok jest ogromny w porównaniu do jedynki, gdzie nawet dzisiejsza topka wygląda jak wygląda w KCD1. Według Twojego testu  starsze procki jak 3700X też dają jeszcze radę w porównaniu do jedynki i to Kuttenberg. Widać też, że X3D się w tym wypadku przydaję porównując 5800X3D do 7500F, które są z reguły porównywalne, gdy gra za bardzo nie korzysta z dodatkowej pamięci. Ciekawe natomiast, że 5800X3D jest tak blisko 7800X3D. Śmiesznie też na tle reszty wygląda Ultra 9 285K. Dla mnie w tego typu grach ważne żeby nie było spadków poniżej 60, pięknie 9800X3D rządzi. Trzeba się będzie w końcu przerzucić na AM5, ale nie zdziwię się, że jeszcze na tym procku do AM6 pociągnę z moimi wymaganiami :E

To mamy jakiś paradoks (czy kiszkę programistyczna?), że starsza gra ma wyższe wymagania co do CPU, od jej nowszej, na tym samym silniku, ładniejszej dwójki.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Isharoth napisał(a):

@JeanPepin Miałem to samo. Na razie jeszcze nie kupuję konia, ale po prostu z ciekawości sprawdzałem ceny, no i nie było nigdzie opcji wymiany.

W kontekście konia, najlepsze są komentarze NPC - co za szkapa, wstyd na tym jeździć. :E Ja na razie też nie wymieniałem, choć grosiwa już pod 4k jest.

W tym tempie to z pierwszej mapy nie wyjdę wcześniej niż po 40h, a generalnie aż tak dużo się nie szlajam bez celu. Okrutny pochłaniacz czasu. 

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Zbieraj zbieraj. Ja już w Kutenbergu i też mam 4k, ale tu niektóre części pancerza potrafią 3k kosztować. Konie z tych lepszych też za 4-5k ;) 

Wczoraj sobie pozwiedzałem miasto i bardzo mi się podoba. Ale odkryłem coś dziwnego, zarówno na tej pierwszej jak i drugiej mapie. Jak jest jakiś kościół, to praktycznie nie można do niego wejść. Pamiętam że w pierwszej części kościoły były zawsze otwarte, a tu żadnej interakcji nie da się zrobić z drzwiami. Zastanawiam się czy nie przygotowali wnętrz, czy co. 

• Like 1