ODIN85 4 926 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Przypomnij sobie 4 na pc. 3 minuty temu, KamcioGF napisał(a): Na konsolach działało jak to na konsolach, na pc się zgodzę ale czym się gra poza tym różniła od trailerów? W GTA 5 grałem na premierę na x360 i później w 2015 na pc i jakie tam problemy były? No ale dalej gdzie chcesz porównywać to co się działo w CP na premierę do GTAV czy RDR2? .
Necronom 582 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Co się działo z RDR2? @caleb59 zapraszamy 😁
ChudyXp 56 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 18 minut temu, KamcioGF napisał(a): Na konsolach działało jak to na konsolach, na pc się zgodzę ale czym się gra poza tym różniła od trailerów? W GTA 5 grałem na premierę na x360 i później w 2015 na pc i jakie tam problemy były? Przez dwa lata jakoś się postarali czego nie można powiedzieć o GTA IV z resztą nie da się tak dopasować optymalizacji gry żeby na każdym sprzęcie chodziła ładnie pięknie w 60Fps ,z konsolami jest łatwiej bo każda PS5 jest taka sama tak samo jak XBOX
caleb59 2 337 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Oni mają dwie lewe ręce jeśli chodzi o portowanie własnych gier na PC, od zawsze tak było i nic się nie zmieni również w przypadku GTA 6. Pierwsze tygodnie po premierze to będzie festiwal bugów, glitchy i Bóg wie czego jeszcze. Lepiej módlmy się by z lenistwa nie zlecili portu jakiemuś zewnętrznemu studiu bo dopiero będzie się działo a robili już w przeszłości takie numery.
Wu70 992 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 55 minut temu, ChudyXp napisał(a): Na GTA IV też było wielkie boom ludzie czekali a nawet na najmocniejszym sprzęcie jaki wtedy był dostępny na rynku potrafiło się zawieszać gubić textury ,ogólnie wolno działać i wiele więcej mowa cały czas o wersji na PC , trailery i "Gameplay" były ładne piękne a co się okazało ?? . GTA V też nie było na premierę takie doskonałe Grałem na premierę w IV, bardzo fajnie działała, moje ulubione GTA. Z tym że miałem faktycznie mocny sprzęt z 4 rdzeniami a większość ludzi się przytykała na dual corach Pewnie będzie trochę zwyczajnych bugów jak co premierę i tyle, przywoływanie tutaj CP to trochę nieporozumienie.
AndrzejTrg 3 475 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) 12 minut temu, caleb59 napisał(a): Oni mają dwie lewe ręce jeśli chodzi o portowanie własnych gier na PC, od zawsze tak było i nic się nie zmieni również w przypadku GTA 6. Pierwsze tygodnie po premierze to będzie festiwal bugów, glitchy i Bóg wie czego jeszcze. Lepiej módlmy się by z lenistwa nie zlecili portu jakiemuś zewnętrznemu studiu bo dopiero będzie się działo a robili już w przeszłości takie numery. Dlatego się nie ma co rzucać na premierę GTA V ograłem na konsoli(drugi raz tego błędu nie popełnię) a później na PC chciałem, ale włączyłem chyba jedną misję zrobiłem i koniec, bez sensu było granie jak się dobrze pamięta grę. Przy RDR2 nie kojarzę już czy grałem premierowo czy nie, ale na i5 haswellu i gtx970 śmigało to dość dobrze bez jakichkolwiek problemów. Edit. A jednak grałem w RDR2 na premierę nawet special editon mam ale żeby jakieś błedy, glicze były to szczerze nie kojarzę Edytowane 30 Kwietnia przez AndrzejTrg 1
caleb59 2 337 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia "Szczerze nie kojarzę..." A tymczasem... https://www.gry-online.pl/newsroom/red-dead-redemption-2-na-pc-problemy-techniczne-oto-lista-bledow/ze1cf3a https://kotaku.com/red-dead-redemption-2-is-having-a-rough-launch-on-pc-1839640519 https://www.pcgamer.com/red-dead-redemption-2s-pc-port-still-has-big-problems/ https://spidersweb.pl/2019/11/red-dead-redemption-2-pc-bledy.html
ChudyXp 56 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 2 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a): Dlatego się nie ma co rzucać na premierę O ile czegoś nie wymyślą z zabezpieczeniami żeby serwery wytrzymały I ciekawe jak to będzie z dystrybucją wszystko będzie szło na cyfrę czy znajdzie się coś dla wielbicieli pudełek ??
lukadd 3 763 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 3 minuty temu, caleb59 napisał(a): "Szczerze nie kojarzę..." A tymczasem... Wywalało bo ludzie mieli syf w kompach, jakieś ruskie niby anty wirusy itp. Ja grałem bez wywalania na PC od pierwszego dnia premiery 1 2
caleb59 2 337 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) Tu by się przydało ale RDR 2 Enhanced - tak jak w przypadku GTA 5 Enhanced, które rzeczywiście niedawno testowałem i premierowo były tam lekkie problemy ale po kilku pierwszych aktualizacjach ogarnęli grę dosyć szybko i była normalnie grywalna. Edytowane 30 Kwietnia przez caleb59
AndrzejTrg 3 475 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 8 minut temu, caleb59 napisał(a): "Szczerze nie kojarzę..." A tymczasem... https://www.gry-online.pl/newsroom/red-dead-redemption-2-na-pc-problemy-techniczne-oto-lista-bledow/ze1cf3a https://kotaku.com/red-dead-redemption-2-is-having-a-rough-launch-on-pc-1839640519 https://www.pcgamer.com/red-dead-redemption-2s-pc-port-still-has-big-problems/ https://spidersweb.pl/2019/11/red-dead-redemption-2-pc-bledy.html A wiesz że najśmiejszniejsze jest to że nigdy nie zobaczyłem słynnego błędu gfxx i żadnego innego 6 minut temu, lukadd napisał(a): Wywalało bo ludzie mieli syf w kompach, jakieś ruskie niby anty wirusy itp. Ja grałem bez wywalania na PC od pierwszego dnia premiery Dokładnie 1
lukadd 3 763 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) Ja ten słynny błąd gfx byłem w stanie wymusić niestabilnością GPU, za mocne UV/OC i tak wtedy się pojawiał, ale ja nie miałem GPU na żyletki więc jak grałem to sesje leciały po 5-8h bez wywalania. Jeszcze były jakieś konflikty z softami w tle i antywirami. Ale jak ludzie trzymają badziewie w tle to tak bywa Edytowane 30 Kwietnia przez lukadd
caleb59 2 337 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia ERR_GFX_STATE to tak słynny błąd, że Rockstar sam z siebie odniósł się do tego i w jednym z changelogów któregoś z kolei patcha do RDR 2 napisał, że naprawili. I rzeczywiście od tamtej pory nie miałem tego ani razu. Nie wiem w jaki sposób graliście, że omijały Was te wszystkie wymienione w artykułach problemy dotykające większość graczy przez co wybuchła wtedy ta cała afera ale wydaje mi się, że było to coś takiego...
AndrzejTrg 3 475 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Większość dotykała, niektórzy byli dotknięci ręką Boga i błogosławieństwem miejscowego proboszcza i obyło się bez errorów 1
lukadd 3 763 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 4 minuty temu, caleb59 napisał(a): ERR_GFX_STATE to tak słynny błąd, że Rockstar sam z siebie odniósł się do tego i w jednym z changelogów któregoś z kolei patcha do RDR 2 napisał, że naprawili. I rzeczywiście od tamtej pory nie miałem tego ani razu. Były różne konflikty, na 100% wyskakiwał u mnie przy przekręconym GPU. Zawsze byłem go w stanie wymusić przekręcając GPU, albo robiąc za mocne UV, czym bardziej przekręcone GPU tym szybciej się pojawiał. Na moich codziennych nastawach nie na żyletki mogłem grać godzinami bez wywalania Ale tak na serio to też powodowały określone softy w tle, więc rockstar to z czasem zoptymalizował, aby nie wywalało z wynalazkami w tle windowsa.
Necronom 582 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 6 minut temu, lukadd napisał(a): Jeszcze były jakieś konflikty z softami w tle i antywirami. Ale jak ludzie trzymają badziewie w tle to tak bywa No były były. Do dzisiaj mam bekę z tego, że przez kilka dni nie mogłem w ogóle gry uruchomić, bo okazało się, że był konflikt z oficjalną aplikacją od Aorusa 😆 1
caleb59 2 337 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Dlatego radzę się odpowiednio nastawić mentalnie pod port GTA 6 na PC.
lukadd 3 763 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Nie mam ruskich antywirów, ani innego badziewia w tle więc będzie działać
Necronom 582 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Nie miałem żadnych syfów. Oficjalna aplikacja producenta płyty powodowała problem.
AndrzejTrg 3 475 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia A teraz wwuj ficzerów od NV i AMD będzie bardzo wesoło na PC premierę
Necronom 582 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia I to jedyny taki przypadek tylko w tej grze.
lukadd 3 763 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) 2 minuty temu, Necronom napisał(a): Nie miałem żadnych syfów. Oficjalna aplikacja producenta płyty powodowała problem. Wiem, dlatego ja nie instaluję oficjalnych aplikacji producentów płyt, myszek i innych pierdół. A jeśli już to nie trzymam tego w tle. Nawet MSI afterburner, szczególnie jak ktoś miał starsze wersje nie zaktualizowane, nie raz potrafił sprawiać problemy w określonych grach Edytowane 30 Kwietnia przez lukadd 1
ChudyXp 56 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 1 godzinę temu, lukadd napisał(a): Nawet MSI afterburner Oj ten to się nie lubi z grami zwłaszcza programik RiviaTuner ,jeszcze jak programy typu Steam czy EAApp mają też swoje nakładki na grę . Już miałem z tym nie małe przygody , do tego jak miałem myszkę Bloody programik od niej też powodował ładne cyrki
TmK 277 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Mam nadzieję, że już nie będą przekładać, bo tegoroczny 2 tygodniowy urlop planuję wziąć na koniec roku. Pierwszy tydzień grudnia snowboard, ostatni tydzień listopada to aktywacja trybu "piwniczak" i całe dnie przy GTA ciekawe czy jest szansa na tryb ziemniaka na PS Pro, ale w 60 klatkach, bo poważnie rozważam upgrade z oremierowej wersji. Nowa generacja konsol to pewnie koniec 2027 lub 2028, więc jeszcze w tym roku by się opłacał taki ruch.
Kris194 5 069 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 21 godzin temu, Godlike napisał(a): Znalezione na inscie: W dniu 29.04.2026 o 18:32, AndrzejTrg napisał(a): Jak jarałem się premierą GTA V jak głupi, gdzie nawet specjalnie konsolę kupiłem, to tak teraz jest takie jedno wielkie mehhh. Ja osobiście odczuwam takie zmęczenie materiału i brak progressu. Na cokolwiek patrzę jeśli chodzi o gry na konsole stacjonarne to mam wrażenie, że to wszystko już było. Zmienia się historia, poziomy wyglądają inaczej ale jednocześnie zatrzymaliśmy się na etapie PS4. Wyjdzie VI to przez jakiś czas będzie poczucie nowej jakości a potem znów powrót do szarej rzeczywistości. 1
Rekomendowane odpowiedzi