Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Uwielbiam podwójny skok (edit. i szybki ruch) - jesteś z buta szybki jak samochód. I autokamuflarz włączający się samoczynnie przy szybkim ruchu w przysiadzie.

Katana Biacco zadajesz cios z doskokiem daje frajdę.

Edytowane przez tgolik
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, tgolik napisał(a):

Uwielbiam podwójny skok - jesteś z buta szybki jak samochód. I autokamuflarz włączający się samoczynnie przy szybkim ruchu w przysiadzie.

Katana Biacco zadajesz cios z doskokiem daje frajdę.

Podwójny skok to chyba pierwsza modyfikacja, którą robię. Dzięki temu można zrobić wiele skrótów i zdecydowanie lepiej się zwiedza Nightcity. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Podwójny skok + modyfikacje szybszego ruchu + dłuższy zryw. Zupełnie inna eksploracja.

A i jeszcze zryw w powietrzu. To też pozwala często zachować HP przy dalekim skoku.

Edytowane przez Keller
  • Like 1
  • Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

The end. 8 miesięcy. I teraz jedni producenci żądają za 8-10h byle czego 300zł, a drudzy 300 za 5000 godzin i to z jakością. Podumać łatwo komu należy się zapłata.

F4A05287-64E8-4680-B80A-58B9E29792E4.thumb.png.39f1668caf3f631f3ade22413f1bc554.png

Edytowane przez Keller
  • Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, Keller napisał(a):

The end. 8 miesięcy. I teraz jedni producenci żądają za 8-10h byle czego 300zł, a drudzy 300 za 5000 godzin i to z jakością. Podumać łatwo komu należy się zapłata.

5000h to można nabić w multi a nie singlu.

Jakość to jest może teraz,na premierę był dramat i 300zł wyrzucone w błoto.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, ODIN85 napisał(a):

5000h to można nabić w multi a nie singlu.

Może nie 5k ale też sporo. Świetna gra.

obraz.thumb.png.f5434249d1d7d730de656a307cff7b5e.png

Przechodzę ósmy raz, wreszcie na 3440/1440 z PT. Trzy pierwsze razy przeszedłem na Plejce 4 więc spokojnie 200h można dorzucić.

Edytowane przez Grolshek
  • Like 2
Opublikowano
5 godzin temu, Kadajo napisał(a):

8-10H gry tez może być wysokiej jakości ;)

Ja w ogóle nigdy nie rozumiałem tego przelicznika.

Ale ja też nie gram we wszytko jak leci tylko gry selekcjonuje.

I może właśnie dlatego tego problemu nie mam.

Można, ale nie bardzo rozumiem wtedy identycznej ceny. 

Opublikowano

A to czemu ?

Czy w grę którą grindujesz 5000 godzin włożono więcej pracy niż w porządny tytuł SP na 10H że ma on kosztować mniej, czy o co chodzi ?

Czy jak idziesz na film do kina i film trwa tylko 1,5H a nie 3H to tez żądasz obniżenia ceny bilety ?

Bez urazy, ale dla takich lolków właśnie jest abonament, idź tam zapłać ile to tam teraz jest 70zl na PC i masz 500 gier i chłopie taki przelicznik H/zl jak ci żadna pojedyncza gra nigdy w życiu nie da.

:rotfl2:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

A to czemu ?

Czy w grę którą grindujesz 5000 godzin włożono więcej pracy niż w porządny tytuł SP na 10H że ma on kosztować mniej, czy o co chodzi ?

Temu, że tak wyceniam jakość produktu. Jeśli ktoś oferuje mi 5000 godzin jakości 10/10, a ktoś oferuje 8h jakości 10/10 to wyceniam te gry inaczej.
Moje prawo do swojej wyceny. Każdy ma prawo płacić tyle samo, lub więcej za mniej contentu :) 

Lepiej czuje się wydając 300 na grę w którą gram wiele miesięcy i się nie nudzi, niż pyknę w krótkiego singla którego skończę w tydzień i ta sama cena. 

Czy jak idziesz na film do kina i film trwa tylko 1,5H a nie 3H to tez żądasz obniżenia ceny bilety ?

Kto pisał, że trzeba obniżyć cenę? Można nie kupić, można nie iść na taki film i tyle.  Ktoś ustalił daną cenę, a ktoś ustalił że tyle nie zapłaci. Zwykła ekonomia. Nie ma się o co tutaj spierać. Ty cenisz gry na 8h za 300zł, to okej, przecież nie zabraniam Ci kupować ich. Konsument wie najlepiej czego mu trzeba i za jaką kasę. Moje zdanie jest takie, że za 8h nie należy się 300zł i tyle nie zapłacę. Często biorę na promce jak spadnie do 100 :)  Rozumiem że nie możemy mieć innych preferencji, no ale mamy. Do każdego trafia coś innego.

Edytowane przez Keller
  • Upvote 1
Opublikowano

Chciałem powrócić do Cyberka, ale ku mojemu zdziwieniu coś się zmieniło i gra wyglądała jak wyprana z efektów. Wchodzę do opcji, a tutaj wyłączony RT i opcja wyszarzona, ale załączony jest PT. Odhaczam PT i mam pełen wybór konfiguracji RT, ale po załączeniu PT, od razu RT wywala :hmm: .Nie wiem czy to wina sterów czy czegoś innego, ale obecnie nie da się załączyć RT + PT.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, PaVLo napisał(a):

Chciałem powrócić do Cyberka, ale ku mojemu zdziwieniu coś się zmieniło i gra wyglądała jak wyprana z efektów. Wchodzę do opcji, a tutaj wyłączony RT i opcja wyszarzona, ale załączony jest PT. Odhaczam PT i mam pełen wybór konfiguracji RT, ale po załączeniu PT, od razu RT wywala :hmm: .Nie wiem czy to wina sterów czy czegoś innego, ale obecnie nie da się załączyć RT + PT.

Ja wróciłem do Cyberka, z wgraną kolekcją Welcome to Night City - i o ile oczywiście sama gra to jest topka, to jestem zdziwiony ile wróciło bugów i przede wszystkim - klonów. To było problemem ładnych parę wersji temu, potem to wyeliminowano, a teraz jadę sobie ulicą patrzę na chodnik a tam idzie powiedzmy 10 osób, a w tym 7 bliźniaków albo bliźniaczek. Gram i mam cutscenkę z Panam przez którą na wylot przechodzi broń którą trzyma niby w rękach, albo Judy wchodzi w tekstury budynku. Nigdy wcześniej nie miałem problemów z gotowymi cutscenkami, poza Jackie z pierwszego builda z 2020r. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
W dniu 18.10.2025 o 11:55, bleidd napisał(a):

Ja wolę 8-10h dobrej rozrywki niż 5000 pomyj.

A ja wolę 20-30h dobrej rozrywki niż 8-10h dobrej rozrywki.

Zwłaszcza, że cena gier nie jest (w większości) skorelowana z długością rozrywki.

Opublikowano
10 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Ja wróciłem do Cyberka, z wgraną kolekcją Welcome to Night City - i o ile oczywiście sama gra to jest topka, to jestem zdziwiony ile wróciło bugów i przede wszystkim - klonów. To było problemem ładnych parę wersji temu, potem to wyeliminowano, a teraz jadę sobie ulicą patrzę na chodnik a tam idzie powiedzmy 10 osób, a w tym 7 bliźniaków albo bliźniaczek. Gram i mam cutscenkę z Panam przez którą na wylot przechodzi broń którą trzyma niby w rękach, albo Judy wchodzi w tekstury budynku. Nigdy wcześniej nie miałem problemów z gotowymi cutscenkami, poza Jackie z pierwszego builda z 2020r. 

Myślisz, że ta kolekcja Welcome to Night City może mieć jakiś związek z tym? Pamiętam, że jak ogrywałem dodatek na premierę to nie doświadczałem takich problemów, co prawda klony na ulicach były, ale w "akceptowalnej" ilości

Opublikowano
51 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Myślisz, że ta kolekcja Welcome to Night City może mieć jakiś związek z tym? Pamiętam, że jak ogrywałem dodatek na premierę to nie doświadczałem takich problemów, co prawda klony na ulicach były, ale w "akceptowalnej" ilości

Przeglądałem feedback kolekcji, nikt nic nie zgłaszał, żadnych problemów. Gdyby tam w grę wchodziły jakieś duże zmiany, typu zmiana customizacji gotowych postaci, to bym rozumiał że np. snajperka Panam się zabugowała w cutscence albo że Judy wchodzi w tekstury, ale tego nie ma. Nie sądzę też by jakiś mod wpłynął na to, jakie postacie generują się na ulicach w danych momentach. Nie jesteś to jakieś wybitnie przeszkadzające, ale zauważalne. 

Opublikowano

PT w tej grze wyłącza wszystkie efekty RT, a dodatkowo nie wiadomo czemu obciąża GPU. Najlepiej to wyłączyć i używać samego RT, wtedy mamy wszystkie efekty oświetlenia i genialny klimat.

• Haha 2