Ryszawy 403 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada He, he.. to będzie jak z Doomem, w którym na premierę na Intelu 386 DX trzeba było zmniejszać okienko, w którym się gra wyświetlała, żeby było w miarę płynnie. Teraz odpalają go na kalkulatorach. Za parę lat, ktoś uruchomi CP2077 na lodówce.
krzysiek_1990 74 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada (edytowane) Pany pierwszy raz ogrywam cyberbuga. Wersja 2.31. Sprzęt z sygnaturki, lock na 75fps, ustawienia wysokie bez RT i bez DLSS, gęstość tłumu niskie i jak zamykam menu to FPS leci na 45-50. Jak to ogarnąć? Drivery z września, chyba 581.42 I jeszcze jedno pytanie czemu na "statycznych" przerywnikach filmowych karta dostaje bardziej w dupę niż w normalnej dynamicznej rozgrywce? Robiłem 3 medytacje z mnichem i podczas medytacji (wodospad w lesie) karta rąbie 160W i 70 stopni, a podczas normalnej dynamicznej rozgrywki wcina 120W i 60stopni. Edytowane 11 Listopada przez krzysiek_1990 1
PaVLo 918 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Ustaw blokadę na 60, bo Twoja karta demonem prędkości to nie jest. Druga sprawa to te medytacje pitrafią zapchać nawet RTX4090.
oldfashioned 459 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 11 godzin temu, krzysiek_1990 napisał(a): Pany pierwszy raz ogrywam cyberbuga. Wersja 2.31. Sprzęt z sygnaturki, lock na 75fps, ustawienia wysokie bez RT i bez DLSS, gęstość tłumu niskie i jak zamykam menu to FPS leci na 45-50. Jak to ogarnąć? Drivery z września, chyba 581.42 I jeszcze jedno pytanie czemu na "statycznych" przerywnikach filmowych karta dostaje bardziej w dupę niż w normalnej dynamicznej rozgrywce? Robiłem 3 medytacje z mnichem i podczas medytacji (wodospad w lesie) karta rąbie 160W i 70 stopni, a podczas normalnej dynamicznej rozgrywki wcina 120W i 60stopni. Moze warto przeprosic sie z DLSS? Na 5090 w CP nie idzie bez tego grac, a co dopiero na Twojej karcie. 2
tgolik 547 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 11 godzin temu, krzysiek_1990 napisał(a): Pany pierwszy raz ogrywam cyberbuga. Wersja 2.31. Sprzęt z sygnaturki, lock na 75fps, ustawienia wysokie bez RT i bez DLSS, gęstość tłumu niskie i jak zamykam menu to FPS leci na 45-50. Jak to ogarnąć? Drivery z września, chyba 581.42 I jeszcze jedno pytanie czemu na "statycznych" przerywnikach filmowych karta dostaje bardziej w dupę niż w normalnej dynamicznej rozgrywce? Robiłem 3 medytacje z mnichem i podczas medytacji (wodospad w lesie) karta rąbie 160W i 70 stopni, a podczas normalnej dynamicznej rozgrywki wcina 120W i 60stopni. Masz kartę do full HD a pewnie grasz w 1440 p lub wyżej.
galakty 3 318 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada DLSS + FG i tyle, albo zjechać z detalami mocno w dół, 4070 to słabiutka karta.
Grolshek 517 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada (edytowane) 13 minut temu, tgolik napisał(a): Masz kartę do full HD a pewnie grasz w 1440 p lub wyżej. DELL ALIENWARE AW2724DM DLSS Jakość i FG trzeba włączyć a powinno być w miarę spoko. Edytowane 12 Listopada przez Grolshek
musichunter1x 1 312 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada (edytowane) 12 godzin temu, krzysiek_1990 napisał(a): Pany pierwszy raz ogrywam cyberbuga. Wersja 2.31. Sprzęt z sygnaturki, lock na 75fps, ustawienia wysokie bez RT i bez DLSS, gęstość tłumu niskie i jak zamykam menu to FPS leci na 45-50. Jak to ogarnąć? Drivery z września, chyba 581.42 Podrzucę ci zoptymalizowane ustawieniach, ale możesz sam zerknąć na digital foundry, zanim dogrzebię się do komputera. Cyberpunka to mogłem ogrywać w 4k z dlss performance na rtx3070 i w miarę stałych 60fps. Gęstość tłumu obciąża głównie procesor i nawet mój ryzen 5500 bez problemu zapewnia 60fps. Tam jest bug, że im częściej otwierasz i zamykasz menu lub mapę, tym szybciej łapiesz wyciek pamięci lub coś. Wystarczy zresetować przy dłuższym posiedzeniu. Edit. I koniecznie włącz sobie dlss, bo te domyślne TAA jest liche... DLAA trochę zje wydajności, ale quality w tym przypadku nie ujmie jakości obrazu. Edytowane 12 Listopada przez musichunter1x 1
caleb59 1 621 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 1 minutę temu, musichunter1x napisał(a): Tam jest bug, że im częściej otwierasz i zamykasz menu lub mapę, tym szybciej łapiesz wyciek pamięci lub coś. Wystarczy zresetować przy dłuższym posiedzeniu. 3
Kadajo 7 410 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada @caleb59 szybko meliska i aschwacostam
Reddzik 2 765 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Ja na rtx 3060ti miewałem dropy do 10fps przy otwieraniu mapy, pomagał restart ale po chwili nadal to samo, zapewne 8gb vram... tekstury na wysokie przy 1440p i nawet optymalizacyjne detale od DF nie pomagały. DLSS jakość/balans czy wydajność na niewiele pomagało. Pewnie to był ten wyciek o którym mowa.
Tomek_ITH 317 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada (edytowane) Dlss na zbalansowany, fg on i na PT można grać z rtx 4070. W ogóle dlss jest tak dobrze zaimplementowany w tej grze, że nawet na trybie zbalansowanym jakość obrazu jest lepsza niż natywnie. Edytowane 12 Listopada przez Tomek_ITH
Kamil1 0 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Czym się różni nomad punk i corpo teraz gram nomadem czy warto zagrać punk i corpo czy fabuła główna i misje poboczne bardzo się różnią.
PaVLo 918 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Prologiem, czyli gdzie zaczynamy grę oraz wyborami kwestii w trakcie dialogów. Grałem Nomadem, a po tym jak CDP kompletnie przebudował grę, postanowiłem zagrać Street Kid i muszę powiedzieć, że ma dość dobre indywidualne opcje dialogowe. Potem w trakcie gry kształtujesz bohatera jak chcesz. 1
blo3de 50 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 10 minut temu, Kamil1 napisał(a): Czym się różni nomad punk i corpo teraz gram nomadem czy warto zagrać punk i corpo czy fabuła główna i misje poboczne bardzo się różnią. Korpo ma najwięcej dodatkowych opcji dialogowych ze wszystkich 3. 1
krzysiek_1990 74 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada (edytowane) 8 godzin temu, oldfashioned napisał(a): Moze warto przeprosic sie z DLSS? Na 5090 w CP nie idzie bez tego grac, a co dopiero na Twojej karcie. drop byl jak sie menu zamyka. Już wiem co było nie halo. W dodatkowych ustawieniach tryb hdd był auto i smt tez auto. Hdd dałem wyłącz i SMT na włącz i jest teraz mjut bez dropa . FPS zjechałem tylko do 70, wynik jak na benchmarku na jutubach, dla moich ustawień. Jak puszczam testa to zegar leci między 1800 a skręconym 2580 Edytowane 12 Listopada przez krzysiek_1990
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Tam przechodniów i ruchu ulicznego nie ma?
krzysiek_1990 74 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 6 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Tam przechodniów i ruchu ulicznego nie ma? dałem testowo tłum na duży i dropa brak
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Tłum na duży i ludzi idzie policzyć na palcach jednej, no dobra dwóch rąk... do tego jeszcze atak klonów jak dobrze że ja olałem grę po samych WIELKICH zapowiedziach, a do tego klimat mi nie odpowiadał, także 2in1 1
JohnyWol 81 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Jesli chodzi o ludność i ruch uliczny to do GTA daleko, ale i tak mocno poprawili od premiery. Ja w Cyberku osobiście bawiłem się świetnie. Fabularnie jest topka, a już zwłaszcza w DLC
caleb59 1 621 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 1 godzinę temu, krzysiek_1990 napisał(a): dałem testowo tłum na duży i dropa brak Panie ale sprawdzaj pan na bazarku na Jig Jig Street lub w okolicach ronda koło piramidy w DLC. 1 1
tgolik 547 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 3 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a): Tam przechodniów i ruchu ulicznego nie ma? Są miejsca, gdzie trudno się przecisnąć. Ale wtedy i rozgrywka nie jest zbyt przyjemna. Nie ma więc za czym tęsknić. 2
krzysiek_1990 74 Opublikowano 19 Listopada Opublikowano 19 Listopada (edytowane) Ktoś wie jak naprawić cyberbuga? Misja gdzie jest Johnny - rogue prowadzi auto jak ten Ukrainiec z Gdańska, jedzie slalomem od lewej do prawej, kosi wszystko po drodze, 3 razy sie zawiesiła na ścianie lub jakimś niewidzialnym słupie z gazem w podłodze w różnych miejscach. Powtarzanie misji i przeładowanie sejwa nic nie daje Edytowane 19 Listopada przez krzysiek_1990
Ryszawy 403 Opublikowano 19 Listopada Opublikowano 19 Listopada To chyba te nowe ulepszenia z ostatniej aktualizacji, dlatego siedzę na starszej wersji. Redzi są jednak niezawodni Może jakiś mod na Nexusie na to coś poradzi.
krzysiek_1990 74 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada dobra problem rozwiązany, pomiń podróż krzaczy misje 1
Rekomendowane odpowiedzi