oldfashioned 632 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu "While the core algorithm aims for consistency, a 30-series card running DLSS 4.5 might look different (often with more visual artifacts or performance cost) than a 40-series card running the same version, simply due to hardware limitations. The core image quality is generally the same; differences arise from GPU generational hardware (Tensor Cores), VRAM, driver optimizations, system bottlenecks, and how newer DLSS versions handle older hardware, leading to varying performance impacts and sometimes subtle visual trade-offs like sharpness vs. ghosting" Czyli ta sama wersja DLSS nie wyglada tak samo na dwoch roznych kartach. Nie wiem jaka to jest skala, bo mnie to nigdy nie interesowalo, ale jest to logiczne ze nowsze modele (4.5) moga powodowac problemy na starszych kartach. Tak jak wyzej opisane potencjalne artefakty - blurrowanie twarzy.
Kadajo 8 027 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu MOGĄ, a nie SĄ Nie spotkałem się jeszcze aby ktoś w recenzjach i analizach pokazał ze DLSS na kartach RTX 3xxx i 2xxx wygląda gorzej.
oldfashioned 632 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Niektore posty MOGA cos wnosic do watku, ALE NIE WNOSZA DLSS 4.5 korzysta w pelni z fp8, a rtxy 20x0, 30x0 go natywnie nie obsluguja, tylko emuluja przez fp16 > stad sa dropy w szeroko rozuminanym performance (nie chodzi tylko o FPSy, ale i o dodatkowe artefakty). Edytowane 2 godziny temu przez oldfashioned
Kadajo 8 027 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu No tak, przecież napisałem ze DLSS działa wolniej na starszych kartach. Ale jeszcze raz napisze nikt nie potwierdził gorszej jakości obrazu na tych kartach. Jeśli ona faktycznie występuje jest nie do wyłapania. I aby było jasne mam na myśli kogoś, kto wkłada w te analizy dużo pracy, a nie jakiś lolek z redita któremu się coś wydaje.
userKAMIL 876 Opublikowano 42 minuty temu Opublikowano 42 minuty temu 13 godzin temu, leven napisał(a): 5 godzin w grze ? 10K godzin ziomek łowi wirtualne ryby. 😅 Zapisuje i jak następnym razem żona powie, ze za długo siedzę przed kompem to jej to pokarze. 1
galakty 3 941 Opublikowano 34 minuty temu Opublikowano 34 minuty temu To już lepiej jakby chlał na tych rybach i chociaż obiad by był
skypan 1 853 Opublikowano 25 minut temu Opublikowano 25 minut temu (edytowane) Gościu gra chyba z celi w te ryby Ale widać, że wszystkich jeszcze nie złowił bo mu parę osiągnięć zostało Edytowane 23 minuty temu przez skypan
Rekomendowane odpowiedzi