Vulc 2 191 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) W dniu 13.04.2025 o 14:50, Send1N napisał(a): Klasyk American Psycho https://www.filmweb.pl/film/American+Psycho-2000-1075 genialny wczoraj pierwszy raz oglądałem wstyd się przyznać Lepiej późno niż nigdy. Absolutny klasyk. Z filmów o łodziach najlepszy Das Boot, ale może być dla niektórych przyciężki. Polowanie i Karmazynowy wchodzą znacznie lepiej. Brakuje mi generalnie dobrych filmów o podwodnej eksploracji. Głębię/Odchłań oglądam regularnie co roku. 😏 Edytowane 14 Kwietnia przez Vulc 1
Send1N 4 153 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) O takiej tematyce oglądałem ostatnimi czasy: Underwater 2020 czy The Deep House 2021 - oba niezłe, chociaż to nie to samo co Odchłań 1989 wiadomo Pisząc "Głębia" masz na myśli ten film https://www.filmweb.pl/film/Głębia-1977-10301 ? Edytowane 14 Kwietnia przez Send1N
miro 702 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) jak już zeszło z ubotów na nurkowanie to nic nie przebije " wielkiego błękitu " kolejny film który się smakuje i zazdroszczę każdemu kto może oglądać coś tak wspaniałego po raz pierwszy, choć oczywiście cudowny za 2,3 i 15 razem.. Głebi strachu ( underwater ) nie mogłem zmęczyć , a Deep House coś tam pamiętam, ale to tez jednym uchem wlatuje, drugim wylatuje Otchłań absolutny klasyk a z łodziami podwodnymi, jeszcze mi się przypomniał bardzo dobry K19 Widowmaker. Edytowane 14 Kwietnia przez miro 1
Send1N 4 153 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia Muszę obczaić ten Wielki Błękit w takim razie 1 1
Badalamann 979 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Z podwodnych to polecam The Shallows i 47 meters down, przy czym to horrory z rekinami. Bo "szczęki" to zakładam że wszyscy znają. 1 1
Vulc 2 191 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia 15 godzin temu, Send1N napisał(a): Pisząc "Głębia" masz na myśli ten film https://www.filmweb.pl/film/Głębia-1977-10301 ? Nie, z tego co pamiętam ten film - za czasów mojej młodości - był też tłumaczony jako Głębia.
Send1N 4 153 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia @Vulc czyli chodzi o ten https://www.filmweb.pl/film/Otchłań-1989-993 ?
bourne2008 1 202 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia No ten film to ciekawy przypadek.Na plakatach GŁĘBIA a w opisach OTCHŁAŃ 1
Vulc 2 191 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia 1 godzinę temu, Send1N napisał(a): @Vulc czyli chodzi o ten https://www.filmweb.pl/film/Otchłań-1989-993 ? Tak, dokładnie o ten, który jak zauważył kolega wyżej, nazywany jest Odchłań, ale na plakatach identyfikuje się jako Głębia. 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia I takiego profesora to ja szanuję 6
ghostdog 900 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Przez majówkę obejrzałem 3 filmy o przygodach dzieciaków z ulicy Wiązów. Wybrałem te części, które najmniej pamiętam (4 - Władca Snów, 5 - Dziecko Snów i Freddy nie żyje: Koniec koszmaru). Trochę się zestarzały i chyba wypadają najsłabiej z tych wszystkich produkcji o Krugerze. Nie liczę oczywiście tego gniota, gdzie grał Jackie Earle Haley. Po latach stwierdzam, że najlepsza jest część pierwsza, następnie 3: Wojownicy Snów i Nowy koszmar Wesa Cravena. Jak ktoś nie widział to polecam, chyba jeszcze długo nikt nie wymyśli tak ciekawego czarnego bohatera. 2
JacekRTX 252 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Dla lubiących niezła jatkę - Pszczelarz jest w Canal+ online
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 11 godzin temu, ghostdog napisał(a): Przez majówkę obejrzałem 3 filmy o przygodach dzieciaków z ulicy Wiązów. Wybrałem te części, które najmniej pamiętam (4 - Władca Snów, 5 - Dziecko Snów i Freddy nie żyje: Koniec koszmaru). Trochę się zestarzały i chyba wypadają najsłabiej z tych wszystkich produkcji o Krugerze. Nie liczę oczywiście tego gniota, gdzie grał Jackie Earle Haley. Po latach stwierdzam, że najlepsza jest część pierwsza, następnie 3: Wojownicy Snów i Nowy koszmar Wesa Cravena. Jak ktoś nie widział to polecam, chyba jeszcze długo nikt nie wymyśli tak ciekawego czarnego bohatera. Za małolata niczego się tak kurwa nie bałem jak Freddiego...co do filmów to się zgodzę, ten nowy to jest profanacja serii ,i najlepszą częścią określam tą w zakładzie dla czubków. Muszę kiedyś odświeżyć serię.
Akuki 59 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Próbowałem. Nie warto. Zestarzało się marnie. Lepiej reboot (remake?) Hellriser z 2022. Żadne arcydzieło ale ogląda się bez porównania lepiej od np. ostatniego Terrifiera. 1
miro 702 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 5 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Za małolata niczego się tak kurwa nie bałem jak Freddiego... miałem to samo, a pierwszą część oglądałem z czarno/białym z VHS, i to byłem posrany.... telewizor jeszcze nie był przerobiony na PAL/Secam... drugą część z tych starych uważam za najsłabszą, choć chyba włąsnie w niej była scena która utkwiła mi na całe życie, jak wypruł dzeciakom żyły i prowadził je jak marionetki Wszystkie Jasony, leatherface, scream, nie robiły na mnie wrażenia a Fredek od zawsze . Drugie miejsce miał klown z starej wersji TO 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 2 godziny temu, Akuki napisał(a): Próbowałem. Nie warto. Zestarzało się marnie. Lepiej reboot (remake?) Hellriser z 2022. Żadne arcydzieło ale ogląda się bez porównania lepiej od np. ostatniego Terrifiera. A ja sobie do snu, jako tło zapuszczę . Kurcze nawet ni wiedziałem że Hellraiser był nowy... albo widziałem i był to taki gniot że odpuściłem oglądanie? Jako że mam prima to właśnie chciałem obadać tego Terrifiera ale z tego co widzę to nie ma pierwszej części, a od dwójki nie chcę zaczynać oglądać, choć pewnie jak jedynkę przemęczę to już następne części odpuszczę to jest shlasher pełną gębą, czy bardziej film z "historią"? 42 minuty temu, miro napisał(a): miałem to samo, a pierwszą część oglądałem z czarno/białym z VHS, i to byłem posrany.... telewizor jeszcze nie był przerobiony na PAL/Secam... drugą część z tych starych uważam za najsłabszą, choć chyba włąsnie w niej była scena która utkwiła mi na całe życie, jak wypruł dzeciakom żyły i prowadził je jak marionetki Wszystkie Jasony, leatherface, scream, nie robiły na mnie wrażenia a Fredek od zawsze . Drugie miejsce miał klown z starej wersji TO Jest taka modlitwa "Aniele Boży..." to miałem dodane "...broń mnie od wszystkiego złego i od Freddiego..." największa trauma dzieciństwa, kuźwa po nocach mi się śnił jego pysk... czy łóżko zalewałem to nie pamiętam, ale lądowałem u rodziców z płaczem i posrany fest... i tak Pennywise też robił robotę, i jak mówisz te jasony itp to takie marne popierdółki przy Krugerze. 1
Send1N 4 153 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 10 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Za małolata niczego się tak kurwa nie bałem jak Freddiego. Ja w dzieciństwie najbardziej Laleczki Chucky jak tylko leciała reklama w tv to już głowa pod kołdrę i panika PS. On faktycznie jest podobny 2
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja (edytowane) Chucky już aż taki straszny nie był, ale go już chyba po Freedym widziałem, więc to pewnie temu Po tym memie, całkowicie inaczej patrzę na Hołownię(bo to on?) A już żeby offa nie było, to serialu o Chuckym nie polecam. Edytowane 5 Maja przez AndrzejTrg 1
Kadajo 7 396 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Ja to bym chciał takiego Chuckiego, bym go na noc wypuszczał aby robił porządek 2
j4z 936 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Oo Panowie ile razy ja w snach uciekałem przed Kruegerem albo się z nim tłukłem. Chyba jeden z lepszych snów ever to świadomy z nim... Ale był dym.xd < 3 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 7 minut temu, Kadajo napisał(a): Ja to bym chciał takiego Chuckiego, bym go na noc wypuszczał aby robił porządek po pierwszej nocy byś był w ciele lalki i by Nam Charles moderował 1
Kadajo 7 396 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Czy ty wiesz co tu by się działo ? Kto byłby pierwsza ofiara ? 1
Rekomendowane odpowiedzi